Η Rihanna παραχωρεί τα έσοδα από τις πωλήσεις του νέου προϊόντος της για τους σκοπούς του ιδρύματος «Clara Lionel Foundation» που έχει ιδρύσει.

Με τη σειρά προϊόντων ομορφιάς «Fenty Beauty» που δημιούργησε η Rihanna δεν επιδιώκει μόνο εδραίωση στον επιχειρηματικό στίβο, αλλά συγκεντρώνει χρήματα για ανθρωπιστικούς σκοπούς και εμπνέει και άλλους να την ακολουθήσουν.

Η τραγουδίστρια λάνσαρε ένα νέο highlighter (πούδρα λάμψης) και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τους σκοπούς του «Clara Lionel Foundation» (CLF), το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ίδρυσε η ίδια το 2012 και ενισχύει ανθρωπιστικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο, με επίκεντρο την εκπαίδευση και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών του CLF.

Αγοράζοντας το νέο προϊόν μακιγιάζ της «Fenty Beauty» συνεισφέρετε σε δράσεις που βοηθούν γυναίκες και παιδιά σε ανάγκη.

Το CLF (που φέρει τα ονόματα της γιαγιάς και του παππού της Rihanna, Clara και Lionel) έχει χρηματοδοτήσει ένα κέντρο ογκολογίας στο νοσοκομείο «Queen Elizabeth» στην πατρίδα της τραγουδίστριας, τη νησιωτική χώρα Μπαρμπέιντος, έχει ξεκινήσει πρόγραμμα μικροεπιδοτήσεων και έχει δωρίσει ποδήλατα σε μαθητές στο Μαλάουι για τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.

Το ίδρυμα δημιουργήθηκε όταν η εκλιπούσα γιαγιά της Rihanna, Clara Brathwait,, ξεκίνησε άνιση μάχη με τον καρκίνο.

«Ήταν η πιο χαρισματική, ανιδιοτελής γυναίκα. Όλες οι γυναίκες στην οικογένειά μου τη θεωρούν πρότυπο», έχει αναφέρει η τραγουδίστρια.

Το 2017, η Rihanna ταξίδεψε με την εκτελεστική διευθύντρια του CLF, Justine Lucas, στο Μαλάουι, όπου το ίδρυμα συνεργάζεται με την «Παγκόσμια Σύμπραξη για την Εκπαίδευση» (GPE) και την «Εκστρατεία για τη Γυναικεία Εκπαίδευση» για τη χορήγηση υποτροφιών σε κορίτσια που φοιτούν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Είδαμε από πρώτο χέρι πώς αυτή η σημαντική παρέμβαση βοηθά τα κορίτσια να αποφύγουν τον πρόωρο γάμο, την εγκυμοσύνη και το HIV / AIDS», ανέφερε η Justine Lucas.

Πολλοί από τους μαθητές και μαθήτριες που ολοκληρώνουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη συνέχεια ασχολούνται με επιχειρήσεις.

«Συναντήσαμε μια υπέροχη νεαρή γυναίκα, την Annie, η οποία αποφοίτησε, άνοιξε το δικό της εστιατόριο και είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει ολόκληρη την οικογένειά της», σημείωσε η εκτελεστική διευθύντρια του CLF.

Αυτό το μήνα, το CLF θα συγκεντρώσει πόρους για να βοηθήσει γυναίκες όπως η Annie, καθώς συνεχίζει την αποστολή του. Κάθε Σεπτέμβριο, η Rihanna διοργανώνει την εκδήλωση «Diamond Ball», από την οποία πέρυσι συγκεντρώθηκε βοήθεια ύψους 5 εκατ. δολαρίων.

Επιπλέον, η τραγουδίστρια δωρίζει τα έσοδα από τις πωλήσεις των νέων highlighters στο ίδρυμα CLF.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στην κοινότητα της Fenty Beauty να αισθανθεί όχι μόνο ότι είναι μέρος του ταξιδιού του CLF, αλλά και ότι μπορεί να αναλάβει δράση σε θέματα, για τα οποία παθιάζεται», ανέφερε η Justine Lucas.

«Στην καρδιά της αποστολής μας είναι η ιδέα ότι ο καθένας μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου κόσμου, συμβάλλοντας με τον δικό του τρόπο», πρόσθεσε.

 

Αφήστε το σχόλιό σας