Σήμερα 21 Οκτώβρη  2015 είναι η Back To The Future Day

Σήμερα είναι 21 του Οκτώβρη 2015 είναι η ημέρα που όρισαν ο Doc Brown και ο Marty McFly στην μηχανή του χρόνου στη δεύτερη ταινία της τριλογίας «Back To The Future» του 1989 και όλος ο κόσμος γιορτάζει την #BackToTheFutureDay προς τιμή της ταινίας που είχε σκηνοθετήσει ο Robert Zemeckis και στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Michael J Fox.

Στο «Επιστροφή στο Μέλλον II» που διαδραματίζεται  στο 2015, υπάρχουν πολλές προβλέψεις σχετικά με το πώς η ζωή θα ήταν σήμερα. Πιο συγκεκριμένα  παρουσιάστηκαν αντικείμενα που στη δεκαετία του ’80 ήταν φοβερά και φουτουριστικά.

Τώρα είμαστε στο 2015, αλλά ποιες από αυτές τις προβλέψεις ήταν σωστές και ποιες όχι;

Hoverboard

Είναι το αντικείμενο που οι περισσότεροι έχουμε ονειρευτεί, το μυθικό skate που αιωρείται στον αέρα και με  το οποίο Marty ξεφύγει  από τον Biff και η συμμορία του. Το hoverboard είναι πλέον πραγματικότητα (αν και δεν είναι διαδεδομένα) χάρη σε ένα μοντέλο της Lexus και Hendo.

 

Φουτουριστικά γυαλιά

Σήμερα το Google Glass ή Oculus Rift είναι πραγματικά αντικείμενα που μας οδηγούν βαθύτερα στην εικονική πραγματικότητα. Αλλά στη δεκαετία του ’80 η ιδέα του φορώντας γυαλιά για να παρακολουθήσετε τηλεόραση και να λαμβάνετε κλήσεις ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία …

Βιντεοκλήση

Όποιος δεν έχει έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Skype ή το Facetime να σηκώσει το χέρι. Ναι το Back To The Future τις είχε προβλέψει

Videogames που δεν χρειάζονται χειριστήρια χειρός

O Marty ειρωνεύεται στο «Επιστροφή στο Μέλλον 2», επειδή στοCafè 80s έπαιζαν με videogames της δεκαετίας του ογδόντα, χρησιμοποιώντας joysticks,υπαινίσσοντας ότι στο μέλλον δεν θα υπήρχε ανάγκη. Ακριβώς όπως γίνεται σήμερα με τα  βιντεοπαιχνίδια για το Xbox Kinect.

back to the future games 2

Tablet

Πάλι το «Επιστροφή στο Μέλλον» πρόβλεψε σωστά! Τα iPad και παρόμοιες συσκευές σήμερα βρίσκονται στα χέρια εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

clocktower-tablet_3354147b

Ολογράμματα

 

Όταν ο Marty φτάνει στο Hill Valley του 2015, του επιτίθεται το ολόγραμμα ενός τεράστιου καρχαρία που διαφημίζει την τελευταία ταινία «Jaws». Στο πραγματικό μέλλον, το κοινό έμεινε εξίσου άναυδο όταν το ολόγραμμα του Tupac Shakur έδωσε μια κανονικότατη συναυλία στο Coachella του 2012.

Σκάνερ δακτυλικών αποτυπωμάτων

Μια ακόμα συσκευή που σήμερα είναι απολύτως φυσιολογικό, ακόμα και να ξεκλειδώσετε το smartphone σας. Φυσικά το πρόβλεψε η ταινία.

clocktower-tablet_3354147b

Παραγωγή καυσίμων αυτοκινήτων από απορρίμματα

Untitled-2

Κορδόνια που δέχονται μόνα τους

Ok τα Nike που δένονται μόνα τους και φοράει ο Marty δεν είναι ακόμα προς πώληση. Αλλά δουλεύουν πολύ σοβαρά πάνω στο θέμα και ίσως τα δούμε στα ράφια των καταστημάτων στα τέλη του 2015.

nike epistrofi sto mellon denontai mona tous

Φυσικά υπάρχουν και οι λάθος προβλέψεις.

Τα ιπτάμενα αμάξια

Είναι αλήθεια, υπάρχουν αρκετές προσπάθειες και πρωτότυπα. Αλλά είμαστε ακόμη μακριά από το να είναι σε θέση να αγοράσουμε μια ιπτάμενη Delorean.

delorean

Συσκευές που βγάζουν βόλτα τους σκύλους μόνες τους

Untitled-9

Ρούχα που στεγνώνουν μόνα τους

Κάτι που πολύ θα θέλαμε να είναι μια πραγματικότητα, ρούχα που στεγνώνουν, όπως αυτά που φορά ο Marty. Έχουμε ακόμα μέλλον.

back-to-the-future-ii-walking-jacket-1

Επίσκεψη της «Βασίλισσας» Νταϊάνα στην Ουάσινγκτον

Untitled-11

Fax παντού

Το 2015 στο «Επιστροφή στο Μέλλον» τα fax υπάρχουν παντού. Σε κάθε σπίτι, ακόμα και στο δρόμο αντί για γραμματοκιβώτια. Ευτυχώς το 2015 δεν είναι έτσι.

Untitled-10

[fb_pe url=»https://www.facebook.com/junkeedotcom/videos/792235150888951/» bottom=»30″]

Αυτά και αν ξεχάσαμε κάτι μπορείτε να το αναφέρεται στα σχόλια.

Αφήστε το σχόλιό σας