Η Rihanna συμμαχεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας για καλό σκοπό

-

Η Rihanna και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, είναι οικοδεσπότες στο συνέδριο για την εκπαίδευση που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Σενεγάλη.

Ο αγώνας της Rihanna για την εκπαίδευση έχει ευαισθητοποιήσει τους πολιτικούς ηγέτες σε πολλές χώρες του πλανήτη.

Η Julia Gillard, η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, είναι από το 2014 πρόεδρος της «Παγκόσμιας Συνεργασίας για την Εκπαίδευση», ενός διεθνούς οργανισμού για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην εκπαίδευση των παιδιών στις μη προνομιούχες χώρες.

Η Gillard είναι φίλη της pop τραγουδίστρια, με την τελευταία να αποτελεί και εκπρόσωπος του ιδρύματος.

Η Rihanna έχει αναλάβει δράση και στέλνει μηνύματα μέσω Twitter σε διάφορους πρωθυπουργούς του πλανήτη να στηρίξουν οικονομικά τον οργανισμό, μεταξύ αυτών και στον Emmanuel Macron της Γαλλίας, ο οποίος είναι θετικός.

Τώρα, η Rihanna και ο Emmanuel Macron είναι οι οικοδεσπότες συνεδρίου του οργανισμού στο Ντακάρ της Σενεγάλης, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.

Rihanna - Global Partnership Education - Senegal
Η Rihanna στο βήμα του συνεδρίου.

Από τη μεριά της, η τραγουδίστρια από τα Μπαρμπέιντος, έχει ιδρύσει εδώ και έξι χρόνια το «Clara Lionel Foundation», έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί και δίνει υποτροφίες σε όλον τον κόσμο.

Ξεκίνησε να πολιορκεί τον Γάλλο Πρόεδρο από τον Ιούνιο, πέρυσι. Η πολιορκία της ήταν αποτελεσματική, και ο Macron ταξίδεψε – για το συνέδριο – στη Μαύρη Ήπειρο για έκτη φορά μετά την εκλογή του τον Μάιο του 2017.

Ο λογαριασμός της τραγουδίστριας του «Work» στο Twitter είναι «πυρηνικό όπλο»: Έχει 86 εκατομμύρια ακολούθους. Και η Rihanna τον χρησιμοποιεί για να συγκινήσει ηγέτες όπως τον Justin Trudeau του Καναδά, τον Mauricio Macri της Αργεντινής. Και η Theresa May της Βρετανίας έχει δεχθεί ανάλογο tweet.

Τελευταίος στόχος της ήταν ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Malcolm Turnbull και η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, η Julie Bishop. Τους ζήτησε να υποσχεθούν πως θα δώσουν 200 εκατομμύρια δολάρια στην «Παγκόσμια Συνεργασία για την Εκπαίδευση».

Ισλαμιστές την κήρυξαν ανεπιθύμητη
τη Rihanna στη Σενεγάλη, επειδή έχει «δαιμονικό σχέδιο»

Rihanna - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας