Με πρωταγωνιστή και πρωτεργάτη το Σάκη Ρουβά πραγματοποιήθηκε από το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» μία μεγάλη μαθητική αναδάσωση στην Πεντέλη.

Ο Σάκης Ρουβάς βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου μαζί με περίπου 2.000 μαθητές και εθελοντές στην περιοχή του Νταού Πεντέλης και φύτεψαν 8.000 δέντρα, θάμνους και σπόρους.

Ο Σάκης Ρουβάς ήταν αυτός που προέτρεψε τα παιδιά να ξεκινήσουν τη δεντροφύτευση, τα οποία με πολύ χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Με τη βοήθεια φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν για τη σωστή διαδικασία της δεντροφύτευσης.

Η δράση έγινε σε συνεργασία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο περιβάλλον» με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το Δασαρχείο Πεντέλης.

Η περιοχή που αναδασώθηκε έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1995 και του 1998 και δεν υπάρχει δυνατότητα φυσικής αναδάσωσης. Στην αναδάσωση είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος εθελοντικές ομάδες, φορείς, επιχειρήσεις και εθελοντές.

Το σημείο συνάντησης είχε οριστεί μπροστά στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης, στις 10 το πρωί, με το Σάκη Ρουβά να δίνει το «παρών» στη μεγάλη μαθητική αναδάσωση της βορειοανατολικής Πεντέλης.

Ο Σάκης Ρουβάς θα βρίσκεται δίπλα στις δράσεις του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο περιβάλλον», προτρέποντας τον κόσμο να συμμετέχει στις αναδασώσεις, προκειμένου να πρασινίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές.

Όπως δήλωσε ο καλλιτέχνης στην κάμερα του ΣΚΑΪ, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία γιατί ασχολείται με το περιβάλλον.

«Νομίζω ότι οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Το υπέροχο είναι ότι έχουν ευαισθητοποιηθεί χιλιάδες παιδιά. Έχουν έρθει στο βουνό. Έχουν πάρει τις τσάπες. Νομίζω ότι είναι σημαντικό ότι ο κόσμος ακούει το κάλεσμα του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”. Έρχεται και βοηθάει», ανέφερε.

Δείτε τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

 

Αφήστε το σχόλιό σας