Αντικείμενο νομικής διαμάχης τα πρώτα τραγούδια που ηχογράφησε ο Sam Smith πριν γίνει διάσημος.

Ο Sam Smith μηνύει την πρώην δισκογραφική εταιρεία του εξαιτίας του ακυκλοφόρητου υλικού του που έχει στην κατοχή της.

Ο Βρετανός τραγουδιστής είχε υπογράψει στην ανεξάρτητη Flipbook Music πριν γίνει διάσημος, με την οποία ηχογράφησε δύο άλμπουμ που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ.

Το 2016, η εταιρεία φέρεται να σχεδίαζε να κυκλοφορήσει τον πρώτο από αυτούς τους δύο δίσκους, το «Diva Boy» και μοιράστηκε μάλιστα ένα single με τον τίτλο «Momentarily Mine». Ωστόσο, δεν είχε αποκτήσει την απαιτούμενη άδεια από τον Sam Smith.

«Ο Sam έχει δουλέψει αδιάκοπα για την εικόνα του ως pop star, βάζοντας την καρδιά και την ψυχή του σε δύο επίσημα άλμπουμ για τα οποία είναι υπερήφανος», είπε μια πηγή στη «Τhe Sun». «Τώρα φοβάται ότι θα γίνει περίγελος, αν αυτά τα τραγούδια έρθουν στο φως.»

Η πηγή συνέχισε να περιγράφει ότι τα τραγούδια ήταν κακής ποιότητας και είπε ότι ο Sam Smith είχε αφήσει τη Flipbook γιατί «δεν είχε τον καλλιτεχνικό έλεγχο».

«Έφυγε εχθρικά, όταν αρνήθηκε να κυκλοφορήσουν τα τραγούδια, συνειδητοποιώντας ότι δεν τον εκπροσωπούσαν ως καλλιτέχνη. Αυτό ήταν το 2008, αλλά η Flipbook δεν υποχωρεί και ο Sam κάνει τα πάντα για να εμποδίσει την κυκλοφορία.»

Ο Sam Smith έχει κυκλοφορήσει επίσημα δύο δισκογραφικές δουλειές με την ετικέτα της Capitol Records (Universal Music), το «In The Lonely Hour» (2014) που μαζί με τα τραγούδια κέρδισε τέσσερα βραβεία Grammy και το «The Thrill Of It All» τον προηγούμενο Νοέμβριο, το δεύτερο Νο1 άλμπουμ του στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρώτο Νο1 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2016, κέρδισε ένα Όσκαρ και μία Χρυσή Σφαίρα για το θεσπέσιο «Writing’s On The Wall», το τραγούδι της κινηματογραφικής ταινίας «Spectre» του James Bond.

 

Αφήστε το σχόλιό σας