Alex KavvadiasΟ Άλεξ Καββαδίας είναι ένα από τα νέα πρόσωπα  στον κόσμο της μόδας.

Έχει εμφανιστεί σε πολλά περιοδικά μόδας και εκδηλώσεων για την προώθηση ελληνικών και διεθνών προϊόντων.

Ήταν επίσης ένα από τα μοντέλα που εμφανίστηκαν στις φωτογραφίες του μουσικού άλμπουμ των  Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς και στην προώθηση της Ολυμπιακής γραμμής ιματισμού που κυκλοφόρησε το ίδιο καλοκαίρι.

Γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, από Έλληνες γονείς. Το 2007 ήταν μια καθοριστική χρονιά για τη μουσική του πορεία. Μπαίνει ως frontman στο μουσικό συγκρότημα Matisse. Αμέσως ξεκινούν περιοδεία σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία και σύντομα γίνεται ο αγαπημένος του κοινού και των media. Μαζί τους θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ «Rock ‘n’ Roll Mafia» το 2009. Το 2011 θα αποχωρήσει από το γκρουπ, καθώς το καλλιτεχνικό τους όραμα δεν συμβαδίζει πλέον. Ο Alex Kavvadias μετά την αποχώρησή του από τους Matisse, επιστρέφει με το  «The Return» (Επιστροφή) και έρχεται να σηματοδοτήσει την έναρξη της solo καριέρας του, με την πορεία της οποίας αποδεικνύει ότι το ταλέντο και οι δυνατότητές του είναι ανεξάντλητες και δεν περιορίζονται σε στενά μουσικά πλαίσια και ταμπέλες.

 

Alex Kavvadias

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο σου κομμάτι. Πες μας λίγα λόγια για αυτό!

Είναι ένα post wave κομμάτι, με ηλεκτρονικές αλλά και ροκ επιρροές. Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στον Eliot , έναν εξάιρετο καλλιτέχνη και συνεργάτη. Είμαι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα.

 

Πως ξεκίνησε η σχέση σου με την μουσική; Ποια ήταν η αφορμή που σε έβαλε στον χώρο;

Η μουσική υπάρχει μέσα μας από την ώρα που γεννιόμαστε, απλά τυγχάνει κάποιοι να οδηγούνται πάντα από αυτήν και να μην μπορούν να την αποχωριστούν…και είμαι ένας από αυτούς.

Ποια συνεργασία σου θεωρείς την πιο σημαντική για την ώρα;

Όλες οι συνεργασίες μου για μένα είναι πολύτιμες.Όλες με πήγαν ένα βήμα μπροστά, μου πρόσφεραν ανεκτίμητες εμπειρίες και έχοντάς τες στις αποσκευές μου πορεύομαι. Φυσικά μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη συνεργασία αποτελεί ο Ψαραντώνης, που μου έκανε την τιμή να συνεργαστούμε.

Πότε ήταν η πρώτη φορά που τραγούδησες μπροστά σε κόσμο και που;

Η πρώτη φορά ήταν όταν ήμουν ακόμη στο σχολείο στην Αυστραλία.

Σε γνωρίσαμε μέσα απο τους Matisse και ξαφνικά σε βλέπουμε πάλι μόνο σου.Γιατι;

Η κλασσική ερώτηση!! Ασυμφωνία.. Όχι χαρακτήρων… ονείρων.

Αν ξεκινούσες τώρα την καριέρα σου θα έπαιρνες μέρος στο X – Factor;

Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω κάτω από ποιες συνθήκες οι καταστάσεις κάποιος επιλέγει να λάβει μέρος. Μπορεί και ναι μπορεί και όχι.

 

Alex Kavvadias

Φαίνεσαι πάντως πολύ σίγουρος στις κινήσεις σου. Δεν αφήνεις περιθώρια για λάθος κινήσεις.

Αυτός είναι ο στόχος μου. Θέλω να κάνω αυτό που θεωρώ καλύτερο. Αν αποδειχτεί στο τέλος οτι έσφαλα, τουλάχιστον θα έχω ο ίδιος το βάρος της ευθύνης.

Βλέπουμε ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να απομακρύνεται από τις μεγάλες πίστες και να επιστρέφει στις μουσικές σκηνές. Πιστεύεις ότι αυτό γίνεται λόγω οικονομικής κρίσης ή επειδή οι μεγάλες πίστες έχουν έναν χαρακτήρα πιο απρόσωπο;

Ο κόσμος δεν είναι χαζός. Βαρέθηκε τα ίδια και το ξαναζεσταμένο φαγητό. Βλέπει οτι υπάρχουν τόσοι νέοι άνθρωποι που έχουν να δείξουν και να προσδώσουν κάτι φρέσκο και διαφορετικό.Ν έοι καλλιτέχνες που αγωνίζονται γι αυτό το ένα βήμα μπροστά.

 

Αυτό που παρατηρώ σε κάθε live είναι πόσο καλή σχέση έχεις με τον κόσμο. Όχι μόνο όταν είσαι πάνω στην σκηνή αλλά και όταν κατεβαίνεις από αυτήν. Μιλάς πολύ με τον κόσμο, παίρνεις ιδέες από αυτούς, παρατηρήσεις κλπ. Σπανίζει κάτι τέτοιο στην εποχή μας.

Mα ο κόσμος αποφασίζει για σένα. Μου αρέσει πάρα πολύ να μιλάω μαζί. Την κάθε άποψη την υπολογίζω εξίσου και δεν την περνάω καθόλου αψήφιστα.

 

Μπορείς να ξεχωρίσεις μια νύχτα, που να πεις ότι αυτή ήταν η νύχτα της ζωής μου; Να σου έμεινε χαραγμένη δηλαδή από τις εκδηλώσεις του κόσμου ή από κάποιο απρόοπτο στα καμαρίνια

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια γιατί για μένα η κάθεμια είναι τόσο ξεχωριστή που δεν μπορώ να την συγκρίνω με οποιαδήποτε άλλη.

 

Alex Kavvadias

 

Αν σου γινόταν πρόταση να δουλέψεις στα «μπουζούκια» θα πήγαινες;

Μου έχει γίνει και παλιότερα πρόταση την οποία έχω απορρίψει.Δεν τα απορρίπτω σαν μέσο διασκέδασης, απλά σε εμένα δεν ταιριάζει το ολο concept.

Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς και δεν σου έχει δοθεί ακόμα η ευκαιρία;

Eίναι πολλοί!!! Εκτιμώ την σκληρή δουλειά και την ποιότητα των αποτελεσμάτων πολλών καλλιτεχνών στην εγχώρια μουσική σκηνή. Για να πω και την αλήθεια αντλώ δύναμη από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες και ένα αίσθημα να παλέψουμε όλοι μαζί.

Τα τελευταία μέτρα, σφίγγουν το ζωνάρι στους φορολογούμενους. Ανησυχείς μήπως αυτό έχει επιπτώσεις και στη μουσική; Μήπως δηλαδή κόψει η κίνηση από τα νυχτερινά κέντρα και μειωθούν οι πωλήσεις cd;

Η μουσική βιομηχανία στο κομμάτι των πωλήσεων cd δυστυχώς έχει σταματήσει να υφίσταται εδώ και χρόνια. Όσο για τα μαγαζιά όσο υπάρχουν ακόμα Καλλιτέχνες και καλές μουσικές θα βρίσκουν πάντα τρόπο να συναντιούνται!!

Τι άλλο επάγγελμα θα μπορούσες να κάνεις εκτός από τραγουδιστής και γιατί;

Στην ανάγκη θα έκανα οποιαδήποτε δουλειά για βιοποριστικούς λόγους, αλλά αν είχα την δυνατότητα να επιλέξω, σίγουρα θα ήταν κάτι το οποίο θα είχε σχέση με τη μουσική.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι που όσες φορές και αν το έχεις ακούσει να σου προκαλεί συναισθήματα να λες αυτό το τραγούδι γράφτηκε για μένα;

Υπάρχουν αρκετά, συνηθίζω να ταυτίζομαι με τραγούδια. Ανάλογα και την περίοδο που περνάω εναλλάσσονται.

Alex Kavvadias

Η σχέση σου με το ιντερνέτ ποια είναι; Επικοινωνείς με τον κόσμο μέσα από το facebook;

Συνεχώς! Είναι ένα μέσο το οποίο το εκτιμώ γιατί στους τρελούς ρυθμούς που ζούμε καταφέρνουμε πρώτα απ’ όλα να μη χανόμαστε και να ενημερωνόμαστε. Επικοινωνώ με όλους. Μου αρέσει πολύ η οποιαδήποτε μορφή ανθρώπινης επικοινωνίας.

Τώρα σε ποιο καλλιτεχνικό χώρο σε βλέπουμε;

Θα με βρείτε από μουσική σκηνή σε μουσική σκηνή εντός και εκτός Αθηνών. Θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση.

Τα άμεσα επαγγελματικά σου σχέδια ποια είναι;

Να ολοκληρωθεί ο δίσκος μου και να πραγματοποιηθούν ζωντανές εμφανίσεις.

Τι κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου;

Βόλτες με φίλους, ταινίες και κάποια βράδια ένα χαλαρό ποτάκι σε ήσυχες γωνιές της πόλης είναι ιδανικό.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας