Η Shakira συνεχίζει το φιλανθρωπικό έργο στην πατρίδα της.

Η Κολομβία πρέπει να επενδύσει περισσότερο στον τομέα της εκπαίδευσης για να έχει ειρήνη, δήλωσε η Shakira κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην πατρίδα της.

Στόχος ήταν να θέσει το θεμέλιο λίθο των δύο σχολείων που θα χτίσει το φιλανθρωπικό ίδρυμά της, καθώς ολοκλήρωνε την περιοδεία της «El Dorado World Tour».

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, η τραγουδίστρια παρέστη σε δύο τελετές εγκαινίων στην Καρταχένα και στη γενέτειρά της Μπαρανκίγια, στις τοποθεσίες όπου θα ανεγερθούν τα σχολεία, στους θεμέλιους λίθους των οποίων έγραψε το όνομά της και έβαλε την υπογραφή της.

«Όταν κάποια παιδιά δε λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με εκείνα που ζουν σε καλύτερες συνθήκες, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για μια χώρα με ειρήνη, με ισότητα, γιατί η εκπαίδευση είναι αυτό που μας κάνει όλους ίσους», δήλωσε η Shakira, ζητώντας από την κυβέρνηση να αυξήσει τις δαπάνες για την παιδεία και τονίζοντας ότι δεν πρέπει μόνο οι διασημότητες να στηρίζουν την εκπαίδευση.

SHAKIRA'S FOUNDATION "PIES DESCALZOS" INAUGURATES SCHOOL IN CARTAGENA

Η 41χρονη τραγουδίστρια ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση «Pies Descalzos» το 1997, όταν ήταν μόλις 18 ετών.

Το ίδρυμα παίρνει το όνομά του από τον τίτλο του τρίτου άλμπουμ της Shakira, το οποίο κυκλοφόρησε το 1995 και ήταν η πρώτη διεθνής επιτυχία της, και μεταφράζεται «γυμνά πόδια».

Το ίδρυμα έχει ήδη τέσσερα σχολεία στις περιοχές Καρταχένα, Μπαρανκίγια, Κίμπντο και Σοάτσα.

SHAKIRA'S FOUNDATION "PIES DESCALZOS" INAUGURATES SCHOOL IN CARTAGENA
Η Shakira μαζί με το μεγαλύτερο γιο της, Milan Piqué.

Η Shakira θα δαπανήσει περίπου 4,6 εκατομμύρια δολάρια για το νέο σχολείο της Καρταχένα και άλλα 4,3 εκατομμύρια για εκείνο στη Μπαρανκίγια, σε συνεργασία με πολλούς ιδιώτες δωρητές.

Τα σχολεία θα εξυπηρετήσουν περιοχές στις σχολικές εγκαταστάσεις των οποίων υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός μαθητών, δήλωσε η pop star, της οποίας το πλήρες όνομα είναι Shakira Isabel Mebarak Ripoll.

 

Αφήστε το σχόλιό σας