Η πρώτη Δευτέρα του Νοέμβρη με βρήκε στο ίδιο παρέακι με τον Ζώη Σημαντήρα και την Διονυσία Κουκίου… Θα σας το πω όλα, μη μου αγχώνεστε!

Απόγευμα Δευτέρας για να ακριβολογώ, συναντήθηκα με τον Ζώη και τη Διονυσία στον απίστευτο χώρο που με τόσο μεράκι έχει γίνει, του King Tan Solarium στον Άγιο Δημήτριο.

Τα παιδιά με ωραία διάθεση, παρόλο που η Διονύσια ήταν λίγο κρυωμένη, με υποδέχτηκαν ώστε να μιλήσουμε για ωραία θέματα όσον αφορά τη δουλειά, τα ταξίδια και πολλά άλλα.

Δύο αναγνωρίσιμα μοντέλα στο χώρο της μόδας, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους, ανοίγονται πια και στον χώρο της επιχειρηματικότητας.

Συνέντευξη | Ηρώ Τζημίκα

– Καλησπέρα παιδιά, τι κάνετε; Μπήκε για τα καλά ο χειμώνας έτσι; Διονυσία είσαι και λίγο άρρωστη από ότι μου είπες! 

Ζώης: Καλησπέρα Ηρώ! Ναι, όντως η Διονύσια είναι λίγο άρρωστη, θα μας «κολλήσει» όλους! (γέλια)

– Διονυσία: Καλησπέρα! Είμαστε πάρα πολύ καλά, κρυώνουμε όπως κατάλαβες, αλλά πολύ καλά! Και ναι, είμαι λίγο κρυωμένη!

– Βλέπω ότι δεν σας αρέσει πάρα πολύ ο χειμώνας… Η αγαπημένη σας εποχή; 

– Ζώης: Εμένα μου αρέσει το καλοκαίρι. Είμαι φουλ καλοκαιρινός τύπος.

– Διονυσία: Εμένα η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν και τα δύο, αλλά είναι ανάλογα και την περίσταση.

– Πώς γνωριστήκατε οι δύο σας; 

– Ζώης: Γνωριστήκαμε μέσω της μόδας, πριν από 7-8 χρόνια. Οπότε κατάλαβες ότι μεγαλώσαμε λίγο κι ήρθε κι η στιγμή να συνεργαστούμε και στον επιχειρηματικό τομέα.

– Διονυσία: Εσύ μεγάλωσες, όχι εγώ! (γέλια)

– Για αρχή θέλω να μου πείτε μερικά λόγια για εσάς, ώστε να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

– Ζώης: Εγώ ξεκίνησα πριν 10-12 χρόνια αν δεν απατώμαι, από μία επίδειξη του Μάκη Τσέλιου στο fashion week. Τότε βέβαια ήταν κι άλλες εποχές, άλλες περιστάσεις κι άλλα τα χρήματα για την μόδα κι αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό επαγγελματικά.

– Διονυσία: Εγώ ξεκίνησα το 2005-2006 την επαγγελματική μου πορεία και μετά συνέχισα στα καλλιστεία το 2008!

Διονυσία Κουκίου– Που μεγαλώσατε; 

– Διονυσία: Εγώ μεγάλωσα στην Πάτρα! Στα 19 μου έφυγα από εκεί και από τότε ζω στην Αθήνα.

– Ζώης: Η καταγωγή μου είναι από την Κρήτη, αλλά έχω γεννηθεί κι έχω μεγαλώσει εδώ, στην Αθήνα.

– Τι θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια;

– Ζώης: Στα παιδικά μου χρόνια εγώ ήμουν λίγο αναρχικός στο σχολείο, πρώτος στις καταλήψεις και τέτοια πράγματα! Ήταν λίγο δύσκολα θα έλεγα!

– Διονυσία: Όχι, εγώ δεν ήμουν τέτοιο παιδί, ήμουν ήσυχη! (γέλια) Έτσι θυμάμαι τον εαυτό μου.

