Η εμβληματική τηλεοπτική εκπομπή «MTV Unplugged» επέστρεψε στις οθόνες με μία μοναδική συναυλία του Shawn Mendes.

Έχουν περάσει περίπου 17 χρόνια από τότε που το «MTV» διέκοψε τη δημοφιλή σειρά συναυλιών της δεκαετίας του 1990, το «MTV Unplugged», αλλά η εκπομπή επέστρεψε και επίσημα, με ένα ολοκαίνουριο ταλέντο, τον Shawn Mendes.

Το τηλεοπτικό δίκτυο πρόβαλε το πρώτο επεισόδιο στις 26 Νοεμβρίου 1989. Παρουσιαστής ήταν ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός Jules Shear και είχε χαρακτηριστεί από τις εμφανίσεις των Squeeze, Syd Straw και Elliot Easton. Καθώς η σειρά συνέχιζε, έγινε γνωστή για την παρουσίαση απογυμνωμένων, ακουστικών εκτελέσεων από συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Nirvana, Lauryn Hill, KISS, Eric Clapton, Mariah Carey και Pearl Jam, πολλοί που αργότερα κυκλοφόρησαν εκείνες τις unplugged παραστάσεις ως άλμπουμ.

Το show ήταν ένας τόπος όπου οι μουσικόφιλοι μπορούσαν να συνδεθούν με τους αγαπημένους τους μουσικούς σε ένα εκλεκτικό, πιο άμεσα περιβάλλον. Για τους θεατές στο σπίτι, η εκπομπή μαγνητοσκοπούταν με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθάνονται σαν να ήταν εκεί, σε ένα δωμάτιο με τα μουσικά του είδωλα.

Το «Treat You Better» σε λήψη 360º:

Σε μία προσπάθεια να μικρύνει την ηλικία του κοινού και να φέρει πίσω τη μουσική, το MTV επέλεξε τον έφηβο καρδιοκατακτητή Shawn Mendes για να αναβιώσει την εμβληματική εκπομπή, με τις εμφανίσεις των Bleachers, Lorde και Carly Rae Jepsen να είναι προγραμματισμένες για τα μελλοντικά επεισόδια.

Σύμφωνα με το κανάλι, κάθε καλλιτέχνης θα επιλέξει έναν χώρο στον οποίο θα νιώθει ότι έχει άμεση σύνδεση με τους παρευρισκόμενους. Ο Shawn Mendes προτίμησε το «The Theatre» στο «Ace Hotel» του Λος Άντζελες.

Ο νεαρός τραγουδιστής αισθανόταν νευρικός, αλλά ευγνώμων που μπορούσε να εμφανιστεί σε αυτό το show για όλους τους fans. Το σετ που είχε στηθεί προκαλούσε δέος. Εννέα κιθάρες τοποθετήθηκαν γύρω από τη σκηνή, με πλήρες σετ τυμπάνων, πλήκτρα, πιάνο και έγχορδα.

Το «There’s Nothing Holdin’ Me Back» σε λήψη 360º:

Οι παραγωγοί τόνισαν στο κοινό ότι θα έπρεπε να είναι όρθιοι και σηκωμένοι καθίσματά τους για όλο το σύνολο της εμφάνισης.

«Ακόμα και αν το μαγνητοσκοπούμε, παρακαλώ να το αντιμετωπίσετε σαν να είναι οποιαδήποτε άλλη συναυλία», δήλωσε αργότερα στο πλήθος ο Shawn Mendes, με την παραδοχή ότι δεν είχε έκανε ποτέ κάτι τέτοιο πριν. «Ήμουν πραγματικά τόσο νευρικός. Παρακολουθούσα μόνο τα βίντεο των Nirvana και των Pearl Jam να το κάνουν αυτό. Δεν έχω συνηθίσει σε όλες αυτές τις κάμερες, γι’ αυτό σας ευχαριστώ πολύ», ανέφερε.

Στους τυχερούς παρόντες δεν επετράπη να έχουν μαζί τους τα κινητά τηλέφωνά τους. Δεν ανέβηκαν βίντεο στο Snapchat, φωτογραφίες στο Instagram, δε βγήκαν «selifes». Έζησαν την εικόνα που έβλεπαν και απόλαυσαν τη συναυλία σε ένα θέατρο γεμάτο με νεαρό κόσμο.

Το «Mercy» σε λήψη 360º:

Από τον Shawn Mendes ζητήθηκε, μάλιστα, να επαναλάβει μερικά από τα τραγούδια, φορώντας… λιγότερα ρούχα.

Ο 19χρονος τραγουδιστής έπαιξε 11 τραγούδια και όταν το πρόγραμμα τελείωσε, μίλησε με τους παραγωγούς για να δει αν θα μπορούσε να τραγουδήσει ξανά το «Stiches».

«Θα βγάλω τα παπούτσια μου για το συγκεκριμένο», εξήγησε, παίρνοντας και πάλι θέση στο πιάνο. Εάν τα θαλασσώσω, είναι επειδή έβγαλα τα παπούτσια μου. Και τα χέρια μου είναι σαν να έχουν κολλήσει τώρα στο πιάνο. Ξέρω ότι δε με βλέπετε πολύ στο πιάνο. Ελπίζω ότι είναι εντάξει», είπε ο Shawn Mendes κατά τη διάρκεια της πρώτης λήψης, σύμφωνα με το «ET».

Το «Bad Reputation» σε λήψη 360º:

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων κλήθηκαν να παραμείνουν στη θέση της ακόμα και μετά το «αντίο» του Shawn Mendes.

Καθώς οι unplugged εκτελέσεις του τραγουδιστή έπαιζαν ξανά στα ηχεία, οι κάμερες ανεβοκατέβαιναν στους διαδρόμους για να καταγράψουν τις αντιδράσεις από τους πιο φανατικούς οπαδούς που βρίσκονταν κοινού.

Φυσικά, υπήρχε άφθονο τραγούδι, χορός και δάκρυα!

Δείτε επίσης: Ο Shawn Mendes φέρνει
το live video του «There’s Nothing Holdin’ Me Back»

Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back (Live video) - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας