Ο Sam Smith και το «Writing’s On The Wall» διακρίνονται για μία ακόμη φορά!

Κατά τη χθεσινή (28/2) τελετή απονομής των 88ων Βραβείων Oscars της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου το μουσικό ενδιαφέρον είχε στραφεί στην κατηγορία του καλύτερου τραγουδιού.

Πέντε συνολικά υποψηφιότητες με λαμπερά ονόματα από το διεθνές δισκογραφικό προσκήνιο αγωνιούσαν ως δημιουργοί για την έκβαση:

Η Lady Gaga με τον Danie Warren για το τραγούδι «Till Happens To You» από την ταινία «The Hunting Ground», ο Sam Smith με τον Jimmy Napes για το «Writings On The Wall» από το «Spectre», ο The Weeknd με τους συνεργάτες του για το «Earned It» από το «Fifty Shades of Grey», οι J. Ralph και Anohni για το «Manta Ray» από το «Racing Extinction» και ο David Lang για το «Simple Song #4» από το «Youth».

Οι τρεις πρώτοι μάλιστα, Lady Gaga, Sam Smith και The Weeknd, ερμήνευσαν ζωντανά στη σκηνή του Dolby Theatre του Hollywood τα υποψήφια μουσικά κομμάτια.

Μετά την κατάκτηση Χρυσής Σφαίρας πριν λίγο καιρό, το Βραβείο Oscar κατέληξε στο ίδιο τραγούδι!

Το αγαλματίδιο για το καλύτερο τραγούδι κινηματογραφικής ταινίας απονεμήθηκε στο «Writings On The Wall» και στους δημιουργούς του, τους Sam Smith και Jimmy Napes. Ο δημοφιλής Βρετανός τραγουδιστής με την αγγελική φωνή ερμηνεύει το τραγούδι τίτλων του «Spectre», του νέου φιλμ του θρυλικού μυστικού πράκτορα James Bond και κατενθουσιάζει κοινό και κριτές.

Ο Sam Smith αφιέρωσε τη νίκη του στη ΛΟΑΤ κοινότητα με την ακόλουθη ομιλία:

«Διάβασα ένα άρθρο που έλεγε ότι κανένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος άνδρας δεν κέρδισε ποτέ ένα Oscar και εάν αυτή είναι η περίπτωση, θέλω να το αφιερώσω στη ΛΟΑΤ κοινότητα σε όλο τον πλανήτη. {…} Στέκομαι εδώ απόψε ως ένας υπερήφανος ομοφυλόφιλος άνδρας και ελπίζω μία ημέρα να μπορέσουμε να σταθούμε μαζί ως ίσοι.»

 

Το Βραβείο Oscar για το καλύτερο μουσικό θέμα πήγε στον Ennio Morricone για το έργο του στην ταινία «The Hateful Eight» (Οι Μισητοί Οκτώ).

Αφήστε το σχόλιό σας