Μία διαφήμιση που έκανε «χιούμορ» με τον ξυλοδαρμό της Rihanna από τον Chris Brown, προκάλεσε την οργή της τραγουδίστριας.

Η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Snapchat ζήτησε συγγνώμη αφού ανάρτησε μία διαφήμιση για ένα παιχνίδι το οποίο προτείνει στους χρήστες να «χαστουκίσουν τη Rihanna», με αποτέλεσμα η δημοφιλής τραγουδίστρια, θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της, να ζητήσει από τους θαυμαστές της να διαγράψουν την εφαρμογή.

Το Snapchat δημοσίευσε στις ΗΠΑ μία διαφήμιση για ένα παιχνίδι με τον τίτλο «Τι προτιμάς;». Ο χρήστης έχει δύο επιλογές: «να χτυπήσει τον Chris Brown» ή να «χαστουκίσει τη Rihanna».

Μία σαφής αναφορά για την επίθεση που δέχθηκε η ερμηνεύτρια από τις Βερμούδες από τον πρώην σύντροφό της, τον τραγουδιστή Chris Brown.

Ο Brown καταδικάστηκε το 2009 σε 180 ημέρες κοινωφελούς εργασίας και σε δικαστική επιτήρηση πέντε ετών για την επίθεση στη Rihanna. Η τριαντάχρονη είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο κι είχε αναγκαστεί να ακυρώσει την εμφάνισή της στα βραβεία Grammy εκείνη τη χρονιά.

Η διαφήμιση του Snapchat προκάλεσε σοκ σε πολλούς χρήστες, που εξέφρασαν την οργή τους με αναρτήσεις τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι τρομερό. Φοβερό που κάποιος μπόρεσε να το θεωρήσει αστείο. Φοβερό που κάποιος το βρήκε αρμόζον. Τρομερό που μια εταιρεία το ενέκρινε» ήταν το μήνυμα που δημοσίευσε η Chelsea Clinton, η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Bill Clinton, στο Twitter.

«Η διαφήμιση εξετάστηκε και εγκρίθηκε από λάθος, καθώς παραβιάζει τη διαφημιστική πολιτική μας. Αποσύραμε αμέσως τη διαφήμιση το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν το αντιληφθήκαμε. Λυπούμαστε που αυτό συνέβη», δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του Snapchat, σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Rihanna - Snapchat - Hit Channel

Την ίδια ώρα, η διάσημη τραγουδίστρια κοινοποίησε ένα μήνυμα στο Instagram ζητώντας από τους θαυμαστές της να διαγράψουν την εφαρμογή.

«Καλό (μου) Snapchat, γνωρίζεις ήδη ότι δεν είσαι η αγαπημένη μου εφαρμογή. Προσπαθώ να καταλάβω ποιος ήταν ο στόχος αυτού του χάους! Ξόδεψες χρήματα για να δώσεις ζωή σε κάτι που εσκεμμένα χλευάζει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας!!!», έγραψε η Rihanna.

«Σκέφτομαι όλες τις γυναίκες, τα παιδιά και τους άνδρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας στο παρελθόν και ιδίως όλους όσοι δεν έχουν ακόμα μιλήσει. Δεν θα σας εγκαταλείψουμε! Ντροπή σε εσάς. Διαγράψτε αυτήν την εφαρμογή και τις συγγνώμες της», συμπλήρωσε.

Στις 18:30 ώρα Ελλάδας, μία και πλέον ώρα μετά τη δημοσίευση του μηνύματος, η μετοχή της Snap Inc., της θυγατρικής εταιρείας της Snapchat κατέγραφε πτώση 4,31% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία Snap απώλεσε τον Φεβρουάριο 1,3 δισεκατομμύρια στη χρηματιστηριακή της αξία την ημέρα που η Kylie Jenner –με 25 εκατομμύρια followers στο Twitter– εξήγησε σε ένα μήνυμα ότι δεν χρησιμοποιεί πλέον το Snapchat.

Ένα μήνυμα της Kylie Jenner
προκάλεσε ζημιά 1,3 δισεκατομμύρια στο Snapchat

Kylie Jenner - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας