Υπέρ της υποδοχής των προσφύγων τάσσεται η Rita Ora, με την ίδια να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μετανάστριας με εξέλιξη.

Η Rita Ora, η 26χρονη Βρετανίδα pop star και fashion icon, είναι φέτος παραλήπτρια του «Βραβείου Συνείδησης» από το «Variety» και τα «H&M» για το εξαιρετικό φιλανθρωπικό έργο της, καθώς εδώ και χρόνια ασχολείται με φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Μετανάστευσε στη Μεγάλη Βρετανία από το Κοσσυφοπέδιο με την οικογένειά της όταν ήταν ακόμα μωρό και μεγάλωσε στην γειτονιά του Πύργου Grenfell. Έχει φίλους που έχουν πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά, καθιστώντας την ιδιαίτερα παθιασμένη της για να προσελκύσει την προσοχή στην υπόθεση. «Να γνωρίζεις αυτούς τους ανθρώπους, να γνωρίζεις τα φυσικά τους σώματα, είναι εντελώς διαφορετικό από το να έχει απλώς συμπάθεια γι’ αυτούς», τονίζει η Rita Ora.

Η εμπειρία της παιδικής ηλικίας της στη διαβίωση σε εργατικές κατοικίες τη βοήθησε να συνδεθεί με τη δυσκολία των κατοίκων του Grenfell. «Το να μεγαλώνεις σε εργατικές κατοικίες, είναι σαν το μοναδικό κομμάτι του καταφυγίου σου», λέει. «Είναι μεγάλο, είναι σαν το μοναδικό σας μέρος όπου αισθάνεσαι ασφαλής, έτσι (η καταστροφή) ήταν πραγματικά δυσάρεστη για εμένα.»

Η Rita Ora έχει συνεργαστεί με πολυάριθμες φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως με την «amfAR» για το AIDS, την «DKMS» για τον καρκίνο του αίματος (λευχαιμία), τη «Sightsavers» για την πρόληψη της τύφλωσης και με το πρόγραμμα «Small Steps» για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους που ζουν σε χωματερές.

Επίσης, την ενδιαφέρει έντονα η παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση, ιδιαίτερα η δυσχερή κατάσταση των προσφύγων.

«Είμαι το πρωταρχικό παράδειγμα κάποιου που δε θα έπρεπε να πετάξετε ή να μην αφήσετε στη χώρα σας. Είμαι μία από τις περιπτώσεις που δεν ξέρεις ποτέ ποιον αρνείσαι στη χώρα σου… Αφορά το να δίνεις στους ανθρώπους κάτι να πιστέψουν.», δηλώνει με υπερηφάνεια η Rita Ora.

Δείτε επίσης: Η Rita Ora γυρίζει
αντίστροφα το χρόνο στο video clip του «Your Song»

Rita Ora - Your Song (video clip) - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας