Το αντίο του RZA στο Paul Walker με ένα τραγούδι.

‘Έφυγε από τη ζωή ο Paul Walker, ο ο 40χρονος πρωταγωνιστής του κινηματογραφικού franchise Fast and the Furious, μετά από ένα φοβερό ατύχημα με μια  Porsche GT, σε δρόμο της Σάντα Κλαρίτα έξω από το Λος Άντζελες.

O rapper οRZA συνέθεσε προς τιμή του το τραγούδι «Destiny Bends», που στα φωνητικά βρίσκουμε τον Will Wells. Το μέλος των Wu-Tang Clan περιγράφει την εμπειρία που είχε με τον Paul Walker, ενώ μαζί με το τραγούδι οRZA κάνει και μια δήλωση που θα εξηγήσει τα πάντα.

Αυτό το τραγούδι, με τίτλο «Destiny Bends», γράφτηκε χθες το βράδυ μετά την τραγική είδηση για τον χαμό ενός καλού ανθρώπου ονόματι Paul Walker. Με τον Paul γνωριστήκε στα γυρίσματα της ταινία Brick Mansion, όπου μιλήσαμε, γελάσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για τη ζωή και την πατρότητα. Τον ήξερα προσωπικά μόνο τον τελευταίο χρόνο, αλλά γνωριζόμασταν ήδη μέσα από τη δουλειά και την τέχνη μας. Βλέπαμε ο καθένας στον άλλον ένα αδελφό πνεύμα ανθρώπων που έρχονταν από δύσκολες συνθήκες, ανήλθαν και αποτέλεσαν εν τέλει φάρους για τις οικογένειες και τους αγαπημένους τους. Ανθρώπων που έμαθαν τη χαρά και τους πόνους της αγάπης στη ζωή και της επιτυχίας, συνειδητοποιώντας ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό απ’ την οικογένεια, τη φιλία και την αδελφοσύνη της ανθρωπότητας.

Εκατομμύρια άνθρωποι γνωρίζουν έναν καλλιτέχνη μέσα απ’ τη δουλειά του, αλλά σ’ ελάχιστους δίνεται η ευκαιρία να διασταυρωθούν και να δουν πίσω απ’ το πέπλο του σταριλικιού, ώστε να βρουν τον κοινό παρονομαστή σε όσα μοιραζόμαστε. Όλα τα έμβια πράγματα φθείρονται και χάνονται, αλλά ο κινηματογράφος, η τέχνη και η μουσική κρατάνε περισσότερο απ’ το κέλυφος που τα παρέδωσε. Μ’ αυτή τη λογική, ένα πράγμα που δεν μπορούμε να πάρουμε ή να δώσουμε είναι ο χρόνος. Έτσι, ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο δώρο. Αφιέρωσα χρόνο να συνθέσω αυτό το τραγούδι με τους δύο γιούς μου και τον καινούργιο φίλο μου Will Wells, ο οποίος μου έκανε τη χάρη να το τραγουδήσει. Το αφιερώνουμε στον Paul Walker. Έναν καλό άνθρωπο. Είχαμε σχέδια να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί στο μέλλον. Φαινόταν να είναι γραφτό από το πεπρωμένο, αλλά το «πεπρωμένο κάμπτεται» (Destiny Bends).

*Σημείωση* Αυτό το τραγούδι δεν είναι έτοιμο για κριτική, είναι απλά ένα ντέμο προσχέδιο. Απολαύστε το και αναστοχαστείστε.

Ο σύντροφός σας στον αγώνα,
RZA

Αφήστε το σχόλιό σας