– Διονυσία, ο περισσότερος κόσμος σε γνώρισε μέσα από τα καλλιστεία το 2008, όπου κι είχες πάρει τον τίτλο Star Hellas. Σε βοήθησε αυτό; Γιατί σε χάσαμε για ένα διάστημα…

– Διονυσία: Έτσι είναι, γιατί δεν το διαχειρίστηκα σωστά όλο αυτό, ίσως γιατί δεν ήθελα κιόλας. Ήταν ένας χώρος ο οποίος δεν με ενδιέφερε πολύ, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται! Ήθελα να κάνω άλλα πράγματα, ωραία όλα αυτά, αλλά είναι για λίγο. Νομίζω αυτό που κάνω τώρα με την επιχείρηση που έχω ανοίξει, είναι ότι καλύτερο.

– Όντως μου φαίνεται περίεργο! Πώς είχες πάρει όμως την πρωτοβουλία να πας; 

– Διονυσία: Το είχα δει σαν εμπειρία και είπα να το δοκιμάσω… Ήταν και πολύ ωραία! Θα το έκανα ξανά…

– Έχετε κάνει κι οι δύο πολλές επιτυχίες στο χώρο… Αν δεν τα είχατε καταφέρει, τι άλλο θα σκεφτόσασταν να κάνετε; 

– Ζώης: Νομίζω ότι δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό, γιατί είμαι άνθρωπος ο οποίος δεν μπορώ να μπω σε καλούπια! Δηλαδή να ξυπνήσω 8 το πρωί, να ντυθώ και να πάω στη δουλειά. Δεν το έχω βάλει καν στο μυαλό μου. Ευτυχώς μου ήρθαν εύκολα τα πράγματα στη ζωή μου και δεν αναγκάστηκα ποτέ να ψάξω δουλειά σαν υπάλληλος σε μία εταιρεία για παράδειγμα.

– Διονυσία: Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον Ζώη… Δεν θα μπορούσα ούτε εγώ να το κάνω αυτό…

– Έτσι κι αλλιώς η δουλειά σας, σας βοηθάει γιατί σας ανοίγει κι άλλες πόρτες… Τηλεόραση, ραδιόφωνο κτλ…

– Ζώης: Εγώ προσπάθησα να δω λίγο και  τον χώρο της τηλεόρασης αλλά δεν μπόρεσα να το υποστηρίξω. Το θεωρώ και πολύ δύσκολο! Το καλό με το μόντελινγκ είναι ότι κάνεις καλές δημόσιες σχέσεις, γνωρίζεις πάρα πολύ κόσμο. Οπότε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει σε κάθε μια επαγγελματική κίνηση που θα κάνεις.

– Διονυσία: Για να κάνεις τηλεόραση, θέλεις να έχεις και ταλέντο! Δεν σημαίνει ότι αν είσαι όμορφος ή όμορφη μπορείς να κάνεις τα πάντα. Μη μπερδευόμαστε, γιατί στην Ελλάδα έχουν μπερδευτεί λίγο αυτά. Μπορεί το ταλέντο να είναι το εισιτήριο, αλλά θέλει ταλέντο πάνω από όλα, υπομονή κι επιμονή. Και στα λέω εγώ, που δεν έχω τίποτα από τα δύο (γέλια)

– Έχετε γυρίσει πολλές χώρες του εξωτερικού. Πώς βλέπετε τα πράγματα έξω;

– Ζώης: Είναι λίγο καλύτερα από ότι εδώ. Εγώ πηγαίνω πολύ συχνά στην Κωνσταντινούπολη, αν και τους έχει επηρέασει κι εκεί η κρίση, είναι καλύτερα. Αλλά γενικά η μόδα έχει πέσει παντού, όχι μόνο στη χώρα μας.

– Διονυσία: Είναι και ανάλογα το μέρος που πας. Στο βιετνάμ που πήγα, ήταν πολύ χειρότερα από την Ελλάδα.

