HIT CHANNEL ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σεπτέμβριος 2016. Είχαμε την χαρά να μιλήσουμε με τον Ronnie Platt. Είναι περισσότερο γνωστός ως τραγουδιστής των Kansas από το 2014. Μόλις κυκλοφόρησαν ένα studio album μετά από 16 χρόνια με τίτλο “The Prelude Implicit”  (Inside Out). Διαβάστε παρακάτω τα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που μας είπε:

 

richard2Ποιο ήταν το όραμα των Kansas στο “The Prelude Implicit”; Τι θέλατε να κάνετε;

Είχαμε πολλές ιδέες. Νομίζω ότι υπάρχει ένα αρκετά διαφορετικό σύνολο τραγουδιών σε αυτό το album. Τραγούδια που θα τα χαρακτήριζα πολύ ενδιαφέροντα, κλασικά τραγούδια. Νομίζω ότι ένα-δυο από αυτά έχουν πολύ βαριές κιθάρες, σχεδόν heavy metal ήχο. Υπάρχουν ένα-δυο που είναι πολύ μελαγχολικά, πιο αργά, κατά κάποιον τρόπο σκοτεινά τραγούδια. Στη συνέχεια, υπάρχουν ένα-δυο τραγούδια που θα τα αποκαλούσα radio-friendly όπως τα “Summer”, “Unsung Heroes” και “With this Heart”. Αυτά τα θεωρώ radio-friendly τραγούδια. Υπάρχει ένα σύνολο διαφορετικών συναισθημάτων στο συγκεκριμένο album.

 

Περίμενες ότι θα ήσουν σε θέση να γράψεις στίχους στο πρώτο album σου με τους Kansas;

Όχι. Αυτό είναι ένα πολύ αστείο πράγμα, επειδή όταν μπήκα σ’αυτό το συγκρότημα και πήρα τη δουλειά γνώριζα ότι θα ήμουν σε θέση να τραγουδήσω τραγούδια που ξέρω σχεδόν όλη μου τη ζωή. Έτσι, υπογράφοντας ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Inside Out ήταν ένα ακόμη δώρο γνωρίζοντας και μόνο ότι η φωνή μου επρόκειτο να είναι σε ένα Kansas studio album. Ήταν πολύ σουρεαλιστικό. Όταν μου ανατέθηκε το έργο της συγγραφής στίχων, ήμουν προετοιμασμένος για απόρριψη. Δεν ήξερα αν στον Phil (σ.σ: Ehart  -drums) και τον Rich (σ.σ: Williams -guitars) θα άρεσε αυτό που έγραψα και αν ταιριάζει στο όνομα των Kansas. Έτσι, μπορείς να φανταστείς τον ενθουσιασμό μου όταν παρέδωσα το πρώτο μου τραγούδι, που ήταν το “With This Heart”, το πρώτο single που κυκλοφόρησε από το album. Όταν παρέδωσα τους στίχους στον Phil και τον Rich, προετοίμαζα τον εαυτό μου για την απόρριψη και μπορείς να φανταστείς τον ενθουσιασμό μου όταν μου είπαν: «Πω πω, αυτοί είναι πραγματικά καλοί! Θες να γράψεις κι άλλους; »και κατέληξα να γράψω στίχους για 6 από τα τραγούδια του album. Ήταν πολύ συναρπαστικό πράγμα και πέρα από τα πιο τρελά όνειρά μου.

 

Αυτό που καταλαβαίνω ακούγοντας το “The Prelude Implicit” είναι ότι πρόκεται για μια συλλογική προσπάθεια. Δεν μπορείς να πεις ότι κάποιος είναι καλύτερος από κάποιον άλλο. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

Απολύτως. Είναι πραγματικά επτά μέλη του συγκροτήματος που φέρνουν ιδέες και συνεισφέρουν εξίσου και νομίζω ότι αυτό προσθέτει στο βάθος των τραγουδιών. Προετοιμαζόμασταν και γράφαμε μουσική γνωρίζοντας ότι αν κάποιος φέρει μια ιδέα, όλοι θα την ακούσουμε, θα την αρπάξουμε και θα προσπαθήσουμε να την καλλωπίσουμε. Ήμασταν πραγματικά εμείς οι επτά που απλά παίρναμε ιδέες και τις διαμορφώναμε ως συγκρότημα. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο περήφανοι για το τελικό αποτέλεσμα.

 

Η φωνητική ερμηνεία στο τραγούδι “Summer” είναι σπουδαία! Είσαι περήφανος για αυτό το τραγούδι;

Πάρα πολύ. Τραγουδάω σ’αυτό τα υψηλά αρμονικά φωνητικά στο ρεφρέν και ο Billy Greer (σ.σ: μπάσο) τραγουδά τα lead στο “Summer” και απλά έκανε καταπληκτική δουλειά. Ο Billy είναι μια φωνητική υπερδύναμη για τους Kansas για περισσότερο από 30 χρόνια. Έτσι, μου αρέσει ο τρόπος που τραγουδάει ο Billy, νομίζω ότι είναι καταπληκτικός και το “Summer” είναι απλά ένα καταπληκτικό κομμάτι του album. Είναι πολύ ανεβαστικό, έχει ωραίο συναίσθημα και κάναμε καταπληκτική δουλειά σε αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το τραγούδι.

 

ronnie3Είσαι ικανοποιημένος με την ανταπόκριση που λάβατε μέχρι τώρα από τους οπαδούς και τον Τύπο για το “The Prelude Implicit” album;

Η επίσημη κυκλοφορία του album είναι αύριο (σ.σ: 23 Σεπτέμβρη). Έχουμε κυκλοφορήσει ως singles τα “With This Heart” και “Visibility Zero”, το οποίο είναι επίσης και video. Είναι πολύ έντονο. Η ανταπόκριση που λάβαμε για αυτά τα δύο τραγούδια μέχρι τώρα ήταν τόσο συντριπτικά θετική. Υπάρχουν τόσα πολλά νέα άτομα στο συγκρότημα: εγώ, ο David Manion στα πλήκτρα που μπήκε στο συγκρότημα μαζί με μένα και η νεώτερη προσθήκη μας, ο Ζακ Rizvi στην κιθάρα. Τρεις από τους επτά είναι νέα μέλη στο συγκρότημα, οπότε υπάρχει μια μικρή αναμονή για το πώς πρόκειται να μας δεχτεί ο σκληροπυρηνικός οπαδός των Kansas. Είναι εκπληκτικά θετικοί και δεν έχω ακούσει παρά μόνο πολύ καλά και πολύ κολακευτικά σχόλια σε ό,τι κυκλοφορήσαμε μέχρι τώρα. Είμαι πολύ τυχερός.

 

Έχετε αποφασίσει ποια τραγούδια από το “The Prelude Implicit” θα παίξετε ζωντανά;

Ναι, αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος αν θα πρέπει να αποκαλύψω την έκπληξη, αλλά μπορώ να σου δώσω ένα-δυο: Φυσικά, θα κάνουμε το “With This Heart”, θα παίξουμε το “Rhythm In the Spirit”, το “Refugee” και τα υπόλοιπα, θα τα αφήσω για έκπληξη.

 

Οι Kansas παίζουν περίπου 90 συναυλίες κάθε χρόνο. Σου αρέσει να βρίσκεσαι στο δρόμο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;

Ω, αυτό είναι μια αστεία ιστορία, επειδή όταν συναντήθηκα για πρώτη φορά με τον Phil και τον Rich, μου είπαν επίσης ότι θα κάνουμε περίπου 65 συναυλίες κάθε χρόνο. Ίσως μια-δυο λιγότερες την μία χρονιά, ίσως μια-δυο περισσότερες την άλλη. Αλλά πέρυσι κάναμε 95 συναυλίες και φέτος θα κάνουμε εύκολα πάνω από 100. Αύξησαν τον αριθμό των συναυλιών αρκετά, αλλά μου αρέσει αυτό και μου αρέσει να τραγουδάω και δεν θα έμενα έξω από περισσότερα πράγματα.

 

Πώς αισθάνθηκες όταν ο Kerry Livgren (κιθάρα) και ο Robby Steinhardt (βιολί) ανέβηκαν στην σκηνή με τους Kansas το περασμένο έτος;

Για μένα, ήταν ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός. Ο Kerry Livgren είναι ένας τόσο παραγωγικός στιχουργός και συνθέτης για το συγκρότημα και η έμπνευση πραγματικά για τόσα πολλά κλασικά τραγούδια. Για μένα ήταν σαν να συναντάς ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, σαν να συναντάς έναν rock star. Αλλά ο Kerry και ο Robby είναι πάρα πολύ ωραία άτομα. Είναι μέλη της οικογένειας των Kansas και ήταν ωραίο που προσπαθούσαν να σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι κι εσύ μέλος την οικογένειας. Ήταν μια πολύ συναρπαστική και πολύ σημαντική στιγμή της ζωής μου.

 

Είσαι τεράστιος οπαδός των Yes. Ανυπομονείς να κάνεις την Cruise to the Edge τον Φεβρουαρίο του 2017 με τους Yes, Steve Hackett, John Wetton και άλλους;

Και πάλι, αυτό είναι που τα κάνει όλα πολύ σουρεαλιστικά για μένα, το να μοιράζεσαι την σκηνή στο Cruise to the Edge με τόσους πολλούς από τους θρύλους της μουσικής που θαύμαζα όλη μου τη ζωή. Πραγματικά ανυπομονώ για αυτό και για να περάσω πραγματικά κάποιο χρόνο με αυτούς τους τύπους. Ξέρω ότι θα είναι μια πολύ σπουδαία κρουαζιέρα και δεν έχω πάει ποτέ κρουαζιέρα. Ανυπομονώ γι’αυτό.

 

Πέρυσι, οι Blue Oyster Cult άνοιξαν κάποιες συναυλίες για τους Kansas. Πέρασες καλά στον δρόμο μαζί τους;

Ω Θεέ μου, οι Blue Oyster Cult! Δεν θα συναντήσεις συγκρότημα με καλύτερα άτομα. Είχε πλάκα και απολύτως μας αρέσει να κάνουμε συναυλίες μαζί τους και έχουμε κάνει μερικές μέχρι τώρα. Μια συναυλία που κολλάει πραγματικά στο μυαλό μου ήταν οι Blue Oyster Cult, οι Kansas και οι Boston μαζί. Ήταν πολύ ωραίο line-up. Και πάλι, αυτό είναι ένα συγκρότημα με πολύ ωραία άτομα και περνάμε καλά όταν παίζουμε μαζί τους. Τα μέλη των Kansas γνωρίζουν τα μέλη των BOC για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε αισθάνονται σαν παλιοί φίλοι.

 

Πώς πήρες τη θέση του τραγουδιστή των Kansas;

Πάντα έλεγα ότι το παλιό μου συγκρότημα διασκευών πίσω στο Σικάγο (σ.σ: ARRA) με οδήγησε στους Shooting Star. Οι Shooting Star ήταν το πρώτο μου συγκρότημα εθνικού επιπέδου και πραγματικά πιστεύω ότι οι Shooting Star με οδήγησαν στους Kansas. Ένας κοινός μου φίλος πίσω στο Σικάγο με το συγκρότημα των Shooting Star, όταν έψαχναν για τραγουδιστή, με έφερε σε επαφή με τον Van McLain, τον κιθαρίστα των Shooting Star. Συναντήθηκα με τον Van, και κατέληξα να είμαι ο τραγουδιστής των Shooting Star. Στη συνέχεια, οι Shooting Star είχαν δουλειά με τους Kansas στο Walker της Minnesota σε ένα τεράστιο, γιγαντιαίο festival και πραγματικά ήταν η στιγμή που νομίζω ότι ο Phil και ο Rich παρατήρησαν το πώς τραγουδάω. Δεν ξέρω αν είχαν μαντέψει την απόσυρση του Steve Walsh τότε -ήταν το 2009- αλλά εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι οι Kansas είχαν τραγουδιστή και αυτός ήταν ο Steve. Όταν ο Steve ανακοίνωσε την αποχώρησή του, έστειλα ένα μήνυμα στον Rich Williams, με τον οποίο ήμασταν φίλοι στο Facebook και ζήτησα από τον Rich σε ένα μήνυμα: «Rich, είμαι ο Ronnie Platt από τους Shooting Star. Παρακαλώ λάβετέ με υπόψιν».

Και είχα νέα από τον Rich την επόμενη κιόλας μέρα, μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο και την επόμενη μέρα από αυτό, μίλησα με τον Phil στο τηλέφωνο. Τρεις μέρες αργότερα πήγα αεροπορικώς στην Atlanta, όπου συναντήθηκα με τον Phil και τον Rich. Ήταν πολύ ευθείς λέγοντάς μου: «Δεν σε αναγκάσαμε να έρθεις στην Ατλάντα για να κάνεις οντισιόν. Σε έχουμε δει να τραγουδάς και γνωρίζουμε ότι είσαι μεγάλος τραγουδιστής. Θέλουμε να δούμε αν είσαι καλό άτομο και αν μπορείς να ταιριάξεις με τα υπόλοιπα άτομα στο συγκρότημα». Έτσι, στη συνάντηση μαζί τους, μιλήσαμε για τη δουλειά για λιγότερο από 5 λεπτά και τις επόμενες 2 ½ ώρες απλά λέγαμε αστεία, λέγαμε ιστορίες και περνούσαμε καλά. Με έκαναν πραγματικά να αισθάνομαι άνετα αμέσως. Σε λίγα λεπτά, ήταν σαν να καθόμουν με ένα-δυο παλιούς φίλους. Έτσι, μετά τη συνάντηση γύρισα στο Σικάγο και την επόμενη κιόλας μέρα, έλαβα ένα email από τον Phil Ehart που έγραφε: «Συγχαρητήρια, πήρες τη θέση». Αυτό συνέβη πολύ γρήγορα.

 

ronnie4Ποιο είναι το αγαπημένο σου album των Kansas;

Ω, το “The Prelude Implicit” (γέλια). Φυσικά, το πρώτο μου Kansas album ήταν το “Leftoverture” και αφού άκουσα το “Leftoverture” ερωτεύτηκα την υπόλοιπη μουσική τους. Μετά από αυτό, πήρα το “Point of Know Return”, αλλά στη συνέχεια πήγα πίσω και πήρα το “Song for America”, μετά πήρα το πρώτο album. Υπάρχουν τόσα πολλά τραγούδια που μ’αρέσουν από αυτούς τους δίσκους, που θα ήταν σαν να προσπαθούσες να με ρωτήσεις: «Ποιο είναι το αγαπημένο σου παιδί;» Είναι απλά η αγάπη για το σύνολο της μουσικής.

 

Εργαζόσουν ως οδηγός φορτηγού στους δρόμους του Σικάγο. Έκανες το όνειρό σου πραγματικότητα, όταν εντάχτηκες στους Kansas;

Ναι, όντως. Όχι ότι ονειρευόμουν ότι θα γίνω τραγουδιστής των Kansas, αλλά πάντα ονειρευόμουν και είχα επιθυμία και προσπαθούσα να εργαστώ προς την κατεύθυνση να γίνω ένας μουσικός πλήρους απασχόλησης. Αυτός ήταν πραγματικά ο στόχος μου. Δεν ήμουν σε θέση να το κάνω αυτό με τους Shooting Star. Οι Shooting Star δεν παίζουν σε τακτική βάση. Έτσι, το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα στους Kansas και είμαι σε θέση να κάνω τη μουσική της ζωής μου. Θα σου πω το εξής: «Αυτή δεν είναι δουλειά. Το να είσαι στη μουσική βιομηχανία, δεν είναι δουλειά, είναι τρόπος ζωής. Είναι κάτι που σου ταιριάζει. Ξέρεις ότι με το να είσαι μουσικός αποδέχεσαι αυτό τον τρόπο ζωής». Και είμαι πολύ τυχερός. Είμαι τυχερός που κατάφερα να γίνω τραγουδιστής ενός από τα καλύτερα συγκροτήματα κλασικού rock όλων των εποχών.

 

Ως οπαδός, πιστεύεις ότι οι Kansas θα έπρεπε να είναι στο Rock and Roll Hall of Fame;

Νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν είναι, αλλά αυτό καθορίζεται από ορισμένα άτομα. Ίσως κάποια μέρα, να έρθουν στα συγκαλά τους.

 

Πιστεύεις ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το YouTube και το Facebook έχουν βοηθήσει νεότερους ακροατές να μάθουν τη μουσική των Kansas;

Ω, πιστεύω ότι το πράγμα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη σημερινή μουσική βιομηχανία είναι απόλυτη αναγκαιότητα. Σε προβάλλει στον κόσμο. Είναι πραγματικά χρήσιμα για τους Kansas.

 

Ένα τεράστιο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στον Ronnie Platt για το χρόνο του.

Kansas Official website: www.kansasband.com

Kansas Official Facebook page: https://www.facebook.com/KansasBand

Kansas Official Twitter page: https://twitter.com/kansasband

Αγοράστε το “The Plelude Implicit” από το Amazon εδώ .

Αφήστε το σχόλιό σας