Αρχική Μουσικά Νέα Ελληνική μουσική Ο Roger Waters των Pink Floyd καλεί την Katerine Duska να μη...

Ο Roger Waters των Pink Floyd καλεί την Katerine Duska να μη συμμετάσχει στη Eurovision

-

Δες και αυτά

Στην Katerine Duska στέλνει μήνυμα ο Roger Waters.

O Roger Waters, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, απευθύνει προσωπικό μήνυμα στην Katerine Duska και την καλεί να αποσυρθεί από τη διοργάνωση της Eurovision 2019, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ (14-18 Μαΐου 2019).

«Αυτό είναι λίγο δύσκολο για μένα γιατί τα ελληνικά δεν είναι η γλώσσα μου», ανέφερε στην αρχή μιλώντας στα ελληνικά.

«Οπότε θα σταματήσω γιατί μπορεί να κάνω λάθη», είπε και συνέχισε στα αγγλικά.

«Είσαι στην οθόνη πίσω μου, ελπίζω, γιατί πριν λίγο άκουγα ένα τραγούδι σου. Είναι από το βίντεο που έφτιαξες για το τραγούδι “Somebody”. Μόνο εσύ μία ακουστική κιθάρα και κάποιος με ηλεκτρική κιθάρα. Μου άρεσε ήταν πολύ καλό, αυτά παρεμπιπτόντως», σχολίασε ο συνιδρυτής των Pink Floyd.

«Σε καλώ γιατί πριν λίγες μέρες έφτιαξα ένα μικρό βίντεο, με τίτλο “Are You The One?” (Είσαι ο ένας;). Είναι για όλους εσάς που συμμετέχετε στη Eurovision, και την ανάγκη ένας από εσάς να σηκώσει το ανάστημά του εκ μέρους των φίλων μου στην Παλαιστίνη», είπε.

«Το μόνο που κάνω είναι ότι απευθύνομαι σε εσένα. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις για τις συνθήκες στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Είναι φρικτές. Πέρα από κάθε φαντασία. Υπάρχει ένα επίσημο αίτημα από την παλαιστινιακή κοινωνία των πολιτών. Παρακολουθούν όλους εμάς τους μουσικούς», συμπλήρωσε ο Βρετανός καλλιτέχνης.

«Το αίτημά τους λέει: “Σας παρακαλούμε μην κάνετε συναυλίες στο Ισραήλ για κανέναν λόγο μέχρι τη στιγμή που οι Παλαιστίνιοι θα έχουν ανθρώπινα δικαιώματα.” Δεν έχουν κανέναν αυτή τη στιγμή. Κανένα. Ούτε ένα δικαίωμα», εξήγησε.

«Το να πας εκεί στο Τελ Αβίβ, θα ήταν μεγάλο λάθος νομίζω. Αυτό πιστεύω εγώ. Θα μπορούσα να κάνω λάθος. Τελείωσα Katerine Duska. Αυτό ήταν. Αυτή ήταν η έκκλησή μου. Εσύ είσαι η μία; Ελπίζω», ολοκλήρωσε ο Roger Waters.

Ο Roggie Waters τον περασμένο Μάρτιο είχε απευθυνθεί στους 42 φιναλίστ της Eurovision 2019 καλώντας τους να μην συμμετάσχουν στην φετινή διοργάνωση και να γίνουν “ο ένας ή η μία” που θα αποσυρθεί από το διαγωνισμό.

 

Αφήστε το σχόλιό σας