Songreal – Η πρώτη ελληνική on-demand πλατφόρμα μουσικής!

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,989ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
855ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Το Hit Channel επικοινώνησε με την ομάδα του songreal.gr ώστε να σας πληροφορήσει σχετικά με την πρώτη μουσική on-demand πλατφόρμα που ξεκινάει στην χώρα μας και μάλιστα από Έλληνες δημιουργούς, χωρίς να αποτελεί παρακλάδι κάποιας παρόμοιας εταιρίας του εξωτερικού!

Η ομάδα του Songreal ήταν άκρως κατατοπιστική και μας εξήγησε ακριβώς, όλα όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για την πλατφόρμα και πως αυτή χρησιμοποιείται από τον χρήστη. Μάλιστα δεν δίστασαν να μας αποκαλύψουν τις επόμενες κινήσεις τους και τους μελλοντικούς στόχους τους. Αλλα καλύτερα σε αυτό το σημείο να μιλήσουν οι ειδικοί:

 

Μιλήστε μας για το τι είναι ακριβώς η Songreal.
Καλησπέρα Hit Channel! Η Songreal είναι η πρώτη ολοκληρωμένη κατεπιλογήν (on-demand) πλατφόρμα για Ελληνική μουσική. Μας αρέσει να παρομοιάζουμε την Songreal με μία ‘’βιβλιοθήκη’’, ψηφιακή στην περίπτωσή μας, στην οποία ο κάθε ακροατής ή χρήστης, έχει δωρεάν απεριόριστη πρόσβαση, οποιαδήποτε στιγμή θέλει αυτός, ανεξάρτητα από το που βρίσκεται, αρκεί να έχει ένα laptop ή προσωπικό υπολογιστή, και σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο φυσικά. Η Songreal έρχεται αντίθετα στην αρνητική ψυχολογία της κρίσης, για να προσφέρει ένα νέο, επαναστατικό και καινοτόμο τρόπο ακρόασης της Ελληνικής δισκογραφίας, με απόλυτο σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.

Ποιά είναι τα οφέλη που έχει ένας μουσικόφιλος από μια on-demand πλατφόρμα;
Εμείς ως ομάδα της Songreal, θέλουμε να δώσουμε  έμφαση στην ποιότητα της μουσικής, αφού παρουσιάζουμε μόνο επίσημη δισκογραφία ενός καλλιτέχνη ή ενός συγκροτήματος, στην καλύτερη δυνατή ηχητική ανάλυση. Αναπτύξαμε μια άρτια τεχνολογικά πλατφόρμα, για να προσφέρουμε ταχύτητα στην ακρόαση, ελευθερία επιλογών, διαδραστικότητα, αφού οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν και να αποθηκεύουν δικές τους λίστες τραγουδιών, όπως και να μοιράζονται τις αγαπημένες τους μουσικές επιλογές στα social media (Facebook, Twitter). Επιπλέον, μας ενδιέφερε να τονίσουμε το minimal αισθητικά/γραφιστικά περιβάλλον, την απλότητα στην χρήση, χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε μια καινοτόμα cloud υπηρεσία όπως η Songreal, στο πλαίσιο των παγκόσμιων τάσεων στο διαδίκτυο για on – demand περιεχόμενο.

Πώς προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας του Songreal;
Είναι μια μικρή ιστορία που μπορεί να θυμίσει ιστορίες δημιουργίας αντίστοιχων εταιρειών start-ups στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Silicon Valley, ή έτσι θέλουμε να πιστεύουμε… (γέλια). Σε κάποια χρονική στιγμή ο Στάθης, (ιδρυτής της Songreal μαζί με τον Δημήτρη και τον Δαμιανό) μεταναστεύει στην Σουηδία και αρχίζει να ασχολείται ερευνητικά με ψηφιακές μουσικές υπηρεσίες, σε μια χώρα που φημίζεται για τις προχωρημένες εφαρμογές IT & cloud computing services, παγκοσμίως. Η ολοκληρωμένη έρευνά του δημοσιεύεται και επικεντρώνεται στον νέο ψηφιακό καταναλωτή. Παράλληλα, ο παλιός του συμφοιτητής Δαμιανός που συνέχισε την σχολή μηχανικών υπολογιστών (την οποία ο Στάθης παράτησε για τις Σουηδέζες), γνωρίζει εκεί τον Δημήτρη, και αφοσιώνονται μαζί στον κώδικα, τον προγραμματισμό, τις διαδικτυακές εφαρμογές. Ο Στάθης επιστρέφει στην Ελλάδα γιατί του έλειπε ο ήλιος, ο Δαμιανός γνωρίζει στο Στάθη τον Δημήτρη, και μετά από μια βραδιά γεμάτη ρούμι και συζητήσεις, αποφασίζουν όλοι μαζί να δημιουργήσουν την Songreal!  The rest is history of course…

Τι πρόκειται να μας παρουσιάσετε στο εγγύς μέλλον; Ποιοί είναι οι στόχοι σας;
Όλα τα τεχνικά updates, οι ενημερώσεις, οι προσθήκες μουσικής στην πλατφόρμα, θα παρουσιάζονται στην αρχική μας σελίδα, και γενικά στα social media που διαχειριζόμαστε. Θα κινούμαστε με γνώμονα τις απαιτήσεις των χρηστών και των ακροατών μας. Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοζόμαστε στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας σε ότι αφορά το διαδίκτυο.

Το όραμά μας είναι να ‘’εξάγουμε’’ την τεράστια ελληνική δισκογραφία μέσω της Songreal, η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος του πολιτιστικού μας πλούτου, πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, να αγκαλιάσουμε την ομογένεια, και όλους εκείνους που αγαπάνε την ελληνική μουσική και κουλτούρα, αφού ως τουρίστες οι τελευταίοι, έρχονται στην πανέμορφη χώρα μας εδώ και δεκαετίες.

Σας ευχαριστούμε πολύ!
– The Songreal team

 

Ευχαριστούμε το Songreal team για τον χρόνο του. Μείνετε ενημερωμένοι για την Songreal μέσω των σελίδων στο facebook, twitter

Για να εγγραφείτε και να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: http://www.songreal.gr

Γράψτε το σχόλιό σας