Ζώης Σημαντήρας– Πιστεύετε ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους, όχι μόνο για τον χώρο της μόδας αλλά και γενικότερα, ώστε να αναβαθμίσουμε τα πράγματα στη χώρα μας; 

– Ζώης: Πιστεύω ότι μπορούμε, ναι! Σιγά, σιγά αρχίζει η αγορά και κινείται. Βλέπω φως στο τούνελ αλλά θέλει αρκετή δουλειά και υπομονή. Πρέπει να αντέξουν όλοι.

– Διονυσία: Είναι όντως περίεργα τα πράγματα αλλά θα βρεθεί λύση… Σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει καμιά άλλη χώρα. Όπως λέμε «Σαν την Ελλάδα, πουθενά!»

– Περνάμε τώρα επαγγελματικά και επιχειρηματικά σχέδια… Ζώη, έχεις κάνει μία καμπάνια για ένα άρωμα. Πες μου λίγα λόγια αυτό.

– Ζώης: Βεβαίως. Μου έκαναν την πρόταση, λύσαμε το οικονομικό κομμάτι και δέχτηκα… Έκανα μία καμπάνια για ένα άρωμα που ήρθε στην Ελλάδα τώρα και λέγεται Narkisos. Έκανα και φωτογράφηση για το συγκεκριμένο κι έχω βάλει την υπογραφή μου. Νομίζω πάει πολύ καλά… Δεν είναι κι άπειρες οι δουλειές οπότε πρέπει να επιλέγεις και σωστά.Έχουν μπει πολλά μοντέλα και κάνουν δουλειές στο «τζάμπα» κι έχουν χαλάσει την αγορά…

– Διονυσία: Είναι εξαιρετικό άρωμα… Είναι το VIP και το Homme!

– Πιστεύετε ότι ένα μοντέλο μπορεί να κάνει καριέρα από την Ελλάδα ή πρέπει να βγει κατευθείαν στο εξωτερικό; 

– Ζώης: Αυτή την εποχή δουλεύουν μόνο τα παλιά μοντέλα εδώ στην Ελλάδα, που είναι λίγο πιο αναγνωρίσιμα κι έχουν μία προιστορία. Αν κλείσει κάποιος μια δουλειά, δεν θα πάρει, δυστυχώς, μία καινούργια κοπέλα… Δουλεύουν πολύ και οι κλίκες σε αυτά. Υπάρχουν ανερχόμενα μοντέλα βέβαια, αλλά αυτά βγαίνουν κατευθείαν στο εξωτερικό. Επίσης, κάτι σημαντικό είναι ότι δεν γίνεται πια fashion week στην Ελλάδα. Γίνεται μόνο το exclusive που είναι κάτι σχεδιαστές καινούργιοι… Είμαστε νομίζω η μοναδική χώρα που δεν έχουμε fashion week! Ήταν η γιορτή της μόδας σε κάθε χώρα!

– Διονυσία: Και στο εξωτερικό δε νομίζω ότι πάνε για να βγάλουν λεφτά… Πιστεύω ότι πηγαίνουν να φτιάξουν το book τους και να έρθουν μετά εδώ.

– Να μιλήσουμε λίγο για τις επιχειρήσεις σας… Τι ακριβώς κάνουμε εδώ στο KingTan Solarium;

– Ζώης: Αυτή η ιδέα ξεκίνησε πριν 4 χρόνια επειδή είδα τι γίνεται με τη μόδα και σκέφτηκα να αξιοποιήσω λίγο τις καλές δημόσιες σχέσεις που είχα. Έκανα ένα μαγαζί στο Περιστέρι και ξαφνικά μετά επεκταθήκαμε σε όλη την Ελλάδα… Μετά συνεργάστηκα και με τη Διονυσία που είναι φίλη μου. Ήταν μία έξυπνη ιδέα και ήταν κάτι πάνω στο αντικείμενο μας, την ομορφιά. Δεν ανοίξαμε ένα fastfood ή κάτι τέτοιο… Μπορούσαμε να το διαφημίσουμε σχεδόν τζάμπα και μας βγήκε σε καλό!

