Στο Παρίσι μετέβη η Rihanna ώστε να συνομιλήσει με τον Emmanuel Macron για ζητήματα παιδείας και να εξασφαλίσει υποστήριξη.

Η Rihanna συνεισφέρει στις παγκόσμιες εκπαιδευτικές προσπάθειες και η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας την Τετάρτη (26/07) αποδεικνύει ότι το έργο της αποδίδει καρπούς.

Ο Πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε στο Twitter ότι «έχει δεσμευτεί» για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πρόκλησης των 264 εκατομμυρίων παιδιών που είναι εκτός σχολείου.

Ο οργανισμός Παγκόσμιας Σύμπραξης για την Εκπαίδευση ανέφερε ότι η Rihanna, παγκόσμιος πρεσβευτής της, συναντήθηκε με τον Macron σχετικά με την επείγουσα ανάγκη χρηματοδότησης της παγκόσμιας εκπαίδευσης.

«Έχουμε επικεντρωθεί στο θέμα της εκπαίδευσης από τις παγκόσμιες πτυχές και θα κάνουμε μια πολύ μεγάλη ανακοίνωση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο», είπε Rihanna στους δημοσιογράφους έξω από το παλάτι του Élysée στο Παρίσι μετά τη συνομιλία τους, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα ευχαρίστησε τον Emmanuel Macron και την «Πρώτη Κυρία» για την «απίστευτη συνάντηση και το πάθος για τα παγκόσμια δικαιώματα και αυτά των κοριτσιών.»

Η διάσημη αστέρας της μουσικής έχει απευθύνει έκκληση στους ηγέτες αρκετών χωρών, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά και της Αργεντινής και του κυβερνητικού εκπροσώπου της Γερμανίας Steffen Seibert μέσω Twitter, ζητώντας να στηρίξουν τις προσπάθειες χρηματοδότησης της εκπαίδευσης.

Σημειωτέον, η Rihanna απαριθμεί πάνω από 75 εκατομμύρια ακολούθους στην πλατφόρμα.

Η «Παγκόσμια Σύμπραξη για την Εκπαίδευση» (GPE) βρίσκεται στο επίκεντρο της «ανασυγκρότησης 2020», που στοχεύει στη συγκέντρωση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως έως το 2020, με τα οποία ο οργανισμός θα υποστηρίξει 89 χώρες όπου κατοικεί το 78% του πληθυσμού παιδιών χωρίς σχολική φοίτηση στον κόσμο.

Η Rihanna έχει ιδρύσει το δικό της ίδρυμα που ονομάζεται «Clara Lionel Foundation» που στηρίζει και χρηματοδοτεί «καινοτόμα και αποτελεσματικά προγράμματα εκπαίδευσης και υγείας σε όλο τον κόσμο».

Χρηματοδοτεί επίσης ένα πρόγραμμα υποτροφιών για τους πολίτες και τους ντόπιους της Βραζιλίας, των Μπαρμπάντος, της Κούβας, της Αϊτής, της Γρενάδας, της Γουιάνας ή της Τζαμάικας που επιθυμούν να φοιτήσουν στο κολέγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ίδια η «RiRi» κατάγεται από τα Μπαρμπάντος.

Brigitte Macron - Rihanna - Hit Channel
Η Rihanna με την «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας, την Brigitte Macron.

Ο Καναδός Πρωθυπουργός Justin Trudeau απάντησε στην έκκληση της Rihanna για δράση με ένα tweet που έγραφε εν μέρει ότι έχει την υποστήριξή και ότι η Καναδή Υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, Marie-Claude Bibeau, «έχει φροντίσει για την εκπαίδευση των κοριτσιών στη φεμινιστική μας διεθνή αναπτυξιακή πολιτική».

Ο Γερμανός Seibert έγραψε τον περασμένο μήνα: «Η εκπαίδευση είναι βασικός τομέας της γερμανικής αναπτυξιακής πολιτικής. Έχουμε σχεδόν διπλασιάσει τις δαπάνες από το 2013.Ευχαριστούμε για τη διάδοση!».

Και ο Πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri απάντησε στην έκκληση της Rihanna για δράση με το μήνυμα: «Η εκπαίδευση είναι στον κεντρικό πυρήνα των πολιτικών μας στόχων. Μόνο η εκπαίδευση μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.»

Δείτε επίσης: Η σύμπραξη DJ Khaled και Rihanna
στο «Wild Thoughts» και το αισθησιακό video clip

DJ Khaled - Rihanna - Wild Thoughts (video clip) - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας