Πολύ ακριβά «πλήρωσε» το Snapchat την κριτική της Rihanna, δεχόμενο δεύτερο τεράστιο πλήγμα μέσα σε λίγο καιρό.

Η αγοραστική αξία του Snapchat μειώθηκε σχεδόν κατά ένα δισεκατομμύριο δολάρια, μετά την αποδοκιμασία που δέχθηκε η εφαρμογή κοινωνική δικτύωσης από τη Rihanna.

Η pop star αντέδρασε έντονα εξαιτίας μίας διαφήμισης που φέρεται να εμφανίστηκε στην πλατφόρμα, η οποία έβαζε στους χρήστες το δίλημμα να «χαστουκίσουν τη Rihanna» ή να «ρίξουν μπουνιά στον Chris Brown», κάνοντας αναφορά στον ξυλοδαρμό της τραγουδίστριας από τον τότε σύντροφό της, το 2009.

Η διαφήμιση προκάλεσε την οργή του κόσμου και φυσικά έφτασε μέχρι τη Rihanna, η οποία κατέκρινε το Snapchat με μία δημοσίευση που κοινοποίησε στην ενότητα των «ιστοριών» στο λογαριασμό της στο Instagram.

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε την εταιρεία ότι «δαπανά χρήματα για να ζωντανέψει κάτι που θα προκαλέσει σκόπιμα ντροπή στα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας» και ζήτησε από τους θαυμαστές της να διαγράψουν «την εφαρμογή και τις συγγνώμες της».

Το Snapchat εξέδωσε μία ανακοίνωση μέσω της οποίας ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι η διαφήμιση «είναι αηδιαστική και ποτέ δε θα έπρεπε ποτέ να είχε εμφανιστεί στην υπηρεσία μας».

Rihanna - Snapchat - Hit Channel

Ανάμεσα στα μηνύματα υποστήριξης που έλαβε η Rihanna ήταν εκείνα της Αμερικανίδας ακτιβίστριας Brittany Packnett και της Chelsea Clinton, κόρη του Bill και της Hillary Clinton.

Όπως επισημάνει τώρα το CNN, η διαμάχη έχει οδηγήσει σε 6 τοις εκατό βουτιά στις μετοχές της εταιρείας Snap Inc, η οποία έχασε περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια από την αγοραστική αξίας της.

Τον προηγούμενο μήνα, η Kylie Jenner αποτέλεσε ένα ακόμη παράδειγμα της επίδρασης που μπορεί να έχουν οι διάσημες προσωπικότητες σε μία εταιρεία. Η κριτική της για τον αμφιλεγόμενο επανασχεδιασμό του Snapchat, κόστισε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην εφαρμογή.

Η ετεροθαλής αδελφή της Kim Kardashian είχε γράψει στα 24,5 εκατομμύρια των ακολούθων της στο Twitter: «Ανοίγει κανείς άλλος πια το Snapchat; Ή είμαι μόνο εγώ… είναι τόσο λυπηρό.»

Εν τω μεταξύ, το Snapchat πρόσθεσε για το ζήτημα με τη Rihanna ότι ερευνούν πώς συνέβη, έτσι ώστε να μπορέσουν να διασφαλίσουν ότι δε θα συμβεί ποτέ ξανά.

Διαβάστε ακόμα:
Η Rihanna ζητά να διαγράψουμε το Snapchat εξαιτίας μίας διαφήμισης

 

Αφήστε το σχόλιό σας