Για ποιο λόγο η Selena Gomez ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη;

Η Selena Gomez πραγματοποίησε μία ινκόγκνιτο επίσκεψη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στα τέλη του Αυγούστου.

Η αστέρας της pop δε δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα κανένα στιγμιότυπο από το ταξίδι της στην Ελλάδα και προσπάθησε να το κρατήσει σε ιδιωτικό επίπεδο.

Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια εργάζεται εθελοντικά στην «A21», έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την καταπολέμηση τη δουλείας και της εμπορίας ανθρώπων (εξαναγκαστική εργασία, σεξουαλική εκμετάλλευση κ.ά.).

Η επίσκεψη της Selena Gomez στη Θεσσαλονίκη σχετιζόταν με τις δράσεις του συγκεκριμένου οργανισμού, ο οποίος διατηρεί ζωντανή την ελπίδα ότι όλοι άνθρωποι θα διασωθούν από τη δουλεία.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση «A21»  δραστηριοποιείται σε 12 χώρες της υφηλίου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Τα γραφεία της «Α21» στη χώρα μας βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί και ο αντίστοιχος ξενώνας φιλοξενίας.

Η Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, μία πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Α21», έχει δεχθεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα για καταγγελίες περιστατικών εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα.

Στις 28 Αυγούστου, η Selena Gomez επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «A21» στη Θεσσαλονίκη και το βράδυ εθεάθη σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, την Πλατεία Αριστοτέλους.

Selena Gomez - Θεσσαλονίκη - Ελλάδα / Thessaloniki - Greece - Hit Channel
Η Selena Gomez στην Πλ. Αριστοτέλους.

Την επόμενη ημέρα, 29 Αυγούστου, συνέχισε το ταξίδι της και επισκέφθηκε για τον ίδιο σκοπό τη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου φωτογραφήθηκε με ορισμένους θαυμαστές της που τη συνάντησαν.

Η 26χρονη τραγουδίστρια μοιράζεται με την «A21» το όραμα για έναν κόσμο χωρίς δουλεία, για κάθε άνθρωπο επάνω στον πλανήτη.

Η Selena Gomez ξεκίνησε να εργάζεται εθελοντικά στην «A21» από τον προηγούμενο Μάρτιο, ύστερα από πρόσκληση της συνιδρύτριας του οργανισμού, Christine Caine.

«Η σκέψη της εμπορίας ανθρώπων για εμένα είναι… Είμαι εμβρόντητη», σχολίασε στην αμερικανική έκδοση του «ELLE».

Η Selena Gomez συγκλονίστηκε με τις ιστορίες τρόμου που πληροφορήθηκε στην «Α21», όπως εκείνες των γυναικών που εξαναγκάζονται σε σεξουαλική δουλεία έως ότου σταματούν να λειτουργούν τα όργανά τους ή όπως εκείνες σε διάφορα μέρη της Ταϊλάνδης όπου τα μικρά παιδιά πωλούνται με ιδιαίτερη ευκολία.

 

Αφήστε το σχόλιό σας