Ανεπιθύμητη κηρύχθηκε η Rihanna στη Σενεγάλη, καθώς θεωρήθηκε ότι η επικείμενη επίσκεψή της στη χώρα είναι μέρος «δαιμονικού σχεδίου».

Στο στόχαστρο ακραίων, ισλαμιστικών ομάδων έχει μπει η Rihanna.

Ως παγκόσμια πρέσβειρα για την εκπαίδευση, η αστέρας της pop έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει στη Σενεγάλη της Αφρικής στις 2 και 3 Φεβρουαρίου, προξενώντας διαμάχες με την αναμενόμενη διαμονή της στη χώρα.

Μία ισλαμιστική ομάδα με την ονομασία «Anti-Franc-Maçons» θέλει να εμποδίσει την είσοδο της 29χρονης τραγουδίστριας στη χώρα και τη χαρακτηρίζει ως «persona non grata», δηλαδή ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα μέλη της οργάνωσης, η επίσκεψη της Rihanna στη Σενεγάλη είναι μέρος ενός «δαιμονικού σχεδίου» που θα μετατρέψει τη χώρα σε «κέντρο διεθνούς διαστροφής».

«Ο λαός της Σενεγάλης αμφισβητεί ρεαλιστικά τι θα μπορούσε να συνεισφέρει στην εκπαίδευση των παιδιών μας μία φυσιογνωμία όπως η Rihanna», αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Αγνοούν, βέβαια, ότι η pop star συνεργάζεται με τη UNICEF και την κοινωνική πλατφόρμα «Global Citizen» προκειμένου να χτίσει σχολεία και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για όλα τα παιδιά, κορίτσια και αγόρια.

Σε αυτό το πνεύμα, η Rihanna έχει συναντηθεί με επικεφαλής πολλών κρατών, όπως συνέβη το προηγούμενο καλοκαίρι με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron. Επίσης, έχει δωρίσει ποδήλατα στους μαθητές του Μαλάουι, ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο σχολείο, καθώς η μετακίνηση αποτελεί μείζον πρόβλημα.

Ο Σενεγαλέζος Υπουργός Παιδείας, Serigne Mbaye Thiam, λέει ότι η Rihanna θα μεταβεί στην αφρικανική χώρα ύστερα από πρόσκληση της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Εκπαίδευση. Ο σκοπός είναι η συζήτηση ζητημάτων με εθνικό και διεθνή αντίκτυπο.

Το ταξίδι χρηματοδοτείται από τον Γάλλο Πρόεδρο, Emmanuel Macron και τον Πρόεδρο της Σενεγάλης, Macky Sall.

«Η Rihanna είναι μία από τους πιο επικίνδυνους καλλιτέχνες»

Rihanna - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας