Μετά τον θάνατο του Ned Stark και «πατέρα» του Jon Snow έρχεται να αποτελειώσει τους λάτρεις του Game Of Thrones ο θάνατος, αυτή τη φορά του ίδιου.

Να ενημερώσω ότι ο Kit Harington δεν θα εμφανιστεί στην 6η σεζόν. Το είπε ο ίδιος αλλά κι οι δημιουργοί της σειράς. Οπότε, μάλλον από την 7 σεζόν θα ισχύσει αν ισχύσει εν τέλει κάτι από όλα αυτά.

Από την Ηρώ Τζημίκα (Με πολύ ψάξιμο και γνώση!)

Jon Snow Final moment of game of thrones
Jon Snow Final moment of game of thrones

Κατέληξα ότι το Game Of Thrones είναι ότι πιο επικό υπάρχει και θα υπάρξει σε θέμα σειράς. Είναι η μόνη σειρά που καθώς τη βλέπεις και ανατρέχεις σε παλαιότερα επεισόδια και τα δεις 1-2 φορές παραπάνω, θα καταλάβεις ακόμα περισσότερα! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Γι’αυτό είναι έτσι αυτή η σειρά. Γι’αυτό έχει τόσους διαλόγους και δεν σου δίνει μόνο μάχες. Είναι ένα καθαρό παιχνίδι… όχι όμως απλό, το εντελώς αντίθετο! Όλα μπλέκονται με όλους και στην αρχή είναι δύσκολο να καταλάβεις…

Αφού τον θρηνήσαμε τον λατρεμένο μας Jon Snow, πάμε να δούμε τι λένε μερικοί πιο ψαγμένοι στο θέμα και τι μπορεί τελικά να αληθεύει από όλα αυτά;

Καταρχάς φημολογείται ότι ο Jon Snow δεν είναι γιος του Ned αλλά είναι γιος της αδερφής του, Lyanna’s Stark και του Rhaegar Targaryen, του μεγαλύτερου αδερφού της Daenerys! Ο Rhaegar δεν ήταν ευτυχισμένος στο γάμο του με την Elia Martell – η αδερφή του Oberyn – κι έκλεψε την Lyanna ενώ αυτή ήταν λογοδοσμένη στον Robert Baratheon και την βίασε και την κακοποίησε. Είχαν εξαφανιστεί οι δύο τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου τους βρήκε ο Ned, κατά την επανάσταση του Robert που έγινε ώστε να τη βρει, κι η αδερφή του πέθανε στα χέρια του και το δωμάτιο μύριζε αίμα και τριαντάφυλλα. Εκεί του αποκάλυψε το μυστικό της και του έβαλε να της υποσχεθεί ότι ποτέ δεν θα το αποκαλύψει σε κανέναν. Έτσι ο Ned παρουσίασε τον Jon ως παιδί του, αφότου γύρισε από τον πόλεμο στο Winterfell. Επίσης λένε ότι ο Rhaegar είχε παντρευτεί κρυφά την Lyanna, οπότε αυτό δεν κάνει τον Snow μπάσταρδο, αλλά νόμιμο διάδοχο των εφτά βασιλείων, αφού τα πρωτότοκα παιδιά του μαζί με την γυναίκα του, Elia, είχαν σφαγιαστεί μετά από διαταγές του Tywin Lanister! Συγκεκριμένα ο Gregor Clegane την βίασε και την σκότωσε.

Πάμε να δούμε τώρα τον θάνατο του και τι ειπώθηκε σχετικά με αυτό.

1) Όπως όλοι είδατε στο τελευταίο επεισόδιο της 5ης σεζόν, η Lady Melissandre επιστρέφει στο τοίχος αφού εγκαταλείπει τον Stannis λίγο πριν την αναμέτρηση του με τους Boltons. Λίγο πριν την μάχη, του λέει χαρακτηριστικά, ότι αφού θυσίασε την κόρη του, οι πάγιοι έλιωσαν κι είναι η ώρα του πρωταθλητή του φωτός. Όμως αυτός, δεν είναι ο Stannis, αλλά ο Jon. Οι πάγοι δεν έλιωσαν γι αυτόν, για να προχωρήσει και να καταλάβει το Winterfell, έλιωσαν για την ίδια ώστε να πάει πίσω στο Τείχος! Τώρα πια που είναι νεκρός κι έχει ελευθερωθεί από τον όρκο της νυχτερινής φρουράς, θα γίνει ο υποσχόμενος πρίγκιπας των προφητειών. Ο λεγόμενος Azor Ahai!

«I pray for a glimpse of Azor Ahai, and R’hllor shows me only Snow.»

Κάτι που λένε επίσης είναι ότι για να γίνει αυτό και να έρθει πάλι ο Azor Ahai, τα αστέρια θα ματώσουν. Όπως βλέπουμε και στην σειρά, ήταν βράδυ και πίσω από τον Jon Snow το αίμα του κυλάει και τα μάτια του γυαλίζουν σαν αστέρια! Μετά από ένα μεγάλο καλοκαίρι, θα έρθει ένας ακόμα μεγαλύτερος χειμώνας κι αυτό γίνεται με την παρουσία των WhiteWalkers!

2) Άλλη θεωρία λέει ότι ο Jon αφού πεθάνει, θα μπει στο σώμα του ανταρόλυκου του, Ghost.

3) Επίσης από την στιγμή που μαχαιρώθηκε, το σώμα του θα πρέπει να καεί αμέσως ώστε να μην γίνει WhiteWalker. Όπως είπαμε οι φήμες λένε ότι είναι Targaryen κι έτσι μπορεί να αναγεννηθεί μέσα από τις φλόγες. Λογικά σε αυτή την εικασία θα βάλει και το χεράκι της η βοηθός του άρχοντα του φωτός, Melissandre!

4) Και το πιο κουλό, να γίνει ένας από τους Whitewalkers. Όπως θυμάστε στο πρόσφατο επεισόδιο και στην μάχη του Hardhome, ο αρχηγός των Walkers είδε κάτι στον Jon, που μάλλον σε εμάς ξέφυγε! :P

Θυμηθείτε  και τα λόγια του Sam, «Jon always comes back»! 
Ετοιμαστείτε λάτρεις του #GameOfThrones.
Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι αλήθεια, αλλά εγώ τείνω να πιστέψω το πρώτο για κάποιον ανεξήγητο λόγο!

Αφήστε το σχόλιό σας