Η Naya, ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία ως επαγγελματίας χορεύτρια σε μεγάλα dance clubs και έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες. Έχει κατακτήσει την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Oriental ατομικού χορού και είναι μέσα στο Top 3 των καλύτερων χορευτριών στην Ελλάδα. Σιγά, σιγά όμως, αγάπησε το τραγούδι και γι’αυτό μιλάμε σε αυτή τη συνέντευξη. Ειλικρινέστατη κι ευγενική μας αποκαλύπτει πώς βλέπει τα πράγματα έως τώρα. 

Καλησπέρα Naya. Πώς είσαι;

Είμαι πολύ καλά, σ’ ευχαριστώ!

Αρχικά θέλω να μου πεις μερικά λόγια για εσένα, ώστε να σε γνωρίσει ο κόσμος καλύτερα! 

Είμαι ενας πολύ δημιουργικός και ανήσυχος άνθρωπος που ζω μέσα από τον ρυθμό, τη μουσική και το τραγούδι και δεν νομίζω πως μπορώ να ζήσω αλλιώς !

naya
naya

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

Αξέχαστα! Έχω μεγαλώσει μέσα σε πολλή αγάπη, με δυο γονείς που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και στα τρία παιδιά τους.

Δεν κρύβεις ότι έχεις γεννηθεί στην Χειμάρρα. Ξέρεις, οι Έλληνες είναι περίεργοι όταν ο άλλος κρύβει κάποια στοιχεία του εαυτού του. Πόσο μάλλον όταν είναι και νέος τραγουδιστής.

Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε απ’ το ότι δεν θεωρώ πως μου συμβαίνει κάτι κακό το οποίο και θα πρέπει να αποκρύψω. Οι γονείς μου ειναι  Έλληνες, όπως κι εγώ που γεννήθηκα στην Χειμάρρα και ζω στην Ελλάδα από δύο χρονών. Και ο Νίκος Βέρτης για παράδειγμα, έχει γεννηθεί στην Ολλανδία. Αυτό σημαίνει πώς θα έπρεπε να το κρύβει; Πιστεύω λοιπόν πως όταν είσαι πάντα ειλικρινής στη ζωή σου και στην δική μου περίπτωση εξ αρχής, τότε όλα  τα στερεότυπα που μπορεί να έχουν τα κλειστά μυαλά, πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι.

Ξεκίνησες ως χορεύτρια… Με ποια προοπτική πήγες και στον χώρο του τραγουδιού;

Ναι, η καλλιτεχνική μου πορεία ξεκίνησε ως επαγγελματίας χορεύτρια σε μεγάλα dance clubs. Έχω κατακτήσει την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Oriental  ατομικού χορού κι έχω συνεργαστεί κατά καιρούς με πολλούς γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες. Με ανακάλυψε η σωστή ομάδα η οποία και μου έκανε μια ολοκληρωμένη πρόταση ν’ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι. Δέχτηκα την «πρόκληση» με χαρά καθώς απαιτείται από μέρους μου περισσότερη προσπάθεια στην αλλαγή «level» και πιστεύω πως με τα εφόδια που διαθέτω, ανεβάζω τον πήχη στην προσωπική μου εξέλιξη.

Είναι τόσοι πολλοί οι νέοι τραγουδιστές… Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις;

Με αποδέχτηκαν στην Spicy με τόση σιγουριά που εάν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι είναι τόσο καλοί γνώστες του χώρου, με τόση εμπειρία, μπορούν να διακρίνουν ξεχωριστές δυνατότητες σε εμένα , τότε αυτό που μου μένει μόνο να κάνω εγώ, είναι να τα πάω καλύτερα κι από τις προβλέψεις τους! Και πίστεψέ με, με ιντριγκάρει ιδιαίτερα αυτό!

Συμφωνείς σε αυτό που λέει ο κάθε ένας στο είδος του; Έχουμε και χαρακτηριστικά παραδείγματα που κάποιοι/ες ήταν μοντέλα ή ηθοποιοί ή ακόμα και χορευτές…

Υπάρχουν άνθρωποι γεννημένοι να κάνουν ένα πράγμα και μόνο και πιθανόν να το κάνουν και τέλεια. Τους θαυμάζω. Εγώ όμως δεν μπορώ να αποδεχτώ το ένα ή δυο ταλέντα που μπορεί να έχω και να καθίσω ήσυχη! Από τη στιγμή που υπάρχει πρόσφορο έδαφος, θέλω να δώσω τον εαυτό μου ολόκληρο για να καταφέρω ακόμη κάτι μεγαλύτερο, διαφορετικό, πιο υψηλό, πιο δύσκολο! Σου είπα και πριν, η εξέλιξη για εμένα, είναι από τους πρωταρχικούς μου στόχους.

Πάντως το αγαπάς αυτό που κάνεις κι έχεις ήδη δύο δικά σου τραγούδια που τα υπογράφουν εξαίρετοι μουσικοί αλλά και στιχουργοί. «Μην ακούς κανέναν», «Πάντα μαζί σου» Πες μου τις ιστορίες τους.

Το πρώτο μου τραγούδι «Μην ακούς κανέναν» το ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που το άκουσα. Έχει υπέροχη μουσική και καταπληκτικούς στίχους που την συγκεκριμένη περίοδο με εξέφραζε απόλυτα. Ο Γαβριήλ Γαβριήλίδης είναι ένας εξαίρετος δημιουργός που έχει υπογράψει υπέροχα τραγούδια σε πολλούς καλλιτέχνες. Το «Πάντα μαζί σου» το αγάπησα τόσο γιατί ο Ηλίας Φιλίππου, τον οποίο θέλω να τον ευχαριστήσω ολόψυχα, το έγραψε για εμένα. Μόνο! Με γνωρίζει ο Ηλίας αρκετά καλά και το τραγούδι ειναι γραμμένο «πάνω» μου!  Όσο για την μουσική, την έχει γράψει ο Γιάννης Ιερεμίας για τον οποίο πιστεύω ότι το μέλλον απλά του ανήκει.

Εσύ γενικότερα στη ζωή σου είσαι άτομο που θα ακούσει; Ή κάνεις αυτό που σου λέει εκείνη τη στιγμή η καρδιά σου;

Ωραία ερώτηση! Διαθέτω λογική και ευσυνειδησία τόση, όση να μην μου ρουφάει την μαγεία που μπορεί να μου δώσει μια στιγμή που θα φύγει και ίσως δεν θα ξανάρθει ποτέ. Θα ακούσω το μυαλό μου και πάντα την καρδιά μου, θα ζυγίσω και θα πράξω από τον συνδυασμό αυτών των δύο. Και αυτός νομίζω είναι πάντα ο καλύτερος συνδυασμός!

Σου δίνουν συμβουλές τα κοντινά σου πρόσωπα; Πες μου μία χαρακτηριστική που την έχεις ακολουθήσει κι έχει βγει σε καλό.

Αλίμονο εάν δεν με συμβούλευαν οι άνθρωποι που με αγαπάνε! Η καλύτερη συμβουλή ήταν φυσικά όταν οι γονείς μου, μου είπαν πως ο δρόμος προς το να κάνουμε αυτό που θέλουμε και να ολοκληρωθούμε στη ζωή, θα είναι πάντα δύσκολος. Με πίστη, καθαρό βλέμμα και αξιοπρέπεια, θα είναι το καλύτερο ταξίδι που θα αξίζει για μια ζωή!

«Πάντα μαζί σου» το έχεις πει αυτό σε κάποια σχέση σου;

Ακούγεται μεγάλη κουβέντα, όμως αν το νιώσεις, το λες. Μπορεί και να το έχω πει αλλά το θέμα είναι να το νιώθεις 100%. Να το πείς κι ας μη μας βγει τελικά.

Γενικά είσαι άνθρωπος που ανοίγεται όταν γνωρίσει κάτι νέο στη ζωή του;

Έχω κι εγώ τα κάστρα μου! Θα χρειαστώ το χρόνο μου. Όχι για να δείξω πως είμαι δύσκολη αλλά για να εμπιστευτώ. Με σταθερά βήματα και σεβασμό, γίνονται θαύματα!

Η μεγαλύτερη σου σχέση; 

Θεωρώ ότι οι σωστές σχέσεις κρίνονται στη διάρκεια του χρόνου. Είμαι γενικά υπέρ των μακροχρόνιων σχέσεων. Η μεγαλύτερη σχέση που είχα ήταν 3,5 χρόνια.

Θα έχεις κι αρκετούς θαυμαστές άντρες να υποθέσω, αφού πριν χόρευες και στα καλύτερα clubs. Πες μου δύο περιπτώσεις από σχόλια. Το ένα να είναι κολακευτικό και να σε έκανε να γελάσεις κι ένα άλλο που μπορεί να τον χαστούκιζες κιόλας!

Την ώρα που χορεύω ή τραγουδάω, δεν μπορώ να ακούσω τίποτα άλλο! Πραγματικά μπαίνει η μουσική μέσα μου και νιώθω λες και βρίσκομαι σε μια άλλη διάσταση. Κάποιος ίσως γι αυτό να «μαγεύτηκε» κάποτε και επέμενε πολύ προκειμένου να με κάνει να ακούσω πως «δεν μπορεί! Υπάρχουν άγγελοι»! Πάντως, δεν έχω ζήσει κάποιο αρνητικό περιστατικό! Ευτυχώς !

Οι άντρες στις μέρες μας σέβονται τις γυναίκες όπως παλαιότερα;

Δεν έχουν αλλάξει μόνο οι άντρες αλλά και οι γυναίκες πλέον στις μέρες μας. Καθότι είμαστε πιο ελεύθεροι στην επιλογή συντρόφων και είδους σχέσεων. Θα τολμήσω να πω ότι ο σεβασμός δεν είναι μόνο θέμα των ανδρών αποκλειστικά! Ο σωστός άνδρας αλλά και η σωστή γυναίκα, που έχει αξίες και σοβαρότητα, θα φερθεί όπως πρέπει, ως τζέντλεμαν και ως κυρία αντίστοιχα.

Πιστεύεις ότι οι άντρες σήμερα έχουν τον τρόπο να ρίξουν μία γυναίκα; Έχει χαθεί λίγο η μαγεία, από ότι βλέπω κι εγώ…

Ο άνδρας έχει πάντα τον τρόπο να γοητεύσει μια γυναίκα. Και ευτυχώς, γιατί αυτοί είναι οι κυνηγοί. Το θέμα είναι με ποια μέσα θα το κάνει αυτό. Η μαγεία θα χαθεί εάν όπως σου είπα και πριν, δεν διαθέτεις  ποιότητα! Τότε όλα και όλοι σου φαίνονται ίδια ..

Ασχολείσαι και με το facebook και γενικότερα με τα social media. Μιλάς με θαυμαστές;

Φυσικά και ασχολούμαι. Είναι κομμάτι της ζωής μας πλέον και μάλιστα ιδιαίτερα έντονο όταν βρίσκεσαι στον καλλιτεχνικό χώρο, διότι πλέον η επαφή με τους fan σου και με όσους σε ακολουθούν, έχει προχωρήσει παραπάνω από το να καταφέρει να σε δει μόνο στο μαγαζί που τραγουδάς. Θέλει να έχει περισσότερη πρόσβαση στην καθημερινότητα σου και όχι τόσο στο «στημένο». Γι αυτούς τους λόγους και υποστηρίζω τα social media και μιλάμε με τους θαυμαστές μου σε καθημερινή βάση.

Έχεις κάποιες εμφανίσεις αυτό το διάστημα;

Αυτό το διάστημα κάνω περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, για να μπορέσει ο κόσμος να γνωρίσει τα τραγούδια μου και εγώ να έρθω σε επαφή μαζί του.

Τι άλλα μας ετοιμάζεις;

Ήδη έχουμε βρει το επόμενο τραγούδι το οποίο και θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Δώσε το δικό σου μήνυμα στο κοινό που θα διαβάσει αυτή τη συνέντευξη.

Να μην ξεχνάτε παρά τις όποιες δυσκολίες, να ζείτε πάντα τα όνειρά σας!

Αφήστε το σχόλιό σας