Στη Rihanna επιτίθενται διάφοροι χρήστες του διαδικτύου με αφορμή το χρώμα του δέρματός της και το γεγονός ότι δεν είναι λευκή.

Ένα κύμα ρατσισμού εναντίον της Rihanna έχει ξεσπάσει στο Twitter.

Διάφοροι χρήστες της πλατφόρμας δημοσιεύουν από τον Ιούλιο επεξεργασμένες φωτογραφίες της τραγουδίστριας των Μπαρμπάντος με αλλοιωμένο το χρώμα του δέρματός της. Οι αναρτήσεις επισημαίνουν ότι θα ήταν πιο όμορφη αν είχε γεννηθεί λευκή.

Σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα «Metro», η πρώτη δημοσίευσε αυτού  του τύπου χρονολογείται στο 2015 και το προφίλ που ήταν υπεύθυνο για τη ρατσιστική επίθεση μπλοκαρίστηκε αμέσως από τη Rihanna εκείνη την εποχή.

Τώρα, άλλοι λογαριασμοί επαναλαμβάνουν την προσβολή με την αλλαγή στο χρώμα του δέρματος σε αρκετές φωτογραφίες της «RiRi».

Το ρατσιστικό κύμα έχει στοχεύσει και άλλες δημοφιλείς προσωπικότητες από το χώρο του θεάματος, όπως η Beyoncé, όμως όχι στον ίδιο βαθμό.


Δείτε επίσης: Έρχεται καινούριο άλμπουμ; Η Rihanna υπόσχεται ανακοινώσεις για το 2018


Οι οπαδοί της Rihanna έσπευσαν να υπερασπιστούν την αγαπημένη τους τραγουδίστρια με την ανάρτηση φωτογραφιών από λευκές διασημότητες, όπως η Jennifer Lawrence και η Britney Spears, με τη χρήση της ίδιας λεζάντας:

«Θα ήταν τόσο ομορφότερη αν ήταν άσπρη», σε μία προσπάθεια να γελοιοποιηθεί η τάση των ρατσιστικών δημοσιεύσεων.

https://twitter.com/lawrenceskies/status/909906345385762821

Η ιστοσελίδα των «Black Entertainement Awards» (BET) επέκρινε τις επιθέσεις:

«Οι άνθρωποι που επεξεργάζονται αυτές τις εικόνες στέλνουν ένα φρικτό μήνυμα: Δεν έχει σημασία πόσο απίστευτη, επιτυχημένη και όμορφη είναι μία μαύρη γυναίκα, η κοινωνία θα προτιμούσε να είναι λευκή. Είναι ένα αδύνατο στάνταρ και ένα εξαντλητικό βάρος.»

Δείτε επίσης: Η Rihanna είναι μία από τους πιο
επικίνδυνους καλλιτέχνες», θεωρεί ο Marilyn Manson

Rihanna - Marilyn Manson - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας