HIT CHANNEL ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Γενάρης 2012. Μιλήσαμε με τον  Selim  από τους  The  Devil’s  Blood, μια από τις καλύτερες μπάντες τις εποχής μας. Οι  Devil’s  Blood μόλις κυκλοφόρησαν το δεύτερο  full-length  τους ,το πολύ καλό “The Thousandfold Epicentre”. Η μπάντα θα παίξει μια συναυλία στην Αθήνα την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο «Κύτταρο». Διαβάστε τα πολύ ενδιαφέρονται πράγματα που μας είπε:

 

Πώς πάει η περιοδεία μέχρι τώρα; Πώς τα νέα τραγούδια «δουλεύουν» επί σκηνής;

Έχουμε ήδη κάνει περίπου επτά ή οκτώ τελετές (σ.σ.: συναυλίες) μέχρι αυτή τη στιγμή σε Γαλλία, Φινλανδία, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία φυσικά και κάποια άλλα μέρη. Μέχρι στιγμής, οι αντιδράσεις ήταν πολύ καλές τόσο για το δίσκο και τις ζωντανές τελετές, και το νέο υλικό λειτουργεί πολύ καλά σε  live ατμόσφαιρα.Υποθέτω ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι για αυτό το δίσκο  -περισσότερο από τους προηγούμενους-  κάναμε πρόβες προσανατολισμένοι στον συναυλιακό τομέα. Έτσι, όταν επιλέξαμε τα τραγούδια για να τα εκτελέσουμε ζωντανά, ήταν αρκετά εύκολο για μας να τα παίζουμε  live, να κάνουμε αυτό που θέλαμε και όπως το θέλαμε.

 
Θα παραδέχεσαι ότι το ‘The  Thousandfold  Epicentre’ είναι το  progressive  rock  album  σας και  το ‘The  Time of No Time  Evermore’ είναι πιο κοντά στο  hard  rock  είδος; Θέλω να πω ότι είναι πιο πειραματικό από το ντεμπούτο σας.

Ποτέ δεν κάνω  ένα  album  μεαυτά τα πράγματα στο μυαλό. Έτσι, κοιτώντας πίσω νομίζω ότι μπορώ να καταλάβω τι εννοείς και μπορώ να συμφωνήσω με κάποια σημεία. Για μένα, αυτό  είναι πάντα η μουσική  των The Devil’s Blood. Ίσως μερικές φορές οι επιρροές εμφανίζονται λίγο ισχυρότερες από ό, τι σε άλλους δίσκους. Αυτό που είναι σίγουρα αλήθεια είναι ότι στην τελευταία ηχογράφησή μας, επιτρέψαμε στους εαυτούς μας να περάσουμε περισσότερο χρόνο ασχολούμενοι με τα πάντα και κάναμε τα πάντα λίγο ακριβότερα.

 
Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ιδέα που συνδέει όλα τα τραγούδια του  album;

Πάντα υπάρχει (γέλια). Και υπάρχει το  ίδιο  concept  που υπήρχε στο προηγούμενο  album και είναιτοίδιο  concept, το οποίαπιθανότατα θα υπάρχει και  στο επόμενο  album και είναι το ίδιο  concept  που δημιούργησε τους  The Devil’s Blood  και τους έκανεαυτό που είναι. Είναι η προσωπική πνευματική μου αναζήτηση για την αλήθεια και τη σοφία σε αυτό το σύμπαν και θα μπορούσα να την ονομάσω ως λατρεία του θανάτου, λατρεία του Σατανά και ως  λατρεία του χάους. Αυτό είναι οι The Devil’s Blood, αυτό ήταν και το πιθανότερο είναι ότι και αυτό θα είναι για πάντα.

 

devils1Νομίζω ότι η σπουδαία παραγωγή από τον Pieter Kloos βοηθάει πολύ το τελικό αποτέλεσμα. Συμφωνείς με αυτό;

Ωω, αυτός έκανε φανταστική δουλειά. Είμαστε πάντα ευτυχείς να συνεργαζόμαστε με ένα τέτοιο επαγγελματία και αφοσιωμένο άτομο και είναι μια μεγάλη εμπειρία η συνεργασία μαζί του από το ξεκίνημα μας. Πέρασα μαζί του πάρα πολύ καιρό και έχουμε μια πολύ στενή προσωπική φιλία, που κάνει πολύ εύκολο και πρακτικό να συνεργαζόμαστε μαζί του.

