Το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» ήταν αρκετά πειστικό για τους παραγωγούς των «The Simpsons» ώστε αποσύρουν ένα επεισόδιο με τον Michael Jackson.

Οι παραγωγοί του «The Simpsons» αποφάσισαν να αποσύρουν ένα επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων, στο οποίο ο Michael Jackson είχε δανείσει τη φωνή του σε έναν από τους χαρακτήρες, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, όπου ο εκλιπών τραγουδιστής κατηγορείται για παιδοφιλία.

«Αυτή επιβάλλεται ως η μοναδική πιθανή απόφαση», δήλωσε στην εφημερίδα «Wall Street Journal» ο παραγωγός της σειράς, James L. Brooks.

Το επεισόδιο δεν θα προβάλλεται ούτε θα είναι διαθέσιμο στις πλατφόρμες βίντεο κατά παραγγελία.

Ο James L. Brooks εξήγησε ότι πήρε την απόφαση για την απόσυρση του επεισοδίου μαζί με τους άλλους δύο δημιουργούς της σειράς, Matt Groening και Al Jean.

Το επεισόδιο συμπεριλαμβανόταν στην τρίτη σεζόν των «Simpsons» και είχε προβληθεί για πρώτη φορά το 1991. Ο Homer Simpson, ο πατέρας της οικογένειας, μπαίνει σε μια ψυχιατρική κλινική. Εκεί, μοιράζεται το δωμάτιο με έναν άνδρα που μιλάει με την ίδια φωνή με τον Michael Jackson.

Ο Brooks σημείωσε ότι βρήκε πειστικό το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», που πρόβαλε το δίκτυο HBO κι όπου δύο άνδρες καταγγέλλουν ότι βιάστηκαν από τον Michael Jackson, όταν ήταν παιδιά.

«Το ντοκιμαντέρ παρουσίασε αποδείξεις για μια τερατώδη συμπεριφορά», σχολίασε ο παραγωγός.

Ο Michael Jackson, που απεβίωσε το 2009, δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι είχε συμμετάσχει σε επεισόδιο των «Simpsons» και το όνομά του δεν αναφερόταν στους τίτλους τέλους.

Το 2008 ο Matt Groening επιβεβαίωσε τη φήμη που κυκλοφορούσε για τουλάχιστον 20 χρόνια, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην εκπομπή «The Weekly». Ο συν-δημιουργός των «Simpsons» είχε τότε αφηγηθεί ότι ο Michael Jackson είχε δεχθεί να δανείσει τη φωνή του στον χαρακτήρα, αρκεί να μην τραγουδούσε, για να αποφύγει όποια κύρωση από τη δισκογραφική εταιρεία του.

Επομένως, για το τραγούδι, ένας άλλος άνδρας είχε μιμηθεί τον Michael Jackson, παρουσία του ίδιου του τραγουδιστή.

 

Αφήστε το σχόλιό σας