Πέθανε ο Robert Miles γνωστός για το hit «Children» και την ανασυγκρότηση της διάρθρωσης της trance.

Σε ηλικία 47 ετών άφησε την τελευταία πνοή του ο Ιταλός μουσικός παραγωγός, συνθέτης, μουσικός και DJ Robert Miles.

Γεννήθηκε το 1969 ως Robert Concina στο Fleurier της Ελβετίας από Ιταλούς μετανάστες. Έμαθε να παίζει πιάνο από νεαρή ηλικία, όταν η οικογένειά του εγκαταστάθηκε μετέπειτα στην ιταλική μικρή πόλη της Fagagna.

Η ενασχόλησή του με τη μουσική σκηνή ξεκίνησε το 1984. Δούλεψε ως DJ σε club τη Ιταλίας και σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το 1990 χρησιμοποίησε τις οικονομίες του για να δημιουργήσει το δικό του στούντιο ηχογράφησης και έναν πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Το 1994, ο Robert Miles έγραψε ένα trance/chill out τραγούδι με τίτλο «Children», το οποίο εξελίχθηκε σε dream trance δημιουργία. Μέσα σε δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του, το τραγούδι έφτασε στην κορυφή των charts πολλών χωρών, ενώ παρέμεινε στο Νο1 του Euro Top 100 chart επί 13 συνεχόμενες εβδομάδες. Ανάμεσα σε πολλά βραβεία, το «Children» χάρισε στον Robert Miles ένα BRIT Award, με τον ίδιο να υπολογίζεται ως ο μοναδικός έως τώρα Ιταλός καλλιτέχνης που έχει κερδίσει ένα BRIT Award.

Σήμερα, το «Children» αναγνωρίζεται ως κλασικό τραγούδι της trance και πολλοί θεωρούν ότι έφερε την trance μουσική στο διεθνές μουσικό σκηνικό, όπως είναι αυτή τη στιγμή, έχοντας επαναδιαπραγματευτεί τη διάρθρωση του ηλεκτρονικού ήχου.

Μετά από τη συγκεκριμένη επιτυχία και άλλα hits που ακολούθησαν, ο Robert Miles αποτραβήχτηκε από τη δημοσιότητα και πέρασε την υπόλοιπη καριέρα του δημιουργώντας περισσότερο πειραματικούς ήχους.

Κυκλοφόρησε πέντε ολοκληρωμένους δίσκους: «Dremland» (1996), «23am» (1997), «Organik» (2001), «Miles_Gurtu» (2004) και «Th1rt3en» (2011).

Ο Robert Miles απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών στην Ίμπιζα της Ισπανίας, από αδιευκρίνιστη επί τους παρόντος ασθένεια.

 

Αφήστε το σχόλιό σας