 
 Στο  ‘The  Thousandfold  Epicentre’ υπάρχουν πολλές μακροσκελείς συνθέσεις. Ποιες μπάντες σας επηρέασαν για αυτά τα τραγούδια;

Δεν λειτουργεί το πράγμα με αυτόν τον τρόπο. Δημιουργώ ό, τι μπορώ να δημιουργήσω και δεν ακούω ένα  album   με την μπάντα Α και την άλλη μέρα να προσπαθήσω να δημιουργήσω ένα τραγούδι στο ίδιο ύφος. Δεν είναι καθόλου αυτός ο τρόπος που δουλεύουν οι  The  Devil’s  Blood. Έτσι, είναι αδύνατο για μένα να πω το τραγούδι το οποίο επηρεάστηκε από ποιον καλλιτέχνη. Αν θα το ανέλυα προσπαθώντας να σου δώσω μια απάντηση, η απάντηση θα ήταν τόσο παράξενη που θα σε μπέρδευε. Αυτά που άκουγα περισσότερο κατά τη συγγραφή και την ηχογράφηση του άλμπουμ ήταν  Ennio  Morricone,  The  Shadows,  πάντα άκουγα  Roky  Erickson, Iron  Maiden, Manowar, δεν ξέρω .. Bathory, Morbid  Angel, Tom  Waits .. Ο,τιδήποτε μου αρέσει και το εκτιμώ.

 
Πιστεύεις ότι η πραγματική εμπειρία θα μπορούσε κάποιος να έχει από τους The Devil’s Blood είναι οι συναυλίες και ότι τα  albums  είναι μόνο το μέσο για τους ακροατές να μάθουν τι είναι αυτό που κάνετε;

Για να είμαι ειλικρινής, το ερώτημα αυτό μπορεί να απαντηθεί μόνο από τον ακροατή. Για μένα προσωπικά,  σκεφτόμενος για τον εαυτό μου, όταν μεγάλωνα δεν πήγαινα σχεδόν ποτέ σε συναυλίες, γιατί πάντα πίστευα ότι η εμπειρία της μουσικής είναι κάτι που πρέπει να ζεις μόνος σου στο σπίτι με τα πικάπ, το βινύλιο, με το βιβλιαράκι στο χέρι, κλπ. Επίσης, όταν εγώ ως άτομο θελήσω να ακούσω τους The Devil’s Blood, σίγουρα θα τους ακούσουμε από το δίσκο. Αλλά και υποθέτω ότι κάποιος θα βρει πιο δυνατό το  live. Εξαρτάται πραγματικά  από τα άτομα πού νομίζουν ότι μπορούν να πάρουν τα μέγιστα από την μουσική μας, αν μπορούν να το βιώσουν στις συναυλίες ή στο σπίτι.

 

 

Αισθάνεστε άνετα παίζοντας σε  festivals  ή προτιμάτε τις δικές σας συναυλίες με το δικό σας κοινό το οποίο είναι αφοσιωμένο σε σας;

Φυσικά προτιμάμε να κρατάμε τα πάντα για την πάρτη μας (γέλια). Προτιμούμε να κάνουμε τις δικές μας συναυλίες στους χώρους όπου μπορούμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε και με τον τρόπο που θέλουμε να κάνουμε, πράγμα που είναι λογικό. Αλλά μερικές φορές η κατάσταση στα  festivals μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, αισθανόμασταν πάντα άσχημα, και πάντα προσπαθούσαμε να κάνουμε το καλύτερο στην κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν, αλλά φυσικά έχουμε συμμετάσχει σε  festivals  όλα αυτά τα χρόνια που δεν θα το ξανακάνα λόγω έλλειψης σεβασμού στην ιδιωτική ζωή, έλλειψη επαγγελματισμού, έλλειψη  καλού ήχου .. Μπορείς να αναφέρεις πολλούς λόγους. Το ποσό των μεταβλητών οι οποίες είναι εκτός του ελέγχου σου, τείνει να είναι μεγαλύτερο σε ένα  festival  από ό, τι σε μια συναυλία, σε ένα κανονικό χώρο. Φυσικά, προτιμούμε την τελευταία επιλογή.

 

 

devilsΗ εισαγωγή στο  “I’ll  Be  Your  Ghost”  από το ντεμπούτο σας είναι πολύ εντυπωσιακή. Θυμάσαι πώς σου ήρθε αυτή η ιδέα;

Υποθέτω ότι είναι η ίδια και με τα άλλα τραγούδια που γράφω. Νομίζω ότι συμβαίνουν, βρίσκονται κάπου μέσα στο κέντρο του σύμπαντος και παρουσιάστηκαν σε μένα και εγώ  τα μετέφρασα σε κάτι που μπορείς να ακούσεις. Είναι το ίδιο όπως και όλα τα τραγούδια που δημιουργώ: να κάθομαι με μια ακουστική κιθάρα στον κήπο, ή στο τραπέζι ή στον καναπέ. Να έχω μια ιδέα και να γεννιέται με αυτόν τον τρόπο.

