Η Rita Ora και η Cara Delevingne παίρνουν μέρος σε εκστρατεία κατά του cyberbullying.

Η μάρκα προϊόντων μακιγιάζ «Rimmel London» ξεκίνησε ψηφιακή εκστρατεία κατά του εκφοβισμού στο διαδίκτυο, με την υποστήριξη της Rita Ora, της Cara Delevingne και του ιδρύματος «The Cybersmile Foundation».

Μία στις τέσσερις γυναίκες παρενοχλείται στο διαδίκτυο για την εμφάνισή της και 115 εκατομμύρια φωτογραφίες διαγράφονται κάθε χρόνο λόγω εκφοβισμού (cyberbullying).

Το 57% των γυναικών που έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού δεν λένε σε κανέναν για τις εμπειρίες τους και το 46% των νέων γυναικών αυτό-τραυματίζονται ή βιώνουν διατροφικά προβλήματα μετά την κριτική ή την αποδοκιμασία στο διαδίκτυο για την εμφάνισή τους.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που διεξήχθη με πρωτοβουλία της «Rimmel London», στην οποία συμμετείχαν 11.000 γυναίκες ηλικίας 16 – 25 ετών απ’ όλο τον κόσμο.

Η «Rimmel London», που ανήκει στην πολυεθνική «Coty», στηρίζει το σκοπό καθώς έχει βρεθεί αντιμέτωπο με το φαινόμενο του bullying στο διαδίκτυο.

Rita Ora - Cara Delevingne - Rimmel London - I Will Not Be Deleted - Hit Channel

Σε συνέντευξή του στο περιθώριο παρουσίασης της εκστρατείας, ο Michael Bryce,  γενικός διευθυντής πωλήσεων των προϊόντων μακιγιάζ στην «Coty», υπενθύμισε μία πρόσφατη διαφήμιση για το make-up «Rimmel London», στην οποία οι εικόνες των μοντέλων δεν είχαν υποστεί επεξεργασία.

«Θέλαμε οι άνθρωποι να είναι ο εαυτός τους με αυτό το make-up και ο αριθμός των αρνητικών σχολίων που είδαμε ήταν συγκλονιστικός», τόνισε. «Στη διαφημιστική καμπάνια με πρωταγωνίστρια τη Rita Ora, διάφοροι άνθρωποι έγραψαν: “Το δέρμα της είναι φριχτό. Τι κάνει; Γιατί έχει τόσο πολλή ακμή;”»

«Πραγματικά σκληρά σχόλια. Παρόλο που είχαμε ξεκινήσει ήδη την καμπάνια , είπαμε στους εαυτούς μας: “Αυτό είναι πραγματικά κάτι στο οποίο πρέπει να αντιταχθούμε”.»

Η εκστρατεία κατά του cyberbullying με σύνθημα «I Will Not Be Deleted» (Δε Θα Διαγραφώ) αναφέρεται σε κάθε φορά που τα θύματα εκφοβισμού στο διαδίκτυο απέσυραν φωτογραφίες τους που προκάλεσαν περιπαικτικά σχόλια ή απειλές εναντίον του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Michael Bryce πληροφόρησε ότι η συνεργασία με το «Cybersmile» θα είναι αρχικά τριετούς διάρκειας, αν και η δέσμευση είναι μακροπρόθεσμη.

Rita Ora - Rimmel London - I Will Not Be Deleted - Hit Channel

Η «Rimmel London» σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό χώρο, στον οποίο νέοι άνθρωποι θα μοιράζονται εμπειρίες και επίσης θα ξεκινήσει το «Cybersmile Assistant», ένα προηγμένο, καθοδηγούμενο από τεχνητή νοημοσύνη εργαλείο που θα βοηθά όσους επηρεάζονται από cyberbullying στο χώρο της ομορφιάς.

Η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει μία ταινία μικρού μήκους, στην οποία γυναίκες μιλούν για τις εμπειρίες τους ως θύματα bullying και διενήργησε την έρευνα, στην οποία πήραν μέρος 11.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο ηλικίας 16 – 25 ετών.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι να είσαι έφηβη τώρα», δήλωσε η Rita Ora μετά την παρουσίαση της εκστρατείας στο ξενοδοχείο «Mondrian» στο Λονδίνο.

«Είσαι σε μια μαύρη τρύπα. Είναι δύσκολο να μην διαβάζεις κάθε σχόλιο. Στις ημέρες μας στη βιομηχανία ψυχαγωγίας με όλους όσους έχουμε χάσει φέτος λόγω άγχους και εκφοβισμού, απλά δεν ξέρεις τι περνούν οι άνθρωποι.»

Η Rita Ora είπε ότι είναι σημαντικό που μαζί με την Cara Delevingne κάνουν μία επίδειξη φιλίας και ενότητας κατά του cyberbullying.

«Το 2012 τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στη φιλία μας, και ήμασταν γνωστές ως RaRa. Οι εφημερίδες έβλεπαν δύο κορίτσια, τα οποία ήταν ουσιαστικά αχώριστα, διότι φυσικά βρισκόμασταν στο προσκήνιο μαζί και μάλιστα ήμασταν μάρτυρες της διαδικτυακής παρενόχλησης», ανέφερε.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενη που είχα μία φίλη, στην οποία θα μπορούσα να στηριχθώ και να μιλήσω γι’ αυτό», σημείωσε.

Η Delevingne σχολίασε ότι το hashtag της εκστρατείας «I Will Not Be Deleted» είναι εύστοχο.

«Τα σχόλια είναι εκείνα που πρέπει να διαγραφούν, όχι οι αναρτήσεις. Κανείς δεν πρέπει να αλλάξει αυτό που είναι, επειδή κάποιος κάνει ένα σχόλιο. Οι άνθρωποι που κάνουν τα σχόλια είναι αυτοί που πρέπει να αλλάξουν», δήλωσε το μοντέλο – ηθοποιός.

 

Αφήστε το σχόλιό σας