Το Θέατρο γέμισε από χιλιάδες θεατές, την Κυριακή στις 8 και την Δευτέρα στις 9 Σεπτεμβρίου, που ανέβηκαν να τον Γιάννη Χαρούλη στον Λυκαβηττό, το μέρος απ’ όπου πρωτοξεκίνησε πριν από 11 χρόνια σε μια συναυλία αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη «Σαν έρθουν μάνα οι φίλοι μου». 

Το μουσικό ταξίδι αυτών των συναυλιών ξεκίνησε από παραδοσιακά κρητικά τραγούδια, συνέχισε με επιτυχίες μεγάλων συνθετών, και κατέληξε βέβαια στις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές του Γιάννη Χαρούλη, «Γύρω μου και εντός μου», «Χειμωνανθός», και φυσικά στον τελευταίο του δίσκο, «Μαγγανείες», μια συνεργασία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Υπήρξαν εκπλήξεις και τις δύο βραδιές. Την πρώτη, την Κυριακή, στη σκηνή μαζί με τον Γιάννη Χαρούλη βρέθηκε και ο Χρήστος Θηβαίος, ερμήνευσαν μαζί αρκετά τραγούδια και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Γιάννης Χαρούλης στον Λυκαβηττό
Γιάννης Χαρούλης

Την δεύτερη βραδιά, την Δευτέρα, η διευθύνουσα σύμβουλος της MINOS-EMI-UNIVERSAL,  Μαργαρίτα Μάτσα, έκανε μια έκπληξη στον Γιάννη Χαρούλη. Ανέβηκε στην σκηνή και απένειμε στον καλλιτέχνη χρυσό δίσκο για τις πωλήσεις του Cd «Μαγγανείες»-αν και τα νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα- μια συμβολική κίνηση επιβράβευσης τόσο του Γιάννη Χαρούλη και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, όσο και των ακροατών που στηρίζουν και αγαπούν την μουσική. «Ξέρω ότι δεν αρέσουν, ούτε σε σένα, ούτε στον Θανάση Παπακωνσταντίνου, οι απονομές, αλλά θέλαμε η έκπληξη αυτή να είναι μια συμβολική κίνηση για να πούμε στον κόσμο ότι η μουσική ποτέ δεν πεθαίνει και είναι το καταφύγιο μας στις καλές και στις δύσκολες στιγμές», ανέφερε η Μ. Μάτσα.

Γιάννης Χαρούλης στον Λυκαβηττό Sold Out
Γιάννης Χαρούλης στον Λυκαβηττό Sold Out

Αφήστε το σχόλιό σας