 
Πολλοί ακροατές έμαθαν για τους  The Devil’s Blood λόγω των θετικών σχολίων του  Fenriz . Πιστεύετε ότι χρωστάτε σε αυτόν ένα μέρος της μέχρι τώρα αναγνώρισης σας;

Υποθέτω ότι, εκτός από τον  Fenriz, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται για μας και νομίζω ότι αυτός μας βοήθησε σε αρκετά μεγάλο βαθμό , και είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτό. Υποθέτω ότι στο τέλος της ημέρας, ο καθένας μπορεί να μας κρίνει από τη μουσική μας. Αν το κάνεις με την καρδιά σου  και επενδύεις ενέργεια, οι κριτές σου  θα είναι σε θέση να θερίσουν αυτό που έχεις δημιουργήσει. Οπότε για μένα, σε ολόκληρη την αποστολή μας είχαμε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι μας στήριξαν και σε προσωπικό επίπεδο, κάτι που είναι πάρα πολύ ευπρόσδεκτο. Αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό που έχει σημασία για μας είναι η ποιότητα αυτού του οποίου κάνουμε και όχι το πόσα  albums  πουλήσαμε.

 

Έχετε κάποια ξεκάθαρα σχέδια για το μέλλον των The Devil’s  Blood;

Όχι, όχι. Τίποτα. Μόνο για το πού θα πάμε περιοδεία, που θα κυκλοφορήσουμε τη μουσική μας, να κάνουμε περιοδείες και συναυλίες και όλα αυτά τα πράγματα και κανείς δεν ξέρει μετά από αυτό το δίσκο τι θα συμβεί.

 

 

Ο απόκρυφισμός παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Πιστεύεις ότι ένας μουσικός που είναι πραγματικά ασχολείται με τις δραστηριότητες αυτές θα πρέπει να μιλάει γι ‘αυτό δημοσίως;

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν ό,τι θέλουν.

 
Υπάρχει κάποιος μουσικός που θα ήθελες να συμμετάσχει σε album των The Devil’s Blood;

Όχι. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν. Οι άνθρωποι που είναι συνδεδεμένοι μαζί μας, πρέπει να είναι μουσικά συνειδητοποιημένοι. Αυτό είναι κάτι που θα είμαστε για πάντα. Δεν ψάχνουμε να κάνουμε  projects  ή να συνεργαστούμε με τον παραγωγό Α ή με τον μουσικός B. Η μουσική μας δεν έχει να κάνει με τη δημιουργικότητά τους, τα πάντα εξαρτώνται από τη δική μας δημιουργικότητα, από το τι κάνουμε. Νομίζω ότι οι  The  Devil’s  Blood  δεν είναι αυτό το είδος της μπάντας το οποίο χοροπηδάει για να συνεργαστεί με οποιοδήποτε συγκεκριμένο πρόσωπο.

 
Τι να περιμένουμε από την συναυλία σας στην Αθήνα;

Το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε και να δείτε. Μπορεί να περιμένετε κατ’ ελάχιστο να δείτε μια μπάντα η οποία είναι πρόθυμη να θυσιάσει πολύ προσωπική ενέργεια του και ζωή για να δημιουργήσει μια πραγματικότητα, ότι το κοινό δεν το έχει δει ποτέ αυτό το τέτοιο βαθμό και θέλουμε το ελληνικό λαό να είναι σε θέση να επιστρέψει σε μας αυτό το ποσό της ενέργειας και να μην περιορίζεται από τις προσωπικές του αρχές ή τους κανόνες που η κοινωνία τούς θέτει. Ελπίζουμε ότι θα είναι σε θέση σε ένα μικρό βαθμό να ξεχάσουν τις αρχές τους και πάλι αυτοί που με τη σειρά τους θα έρθουν στην συναυλία μας.

 

Ένα τεράστιο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”  στον Selim και τον  Sven  από την  Van Records.

Τσεκάρετε τα   http://www.thedevilsblood.com   http://www.myspace.com/thedevilsblood  http://www.facebook.com/thedevilsblood

Photos by: Sandra Ludewig

 

Για την συναυλία:

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 και η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 20 ευρώ προπώληση και 25 ευρώ στο ταμείο.

Προπώληση εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί μόνο στο δισκάδικο

BOWEL OF NOISE Records  

Τζώρτζ 6 (εντός στοάς Μπακαλα, δίπλα από τράπεζα Πειραιώς)

106 77  – Πλατεία Κάνιγγος

Αθήνα

Τηλ /Φαξ. 210 3846783

Online store : http://www.bowelofnoise.com

Email: bowelofnoise@yahoo.com

Facebook http://www.facebook.com/sonicblackdeath

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας