Η φωνή των Μπαρπάντος στο εξωτερικό θα είναι η Rihanna.

Η Rihanna, μετά από τραγουδίστρια, ηθοποιός και σχεδιάστρια, μπορεί τώρα να προσθέσει ακόμη έναν τίτλο στον κατάλογο με τα επιτεύγματά της. Η κυβέρνηση των Μπαρμπάντος τη διόρισε πρέσβειρα της χώρας.

Η καλλιτέχνιδα, το πλήρες όνομα της οποίας είναι Robyn Rihanna Fenty, ορίστηκε «έκτακτη και πληρεξούσια πρέσβειρα» της γενέτειράς της και η αρμοδιότητά της θα είναι η προώθηση του τουρισμού, της παιδείας και των επενδύσεων.

«Η Rihanna τρέφει μια βαθιά αγάπη για τη χώρα αυτή, η οποία φαίνεται στο φιλανθρωπικό της έργο, κυρίως στους τομείς της υγείας και της παιδείας», δήλωσε η πρωθυπουργός των Μπαρμπάντος, Mia Amor Mottley.

«Επίσης δείχνει το πατριωτικό της αίσθημα μέσω του τρόπου που προσφέρει στη χώρα αυτή και καθώς εξακολουθεί να θεωρεί το νησί σπίτι της», συμπλήρωσε.

Η 30χρονη τραγουδίστρια γεννήθηκε στο Saint Michael των Μπαρμπάντος και μεγάλωσε στην πρωτεύουσα Bridgetown. Έζησε στο νησί ως την ηλικία των 16 ετών, όταν την ανακάλυψε ένας Αμερικανός μουσικός παραγωγός και ξεκίνησε τη διεθνή καριέρα της.

Πέρυσι ο δρόμος όπου βρισκόταν το σπίτι της στα Μπαρμπάντος, μετονομάστηκε σε οδό «Rihanna» προς τιμή της.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τραγουδίστρια δήλωσε ότι «δε θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανη που αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο».

«Όλοι οι κάτοικοι των Μπαρμπάντος θα διαδραματίσουν ρόλο σε αυτή την προσπάθεια και είμαι έτοιμη και ενθουσιασμένη που αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την πρωθυπουργό Mottley και την ομάδα της για να επαναεφεύρουμε τα Μπαρμπάντος», πρόσθεσε η αστέρας της μουσικής.

 

Αφήστε το σχόλιό σας