Με αφορμή τη μεγάλη συναυλία των Scorpions στο Καλλιμάρμαρο, παρουσιάζουμε 15 πράγματα που δε γνωρίζατε από το «χρυσό» βιογραφικό τους.

Η 16η Ιουλίου 2018 θα είναι μια σημαντική στιγμή για τους Scorpions, αλλά και τους χιλιάδες φίλους τους σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ελλάδα.

Για πρώτη φορά το θρυλικό συγκρότημα θα τραγουδήσει σε ένα από τα ομορφότερα στάδια του κόσμου, στο Καλλιμάρμαρο, στο στάδιο που αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες το 1896 και εκεί που πάντα καταλήγει κάθε χρόνο ο αυθεντικός μαραθώνιος της Αθήνας.

Οι Scorpions στο άκουσμα και μόνο της ιδέας ενθουσιάστηκαν. Αλλά και ο τίτλος της βραδιάς, «Once in a Lifetime», δεν είναι τυχαίος μιας και οι εκπλήξεις δε σταματούν στην επιλογή του μοναδικού αυτού χώρου.

Τη συναυλία θα ανοίξει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζοντας με συμφωνικό ήχο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των διάσημων «σκορπιών». Για πρώτη φορά επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε δύο από τα πιο διάσημα τραγούδια των Scorpions με τη συμμετοχή παιδικής χορωδίας.

Και φυσικά, το αγαπημένο συγκρότημα θα χαρίσει στο ελληνικό κοινό μια μοναδική ροκ συναυλία αντάξια της καριέρας του.

Τα 15 ορόσημα των Scorpions

1. Ο Rudolf Schenker σπούδασε ηλεκτρολόγος και κατόπιν φωτογραφία. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του δούλεψε ως φωτογράφος για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την μπάντα.

2. Το «Still Loving You» έχει ανακηρυχθεί το εμπορικότερο single όλων των εποχών στη Γαλλία.

3. Τo 1983 σε συναυλία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, πενήντα μαχητικά αεροπλάνα έγραψαν το όνομά τους στον ουρανό, με ειδική άδεια από τον αμερικάνικο στρατό!

4. Στην Ισπανία υπάρχει δρόμος με το όνομά τους.

5. Στη Μόσχα το 1989, όταν ξεκίνησε η συναυλία τους με το «Blackout», όλοι οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού άρχισαν να πετάνε τα καπέλα και τα σακάκια τους στον αέρα.

6. Έχουν αστέρι στο Hollywood Rock Walk.

7. To «No Pain, No Gain» έγινε ο ύμνος της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 1994.

8. Οι Scorpions είναι το πρώτο διεθνές συγκρότημα που έδωσε συναυλία στο Λίβανο.

9. Το 1991 δέχθηκαν επίσημη πρόσκληση στο Κρεμλίνο από τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ για να παρουσιάσουν το «Wind of Change», τον «ύμνο» για το τέλος του ψυχρού πολέμου.

10. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του «White Dove» δόθηκαν στους πρόσφυγες από τον εμφύλιο της Ρουάντα. Το συγκεκριμένο single ηχογραφήθηκε ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό το 1999.

11. Στην Πολωνία έχουν παίξει μπροστά σε 750.000 άτομα.

12. Έχουν δώσει το πρώτο και μοναδικό «MTV Unplugged» σε ανοιχτό θέατρο, το 2013 στην Αθήνα, στο θέατρο Λυκαβηττού.

13. Στη δέκατη επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, το 1999, οι Scorpions έπαιξαν το «Wind Of Change» στην πύλη του Βρανδεμβούργου με τη συνοδεία 166 τσέλο.

14. Έχουν μόνιμη θέση στο Rock and Roll Hall of Fame.

15. Με αφορμή την περιοδεία τους στη Βραζιλία το 2010, τα βραζιλιάνικα ταχυδρομεία εξέδωσαν γραμματόσημο «Scorpions».

Scorpions – «Once in a Lifetime»
Καλλιμάρμαρο Στάδιο
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00
Οι πόρτες ανοίγουν 19:00

 

Αφήστε το σχόλιό σας