Συνέντευξη: Υπόγεια Ρεύματα

Υπόγεια Ρεύματα
Υπόγεια Ρεύματα

Η ελληνική ροκ είναι ακόμα και σήμερα ταυτισμένη με  συγκροτήματα και καλλιτέχνες που παρά το πέρασμα του χρόνου , η αξία τους μένει σταθερή, και συνεχίζουν να συντροφεύουν τις παλιές και τις  νέες γενιές. Ένα από αυτά τα συγκροτήματα είναι και τα Υπόγεια Ρεύματα. Όλοι συμφωνούμε ότι περαιτέρω  συστάσεις είναι περιττές ,όταν πρόκειται για ένα τέτοιο συγκρότημα. Άλλωστε ποιος δεν έχεις σιγοτραγουδήσει έστω και μία από τις πολλές επιτυχίες τους; Ποιος δεν έχει ταυτιστεί με τους στίχους των κομματιών τους ή δεν έχει ταξιδέψει με την μουσική τους; Με αφορμή τον νέο τους διπλό δίσκο, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα Υπόγεια ρεύματα μέσα από μία αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη….!!!

Καλησπέρα,

Αν και όπως  ήδη αναφέραμε δεν χρειάζονται συστάσεις, παρόλα αυτά θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την ιστορία και την πορεία του συγκροτήματος.

Είκοσι χρόνια, ελπίδες, χαρές, πένθη, απογοητεύσεις, μεθύσια, αγωνίες, ταξίδια, εικόνες και η συντροφιά από δεκατέσσερις  μουσικούς και φίλους…  Είναι δύσκολο να περιγραφτούν όλα αυτά με λίγες λέξεις αλλά μπορούμε να συνοψίσουμε σε τέσσερις λέξεις: «Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε».

Πως είναι μετά από τόσα χρόνια να βλέπετε ότι η μουσική σας έχει ακόμα απήχηση σε ένα πολύ μεγάλο κοινό ,το οποίο σας ακολουθεί πιστά; Ποιο είναι το μυστικό αυτής της μεγάλης επιτυχίας;

Η μουσική και τα τραγούδια μας έχουν περάσει στην συλλογική κληρονομιά του ελληνικού ροκ, αν  υπάρχει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, δεν έχουμε κάποιο σταθερό κοινό ούτε κάποια «αυλή». Αυτό μας ευχαριστεί γιατί δεν βλέπουμε όλο τα ίδια πρόσωπα στις συναυλίες μας και, για να μιλήσουμε και πιο σοβαρά, γιατί δεν αφήνει τα μυαλά μας να πάρουν πολύ αέρα.

Θεωρείτε  ότι η ελληνική ροκ εξελίσσεται στις μέρες μας ή υπάρχει μία καμπή στο συγκεκριμένο είδος μουσικής σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Υπάρχει μια αντιφατική κατάσταση σε αυτό το θέμα. Ενώ είναι πολλά και καλά τα σχήματα που παίζουν ροκ κάθε είδους, υπάρχει μια συρρίκνωση του κοινού και μια ελαφριά αδιαφορία για τις κινήσεις κάθε σχήματος. Πάντως, σίγουρα, εξελίσσεται και εξελίσσεται σε πολλά και απρόβλεπτα μονοπάτια. Και αυτό είναι αισιόδοξο.

«20.14» ο τίτλος του νέου σας διπλού δίσκου, στον οποίο οι ακροατές μπορούν να ακούσουν τόσο παλιές όσο και νέες  δημιουργίες σας. Υπήρχαν συγκεκριμένα κριτήρια για την επιλογή των 20 κομματιών  και επίσης ποια ήταν η πηγή έμπνευσης και επιρροής για τα νέα σας τραγούδια;

Τα κομμάτια του «20» έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε μια διπλή επετειακή έκδοση βινυλίων και η επιλογή τους έγινε με δυο άξονες. Πρώτον, ποια κομμάτια έχει αγαπήσει ο κόσμος, και, δεύτερον, ποια κομμάτια μας αρέσει να παίζουμε ακόμα. Η πηγή έμπνευσης για τα «14» καινούργια κομμάτια θα λέγαμε πως ήταν, από την μια μεριά, ο απολογισμός των χρόνων που πέρασαν, κι από την άλλη, η άγρια ελπίδα για τα χρόνια που έρχονται.

Εμφανίζεστε κάπου αυτό τον καιρό ή θα εμφανιστείτε , ώστε να μπορεί να σας απολαύσει το κοινό σας;

Κάνουμε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά αποφεύγουμε το να κάνουμε «πρόγραμμα» σε κάποιο «μαγαζί». Ίσως γιατί βλέπουμε ότι αυτή η λογική (του «μαγαζιού», του «ονόματος» και του «προγράμματος») είναι τόσο ξεπερασμένη και τόσο συνδεδεμένη με την Ελλάδα του σκυλάδικου και του lifestyle, που μας απωθεί βαθιά.

Υπόγεια Ρεύματα

Κατά  την διάρκεια της μουσικής σας καριέρας, έχετε συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες , υπάρχει κάποιος με τον οποίο δεν σας έχει δοθεί η ευκαιρία να συνεργαστείτε;

Είναι πάντα ευχάριστο να συνεργάζεσαι με ζωντανούς και δημιουργικούς ανθρώπους, αλλά δεν έχουμε και καμιά τρελή όρεξη για να συμπράττουμε, γενικώς και αορίστως, με άλλους καλλιτέχνες. Δηλαδή, θέλουμε να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος πίσω από οποιαδήποτε συμπόρευση. Σε αυτό το πλαίσιο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι καλλιτέχνες με τους οποίους θα θέλαμε να συνεργαστούμε είναι πολλοί και κανένας.

Τέλος ,μετά από τόσα χρόνιας εμπειρίας και επιτυχίας , τι θα θέλατε να πείτε σε όλα τα νέα παιδιά που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στην ροκ σκηνή;

Να μην φοβούνται να κάνουν αυτό που θέλουν και να ξέρουν ότι η μίμηση δεν οδηγεί πουθενά.

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας και να ευχηθούμε καλοτάξιδος ο νέος δίσκος…!!!

Αφήστε το σχόλιό σας