Η Rihanna μιλά για τις φυλετικές διακρίσεις: «Ο ρατσισμός ζει παντού»

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,993ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
842ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

«Ήμουν πιθανότατα οκτώ χρονών όταν το βίωσα στη μέση της νύχτας.»

Η Rihanna μιλά για το ρατσισμό που έχει βιώσει και εξηγεί πώς η ίδια η οικογένειά της υποβλήθηκε σε ελέγχους από την υπηρεσία μετανάστευσης που της άφησαν τραύματα καθώς μεγάλωνε στα Μπαρμπάντος.

Στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στη βρετανική Vogue, η τραγουδίστρια περιέγραψε ότι η μητέρα της έπεφτε θύμα φυλετικών διακρίσεων όταν έφυγε από τη Γουιάνα, την πρώην βρετανική αποικία στη Νότια Αμερική, και εγκαταστάθηκε στο νησί της Καραϊβικής.

«Οι Γουιανέζοι είναι σαν τους Μεξικανούς των Μπαρμπάντος», είπε η Rihanna, κάνοντας παρομοίωση με την αντιμετώπιση των Μεξικανών στις ΗΠΑ.

«Γι’ αυτό και ταυτίζομαι και πραγματικά συμμερίζομαι τους Μεξικανούς ή τους Λατίνους που τυγχάνουν θύματα διακρίσεων στην Αμερική. Ξέρω πώς νιώθεις να έρχεται η υπηρεσία μετανάστευσης στο σπίτι σου στη μέση της νύχτας και να σέρνει έξω τους ανθρώπους», συνέχισε.

«Όχι τη μητέρα μου, η μητέρα μου ήταν νόμιμη», διευκρίνισε η Rihanna. «Αλλά ας πούμε απλά ότι ξέρω πώς μοιάζει αυτός αγώνας. Τον έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια».

«Ήμουν πιθανότατα οκτώ χρονών όταν το βίωσα αυτό στη μέση της νύχτας. Γνωρίζω λοιπόν πόσο αποκαρδιωτικό είναι για ένα παιδί – και αν αυτός ήταν ο δικός μου γονέας μου που τον έσερναν έξω από το σπίτι μου, μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η ζωή μου θα ήταν χάος», περιέγραψε.

Από τότε που μετακόμισε στο Λονδίνο πριν από τρία χρόνια, η Rihanna έχει μια νέα εικόνα για τη φυλετική αδικία.

«Νομίζω ότι η αστυνομική βία είναι μάλλον εξαιρετικά έντονη στην Αμερική, αλλά ο ρατσισμός ζει παντού. Παντού», επισήμανε.

«Είναι το ίδιο [στο Ηνωμένο Βασίλειο]. Είναι είτε οφθαλμοφανές, το οποίο γίνεται ολοένα και περισσότερο κανόνας, είτε υποβόσκει και ο κόσμος δεν γνωρίζει καν ότι είναι οφθαλμοφανές. Ξέρεις, είναι απλώς ένα υποσυνείδητο επίπεδο που έχει ριζωθεί σε ολόκληρο τον πυρήνα τους», είπε.

Αφήστε το σχόλιό σας