– Διονυσία: Εγώ έχω το μαγαζί στην Πάτρα κι είναι της γνωστής αλυσίδας του Ζώη, KingTan solarium!

Πώς είναι η επιχειρηματική σας σχέση; 

– Ζώης: Συνεργάζομαι με πολλά άτομα, αλλά η πιο άψογη σχέση, είναι με τη Διονυσία πιστεύω!

Διονυσία: Τώρα το λες για τη συνέντευξη αυτό Ζώη; Ή το λες στα αλήθεια; (γέλια) Μετά θα μου λέει άλλα, ξέρεις! (γέλια)

– Ζούμε σε περίεργες μέρες, λόγω της κρίσης… Έχετε κόψει πράγματα που κάνετε παλιότερα; 

Ζώης: Η Διονυσία όχι, ψωνίζει περισσότερα! (γέλια) Καλά, εννοείται πως μαζευτήκαμε, δεν κάνουμε πλέον άσκοπες σπατάλες. Προσέχω πολύ.

Διονυσία: Εγώ απλά θα πω, «Δόξα τω Θεό»! Κάθε μέρα κάνω τον σταυρό μου…

– Πιστεύετε στον Θεό; 

Διονυσία: Εγώ πιστεύω πολύ ναι! Με βοηθάει το να έχω να πιστεύω σε κάτι!

Ζώης: Εγώ είμαι περισσότερο φυσιολάτρης θα έλεγα. Τη σέβομαι τη θρησκεία γιατί κρατάει ενωμένο τον κόσμο. Αλλά ο άνθρωπος σίγουρα δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι το ανώτερο ον πάνω στον κόσμο και έχει την ανάγκη κάπου να πιστέψει. Να νιώθει ότι από κάπου παίρνει δύναμη…

Διονυσία Κουκίου– Έχετε μία φήμη σαν μοντέλα και καλώς ή κακώς, τα μίντια ασχολούνται μαζί σας και με τις προσωπικές σχέσεις σας… Αυτό πώς το λαμβάνετε; Σας κουράζει ή το βλέπετε σαν παιχνίδι; 

– Ζώης: Σε όσους δουλεύουν κι η δουλειά τους ασχολείται με τη δημοσιότητα αυτό, είναι φυσικό επακόλουθο γιατί ενδιαφέρει και τον κόσμο ως ένα βαθμό. Εμένα με έχουν χωρίσει, με έχουν ξαναπαντρέψει… (γέλια) Ας πούμε πριν λίγο καιρό έβγαλαν ότι είχαμε σχέση με τη Διονυσία, ενώ τη βλέπω σαν αδερφή μου!

– Διονυσία: Ξέρεις τι; Στην αρχή γελάμε, αλλά κάποια στιγμή καταντάει κουραστικό, όταν κάθε βδομάδα σε έχουν και με άλλον! Όταν φτάσει ας πούμε η στιγμή να κάνεις σοβαρή σχέση, άντε μετά να απολογηθείς και να πεις, «όχι αυτό είναι ψέμματα ή αλήθεια». Σκέψου ότι εμένα μέσα σε δύο βδομάδες μου «χρέωσαν» τρεις! (γέλια)  Είναι αστείο!

– Θέλω να μου πείτε μερικά στοιχεία ο ένας για τον άλλον! Μερικά υπερ ας πούμε και μερικά κατά…

– Διονυσία: Να σου πω εγώ για τον Ζώη;! Πώς να τον χαρακτηρίσω;  Πάνω από όλα άνθρωπος! Μωρέ του έχω τόση αδυναμία!

– Ζώης: Η Διονυσία είναι πολύ καλό παιδί, όσο και να μη το βγάζει προς τα έξω κι είναι και πολύ υπομονετική. Μερικές φορές είναι και λίγο κυκλοθυμική, δηλαδή τις έρχονται πράγματα από το πουθενά και γίνεται λίγο χαμός! (γέλια)

Διονυσία: Όντως είμαι κυκλοθυμική; (γέλια)

Φαίνεστε τρελά άτομα κι ότι έχετε κάνει πολλά πράγματα στη ζωή σας. Θέλω να μου πείτε κι οι δύο από μία τρέλα που έχετε κάνει και θα τη θυμάστε για πολύ καιρό! 

Διονυσία: Όχι, όχι! (γέλια) Δε ν λέγονται! (γέλια)

Ζώης: Πολλές φορές κάνουμε και τρέλες πάνω στη δουλειά. Μερικές φορές πάμε σε ένα μαγαζί, κάνουμε ότι παίζουμε μουσική και μετά μας βλέπεις να βγάζουμε τις μπλούζες και να ανεβαίνουμε στο μπαρ! Θα σου πω όμως μία τρέλα που έχει κάνει η Διονυσία… Όταν βγαίνουμε έξω για δουλειά, ντύνεται συνήθως σεξουαλικά, αλλά όχι προκλητικά. Και μια φορά είχε ξεχάσει να φορέσει σουτιέν κι ήταν σε πόλη της επαρχίας κι είχαν τρελαθεί όλοι μέσα στο μαγαζί! (γέλια) Είχαν στραβώσει οι γυναίκες όλων των αντρών εκεί μέσα (γέλια)

Διονυσία: Όντως, είχα ξεχάσει! (γέλια) Λοιπόν για να σου πω κι εγώ με τη σειρά μου. Είμαστε λοιπόν μια μέρα, κι έχουμε βγει κι οι δύο μόνοι μας, σε διαφορετικές παρέες. Τέλος πάντων με παίρνει τηλέφωνο 7 το πρωί και μου λέει ότι δεν έχει κλειδιά να μπει στο σπίτι και να του τα φέρω εγώ… Με τα πολλά δεν πήγαμε σπίτι και καταλήξαμε σε ένα στριπτιτζάδικο! (γέλια) Για εμάς αυτό, επειδή δεν βγαίνουμε σε τέτοια μαγαζιά, ήταν πολύ κουλό! Μιλάμε με το ζόρι με χορέψανε!

Ζώης: Την χορέψε ένας άντρας που είχε βγάλει όλα του τα ρούχα! (γέλια)

– Διονυσία: Για εμένα αυτό ήταν σοκ! Ε, μετά από αυτό γυρίσαμε σπίτι 11 το πρωί

Ζώης Σημαντήρας– Ποιες θα είναι οι καινούργιες κινήσεις σας; 

– Ζώης: Εγώ ετοιμάζω μία καινούργια επιχειρηματική κίνηση στη Βούλα. Θα ανοίξω εκεί ένα μαγαζί. Γενικά όμως δεν βάζω προγράμματα στη ζωή μου… Ότι μου έρθει εκείνη τη στιγμή, γιατί θέλω να ζω τη στιγμή!

– Διονυσία: Έτσι είμαι κι εγώ, σαν τον Ζώη! Ότι έρθει πάνω στη στιγμή! Μακάρι να βγαίνει σε καλό!

Για τελευταία ερώτηση θα αφήσω εσάς, ώστε να δώσετε μία ευχή στα νέα παιδιά, που θέλουν κι αυτοί να πετύχουν στον χώρο της επιχειρηματικότητας… 

– Ζώης: Να πούμε, καταρχάς, ότι πρέπει να το επιχειρούν, γιατί είχαμε συνηθίσει στην Ελλάδα όλοι να είναι δημόσιοι υπάλληλοι κι είναι κι ένας λόγος που έχουμε φτάσει εδώ, αυτή τη στιγμή! Πρέπει να επιχειρήσουν, πρέπει να κάνουν κάτι! Προσεκτικά πάντα με συμβουλές από μεγαλύτερους και πιο έμπειρους ανθρώπους. Επίσης δεν πρέπει να φοβούνται γιατί αν φοβηθούν, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα…

Διονυσία: Ακριβώς… Να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο!

– Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! 

Ζώης & Διονυσία: Εμείς σε ευχαριστούμε!

FullSizeRender (1)
Μαζί με Ζώη και Διονυσία!

Αφήστε το σχόλιό σας