Αρχική Tech Gadgets Samsung Galaxy S5, Από ανοξείδωτο ατσάλι!

Samsung Galaxy S5, Από ανοξείδωτο ατσάλι!

-

Δες και αυτά

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες -και φήμες- η Samsung θα προτιμήσει το… ανοξείδωτο ατσάλι από το θαυμάσιο αλουμίνιο, που αποτελεί και εξαιρετικό θερμοαπαγωγικό μέσο για την κατασκευή του Samsung Galaxy S5. Πριν πάει πάντως ο νους σας στα… κατσαρολικά και στα μαχαιροπήρουνα ή στα ρολόγια χειρός, να σας πούμε ότι το συγκεκριμένο ανοξείδωτο ατσάλι, θα έχει προσμίξεις από νανοσωματίδια άνθρακα (carbon nanoparticles).

Κάποιοι για λόγους «ωραιοποίησης» κάνουν λόγο για προσμίξεις από διαμάντι -και ενδεχομένως να έχουν και δίκιο- ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα οξείδωσης (σκουριά), και να είναι ανθεκτικό (το σασί από ανοξείδωτο ατσάλι θα «ψεκαστεί» με νανοσωματίδια άνθρακα και θα «ψηθεί» σε υψηλές θερμοκρασίες). Λένε, ότι το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται στην Ρωσική αεροναυπηγική και σε προγράμματα αεροδιαστημικής.

Η Samsung πάντως έκανε δοκιμές με σασί από αλουμίνιο αλλά και με σασί από κράμα μαγνησίου, ωστόσο κάνενα από τα δύο υλικά δεν θα την βοηθούσε να παράγει το κινητό στις ποσότητες που θέλει η εταιρεία, και για αυτό τα εγκατέλειψε. Επιπλέον, δεν ήθελε να βασιστεί σε συγκεκριμένους προμηθευτές, όπως στον Ταϊβανό κατασκευαστή Catcher, που είναι υπεύθυνος για ορισμένες αλουμινένιες κατασκευές της Apple και της HTC ή σε κάποιους Κινέζους κατασκευαστές.

Επιστρέφοντας στις φήμες για το Samsung Galaxy S5, να πούμε ότι η εταιρεία σκέφτεται μία προσέγγιση που έχει ομοιότητες με αυτή της HTC όσο αφορά στη σχεδίαση του HTC One. Έτσι, το μεταλλικό σασί από ανοξείδωτο ατσάλι, θα συνοδεύεται από πλαστικά τμήματα χρησιμοποιώντας τεχνολογία NMT (Nano Molding Technology).

Το Samsung Galaxy S5 που φημολογείται ότι θα διαθέτει eye scanner, θα κυκλοφορήσει παράλληλα με το Samsung Galaxy Gear 2 τον ερχόμενο Απρίλιο.

πηγή:techblog.gr

Αφήστε το σχόλιό σας