Τις λεπτομέρειες για το νέο προσωπικό δίσκο του γνωστοποίησε ο Ringo Starr, όπου συμμετέχει και ο Paul McCartney.

Ο Ringo Starr, ο ντράμερ των θρυλικών Beatles, γιόρτασε τα γενέθλιά του στις 7 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της Capitol Records στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Μαζί με την οικογένεια, φίλους και θαυμαστές, απηύθυναν ένα χαιρετισμό «Ειρήνης & Αγάπης», ενώ χαιρετισμούς έστελνε και το κοινό μέσω διαδικτύου.

Επίσης, ο Ringo Starr αποκάλυψε τις λεπτομέρειες για το 19ο άλμπουμ του ως σόλο τραγουδιστής, το «Give More Love», το οποίο θα κυκλοφορήσει από τη Universal Music σε CD στις 15 Σεπτεμβρίου και σε βινύλιο στις 22 Σεπτεμβρίου.

Έχοντας ηχογραφηθεί στο στούντιο του σπιτιού του Βρετανού καλλιτέχνη στο Λος Άντζελες, το «Give More Love» έχει δέκα νέα τραγούδια που περιέχουν συνεργασίες με φίλους, όπως το «We ‘re On The Road Again» με τους Paul McCartney, Joe Walsh, Edgar Winter και Steve Lukather, το «Laughable» που γράφει και ερμηνεύει μαζί με τον Peter Frampton καθώς και τους Benmont Tench, Timothy B Schmidt, Richard Page και Amy Keys.

Επιπλέον, ο δίσκος περιλαμβάνει το «Show Me The Way» μαζί με τους Steve Lukather και Paul McCartney, το «Speed of Sound» που ο Ringo Starr συνυπογράφει με τον Richard Marx και συμμετέχουν οι Steve Lukather, Peter Frampton και Nathan East, το «Standing Still» με τον Gary Burr και το «King of the Kingdom» με ερμηνείες από τους Dave Stewart (των Eurythmics) και Edgar Winter.

Ringo Starr - Give More Love (album cover) - Hit Channel
Το εξώφυλλο του «Give More Love».

Επιπροσθέτως, στο άλμπουμ θα συναντήσουμε το «Electricity» που έχει γραφτεί μαζί με τον Glen Ballard και συμμετέχουν οι Joe Walsh και Don Was, το «So Wrong For So Long» με τον Dave Stewart, το «Shake It Up» με τον Gary Nicholson και τους Don Was και Edgar Winter και το ομώνυμο, «Give More Love», γραμμένο μαζί με τον Gary Nicholson που περιλαμβάνει τους Timothy B Schmidt και τους Richard Page και Gregg Bissonette από την μπάντα του.

Τέλος, στο «Give More Love» θα ενσωματωθούν τέσσερα bonus τραγούδια: Τα «Back Off Boogaloo», «You Can’t Fight Lightning», «Photograph» και «Don’t Pass Me By».

Αυτή η εκδοχή του «Back Off Boogaloo» είναι βασισμένη στην αυθεντική ηχογράφηση που έκανε ο Ringo Starr όταν έγραψε τα τραγούδι, έχοντας ανακαλύψει προσφάτως την κασέτα όταν μετακόμιζε. Τα άλλα τρία bonus τραγούδια είναι συνεργασίες βασισμένες σε εμφανίσεις από την «Peace & Love» εκδήλωση για τα γενέθλια του καλλιτέχνη το 2016. Οι Alberta Cross τραγούδησαν το «You Can’t Fight Lightning», οι Vandaveer το «Photograph» και το «Don’t Pass Me By».

Στο Ringo Starr άρεσαν οι ερμηνείες του και τους ζήτησε να τα ηχογραφήσουν για το νέο άλμπουμ του, προσθέτοντας επίσης τα δικά του φωνητικά.

Τον Οκτώβριο, ο Ringo Starr θα περιοδεύσει στις Η.Π.Α. με τους All Starrs, την ίδια πολυαγαπημένη σύνθεση με την οποία εμφανίζεται από το 2012: Τους Steve Lukather, Todd Rundgren, Gregg Rolie, Richard Page, Warren Hamm και Gregg Bissonette.

 

Αφήστε το σχόλιό σας