Ο Sailor & I κάνει το ντεμπούτο του στην Deutsche Grammophon με το «Komorebi».

Η Deutsche Grammophon παρουσιάζει το νέο της project “12” – μια πολυσυλλεκτική συλλογή 12 κομματιών από τους σύγχρονους πρωτοποριακούς και δημιουργικούς μουσικούς.

Τα νέα κομμάτια θα κυκλοφορούν μια φορά το μήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019 και έχουν επιλεχθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να εκπροσωπούν διαφορετικά σύγχρονα κλασικά είδη και να ταιριάζουν στη διάθεση κάθε εποχής.

Το Project “12” συνεχίζεται τον Μάρτιο με το «Komorebi» από τον συνθέτη και παραγωγό Sailor & I.

Το «Komorebi», γραμμένο σε κιθάρα, ασχολείται με τις βασικές πτυχές της σύγχρονης ζωής, καθώς ο καλλιτέχνης βρέθηκε στο διαμέρισμά του χωρίς ηλεκτρική ενέργεια για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Όπως ο ίδιος είπε: «Την περασμένη άνοιξη ξύπνησα ένα πρωί και δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα στο διαμέρισμά μας. Αποδεικνύεται ότι ζούσαμε στο διαμέρισμά μας για 8 μήνες χωρίς συμβόλαιο και το πρωί αποφάσισαν να μας κόψουν το ρεύμα. Τις επόμενες οκτώ ημέρες αγωνιζόμουν με κάθε ουσιαστική πτυχή της σύγχρονης ζωής. Ήμουν στη μέση των τελικών remix και στο laptop μου η μπαταρία ξεφορτιζόταν κάθε δύο ώρες, οπότε δεν μπορούσα να βρω δημιουργική ηρεμία. Αυτό με οδήγησε στο να πάρω την ακουστική κιθάρα του γιου μου. Δεν έπαιζα εδώ και μερικά χρόνια, αλλά τώρα παίζοντας ήταν τόσο ικανοποιητικό. Για λίγες μέρες έγραφα και ηχογραφούσα τραγούδι με τραγούδι και ένα από αυτά ήταν το «Komorebi». Με κάποιο τρόπο, θα έλεγα ότι ο πάροχος ρεύματος είναι υπεύθυνος για αυτό το τραγούδι».

Το video του «Komorebi» σκηνοθέτησε ο Jeremy Rubier και δείχνει μια διαφορετική πλευρά του Βερολίνου, μέσα από τα μάτια δύο παιδιών που περιπλανιούνται μέσα στη νύχτα μετατρέποντας τη λιθόστρωτη πόλη στη δική τους παιδική χαρά. Στο βίντεο παρουσιάζονται τα παιδιά του καλλιτέχνη, Frans και Uno και είναι αφιερωμένο σε αυτά.

Αφήστε το σχόλιό σας