Η Rihanna είναι μία αστέρας με έντονη φιλανθρωπική δράση, με το ενδιαφέρον της να εστιάζεται στην εκπαίδευση των παιδιών στις χώρες του τρίτου κόσμου.

Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση με το Γάλλο Προέδρο Emmanuel Macron, για να συζητήσουν εκπαιδευτικά θέματα, η Rihanna ξεκινά μια πενταετή εκπαιδευτική συνεργασία με το κορυφαίο πρόγραμμα ανταλλαγής ποδηλάτων Ofo.

Έχοντας δημιουργηθεί μέσω του ιδρύματος «Clara Lionel» της βραβευμένης τραγουδίστριας, η οκταετής δράση «1 KM Action» θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Προγράμματος Υποτροφιών του CLF και θα υποστηρίξει δυναμικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μαλάουι.

Επιπλέον, ορισμένοι μαθητές έχουν ήδη λάβει ποδήλατα για να βοηθήσουν τα νεαρά κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο με ασφάλεια, «περικόπτοντας τους πολύ μακρινούς περιπάτους που κάνουν από και προς το σχολείο εντελώς μόνοι», σχολίασε η Rihanna. Ορισμένοι δάσκαλοι έχουν επίσης πάρει ποδήλατα για να φτάνουν στην τάξη εγκαίρως.

Αφού αποφοίτησε από το κολέγιο και πριν ξεκινήσει την Ofo για να γίνει επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, ο Dai Wei θήτευσε εθελοντικά για ένα χρόνο ως δάσκαλος σε μία από τις πιο φτωχές περιοχές της Κίνας. «Πιστεύουμε στην απελευθέρωση κάθε γωνιάς στον κόσμο με ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση καθώς και με το σύστημα ανταλλαγής ποδηλάτων», δήλωσε.

Η συμμαχία με το Ίδρυμα Clara Lionel έρχεται σε μία εποχή κατά την οποία η Ofo προσπαθεί να συγκεντρώσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Τον περασμένο μήνα, η «Alibaba» βοήθησε την start-up επιχείρηση να συλλέξει 700 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, η Rihanna δεν έχει κάποια συμφωνία με την Ofo, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ιδρύματος Clara Lionel, ένας οργανισμός που ιδρύθηκε το 2012 και πήρε το όνομά του από τη γιαγιά και τον παππού της διάσημης τραγουδίστριας, την Clara και τον Lionel Braithwaite.

Νωρίτερα φέτος, η Rihanna επισκέφθηκε το Μαλάουι ως πρεσβευτής της Παγκόσμιας Συνεργασίας για την Εκπαίδευση, μία χώρα όπου μόνο το 8% των 4,5 εκατομμυρίων μαθητών του δημοτικού σχολείου προχωρεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η OFO βοηθά επίσης το Ίδρυμα «Clara Lionel να προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές από την Κίνα, τη Βραζιλία, το Μπαρμπάντος, την Κούβα, την Αϊτή, τη Γρενάδα, τη Γουιάνα και την Τζαμάικα, οι οποίοι γίνονται δεκτοί σε κολέγια ή πανεπιστήμια των Η.Π.Α.

Η εταιρεία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για σπουδαστές που επικεντρώνονται στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

Δείτε επίσης:
Η Rihanna και ο Kendrick Lamar είναι οι σύγχρονοι
Bonnie & Clyde στο συναρπαστικό video του «LOYALΤY.»

Kendrick Lamar ft Rihanna - LOYALTY (video clip) - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας