Οι Sgt. Pepper’s Beatles Tribute band, όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομα τους, είναι μια tribute μπάντα των «σκαθαριών»

Με αφορμή την επερχόμενη ζωντανή εμφάνιση τους στο Σταυρό του Νότου, την Κυριακή 9 Μαρτίου (πληροφορίες εδώ), οι Sgt. Pepper’s Beatles Tribute Band μας προετοιμάζουν για μια Beatles-βραδιά ή όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι: Ένα μεγάλο πάρτυ με εκπλήξεις!

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα μας δήλωσαν:

 
– Πείτε μας λίγα λόγια για την επικείμενη εμφάνιση σας στον Σταυρό του Νότου!

Το πρώτο live στον Σταυρό του Νότου πριν περίπου δύο μήνες ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο – το stage ήταν ιδανικό και ο κόσμος δημιούργησε μια μαγική ατμόσφαιρα. Έτσι, μετά από μερικές εμφανίσεις σε άλλους χώρους, είναι φυσικό να επιστρέψουμε. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα – ευτυχώς οι Beatles είναι ανεξάντλητοι. Ετοιμάζουμε αλλαγές και οι Beatlemaniacs που μας ακολουθούν από την αρχή της σαιζόν μπορούν να περιμένουν μερικές εκπλήξεις!

– Τι δυσκολίες έχει το εγχείρημα του να παίξεις ζωντανά τα τραγούδια των Beatles;

Ακόμη και τα φαινομενικά «απλά» κομμάτια των Beatles αποτελούν πρόκληση. Στα περισσότερα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικές φωνές – αυτό το κομμάτι, των φωνητικών, ήταν που μας ταλαιπώρησε ιδιαίτερα στις πρόβες. Από κει και πέρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Beatles σταμάτησαν τις ζωντανές εμφανίσεις το 1965, και κανένα από τα μετέπειτα τραγούδια τους δεν γράφτηκε με σκοπό να παιχτεί live. Υπήρξε πειραματισμός με πολλά διαφορετικά όργανα, ηχητικά εφέ κλπ., «συρραφές» κομματιών και όλα τα άλλα που κατέστησαν τα «Σκαθάρια» ιδιοφυείς συνθέτες. Έτσι, τουλάχιστον η μισή δισκογραφία τους (1965-1970) δεν μπορεί να αναπαραχθεί εύκολα από μία μπάντα με κλασική ροκ φόρμα (κιθάρες, πλήκτρα, μπάσο, τύμπανα). Αλλά ίσως τελικά το πιο δύσκολο είναι να παραμείνεις πιστός στα original κομμάτια χωρίς να καταφεύγεις σε φθηνές μιμήσεις.

– Πείτε μας κάποια πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με την μπάντα σας!

Προσπαθούμε να ισορροπούμε ανάμεσα στις διάφορες περιόδους των Beatles και τα πολλά στυλ που έχουν χρησιμοποιήσει, όπως επίσης ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες τους και σε κάποια πιο άγνωστα «διαμάντια». Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Beatlemaniac για να περάσει καλά, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους και αυτό έχει αποδειχτεί σε κάθε live μας μέχρι τώρα. Με λίγα λόγια – κι αυτό το ξέρουν όσοι μας ακολουθούν από την αρχή της σεζόν- στήνουμε ένα μεγάλο πάρτυ και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να το μοιραζόμαστε με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο!

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, τα λέμε την Κυριακή από κοντά!

 

Αφήστε το σχόλιό σας