Στις δικαστικές αίθουσες θα λύσει η Rihanna τις διαφορές με τον πατέρα της.

Η Rihanna ασκεί αγωγή στον πατέρα της και τον κατηγορεί ότι εκμεταλλεύεται το όνομά της για να εξυπηρετήσει τις δραστηριότητές του στη βιομηχανία του θεάματος.

Στην αγωγή που κατατέθηκε την Τρίτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες η διάσημη τραγουδίστρια, το πλήρες όνομα της οποίας είναι Robyn Rihanna Fenty, υποστηρίζει ότι ο πατέρας της, Ronald Fenty, και ο συνεργάτης του έχουν παραβιάσει το εμπορικό σήμα της και υπαινίσσονται ψευδώς ότι η εταιρεία τους «Fenty Entertainment» σχετίζεται με εκείνη.

Η 30χρονη τραγουδίστρια αναφέρει στην αγωγή ότι έχει χρησιμοποιήσει το όνομά της για τη μάρκα καλλυντικών «Fenty Beauty» που έχει δημιουργήσει, αλλά και για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως η σειρά εσωρούχων «Savage X Fenty» και η συλλογή «Fenty PUMA».

Η Rihanna ισχυρίζεται ότι η «Fenty Entertainment», η οποία διαφημίζεται ως εταιρεία παραγωγής και ανεύρεσης ταλέντων, έχει προσπαθήσει να ολοκληρώσει επιχειρηματικές συμφωνίες λειτουργώντας ως ατζέντης της, χωρίς η ίδια να έχει καμία ανάμειξη στις απόπειρες.

Οι συζητήσεις αυτές περιελάμβαναν μία περιοδεία περίπου 15 – 20 εκατομμυρίων δολαρίων στη Λατινική Αμερική και δύο συναυλίες στο «Staples Center» του Λος Άντζελες και στο «T-Mobile» του Λας Βέγκας με αμοιβή 555.000 δολάρια.

«Παρόλο που ο κ. Fenty είναι ο πατέρας της Rihanna, δεν έχει και ποτέ δεν είχε την εξουσία να ενεργήσει για λογαριασμό της», επισημαίνεται στην αγωγή, η οποία ζητά από τον Ronald Fenty να σταματήσει να χρησιμοποιεί την εμπορική επωνυμία της κόρης του, ενώ θα καθοριστεί αργότερα το ύψος της αποζημίωσης που θα ζητηθεί.

«Οι κατηγορούμενοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα να χρησιμοποιούν τις παραπλανητικές περιγραφές για το εμπορικό όφελός του και για να παραπλανήσουν το κοινό», τονίζεται.

«Αυτή η απάτη δεν προκαλεί βλάβες μόνο στους ενάγοντες αλλά και στο κοινό γενικά και απαιτεί δικαστική παρέμβαση.»

Ένα δελτίο τύπου που είχε δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της «Fenty Entertainment» ανακοίνωνε την ίδρυσης της εταιρείας «μαζί» με τη Rihanna, μολονότι η τραγουδίστρια δεν εμπλεκόταν.

Η αγωγή υπογραμμίζει ότι οι δραστηριότητες αυτού του είδους παραβιάζουν τους νόμους περί διαφήμισης ανταγωνισμού και απορρήτου και εγκυμονούν «σοβαρή ανεπανόρθωτη ζημιά» στην εμπορική επωνυμία «Fenty».

Η Rihanna είχε μιλήσει δημοσίως το 2012 για τις σχέσεις με τον πατέρα της, αναφέροντας ότι η οικογένειά της είχε χωρίσει εξαιτίας του εθισμού του και ότι ήταν βίαιος στη μητέρα της.

 

Αφήστε το σχόλιό σας