Στο πλατύσκαλο της άφιξης του νέου δίσκου τους οι Rolling Stones μοιράζονται μαζί μας ένα ακόμη τραγούδι.

Μία εβδομάδα ακριβώς προτού οι αξεπέραστοι Rolling Stones διαθέσουν με κάθε επισημότητα το νέο άλμπουμ τους, μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε άλλο ένα από τα καινούρια τραγούδια τους.

Έντεκα χρόνια μετά το «A Bigger Bang», το αγέρωχο συγκρότημα τιμά τις ρίζες του και κατ’ επέκταση τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της μπλουζ μουσικής, πραγματοποιώντας μία νοσταλγική επιστροφή σε όσα τους εμφύσησαν πάθος και έμπνευση.

Οι Rolling Stones θυμούνται πως ξεκίνησαν πριν από πέντε δεκαετίες για να καθιερωθούν στη συνείδηση του κοινού (αλλά και στην πράξη) ως την πιο εμβληματική μπάντα στα μουσικά χρονικά.

Η αναδρομή στο παρελθόν θα πραγματοποιηθεί μέσα από την επερχόμενη στουντιακή δουλειά της αμύθητης τετράδας, το οποίο θα περιλαμβάνει κατ’ αποκλειστικότητα διασκευές μπλουζ τραγουδιών.

«Blue & Lonesome»

Το πολυαναμενόμενο άλμπουμ των The Rolling Stones τιτλοφορείται «Blue & Lonesome» και κυκλοφορεί στις 2 Δεκεμβρίου από την Polydor Records / Universal. Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στα British Grove Studios του Λονδίνου και σε δύο τραγούδια έχει συνδράμει μουσικά με την κιθάρα του ο κορυφαίος Eric Clapton.

Σε μπλουζ μήκος κύματος, το γκρουπ του Mick Jagger, του Keith Richards, του Charlie Watts και του Ronnie Wood έχει προλογίσει το «Blue & Lonesome» με δύο singles.

Τα πρώτα δείγματα γραφής ήρθαν μέσω της κλασικής επιτυχίας «Just Your Fool» του Buddy Johnson (1954), η οποία έγινε γνωστή και μέσω της εκτέλεσης του Little Walker (1962) και συνεχίστηκαν με «Hate To See You Go», ένα επιπλέον κομμάτι του Little Walter (κατά κόσμον Marion Walter Jacobs).

Το τρίτο single – διασκευή των Rolling Stones είναι το «Ride ‘Em On Down» του Αμερικανού Eddie Taylor από το 1955. Βέβαια, η ιστορία του συγκεκριμένου τραγουδιού «χάνεται» στο 1937, όταν το ερμήνευσε πρώτος ο Bukka White ως «Shake ‘Em On Down».

Παρόλο που θα αποτελεί ένα από τα δώδεκα τραγούδια του «Blue & Lonesome», οι Rolling Stones κυκλοφόρησαν το «Ride ‘Em On Down» στο εξωτερικό σε μία περιορισμένη έκδοση βινυλίου 10 ιντσών στο πλαίσιο της «Black Friday» (25/11).

Τα τραγούδια του «Blue & Lonesome»

 1. Just Your Fool
 2. Commit a Crime
 3. Blue and Lonesome
 4. All of Your Love
 5. I Gotta Go
 6. Everybody Knows About My Good Thing
 7. Ride ‘Em On Down
 8. Hate to See You Go
 9. Hoo Doo Blues
 10. Little Rain
 11. Just Like I Treat You
 12. I Can’t Quit You Baby

Το εξώφυλλο του «Blue & Lonesome»:

The Rolling Stones - Blue & Lonesome (official album cover 2016) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας