Η Rihanna αρνήθηκε να τραγουδήσει στο «Super Bowl»

-

Μορφή διαμαρτυρίας είναι η άρνηση της Rihanna στην πρόταση που δέχθηκε από το NFL.

Η Rihanna απέρριψε την πρόταση να τραγουδήσει στο ημίχρονο του επόμενου «Super Bowl», σε ένδειξη υποστήριξης του Colin Kaepernic.

Η διάσημη τραγουδίστρια αρνήθηκε να εμφανιστεί στο τηλεοπτικό θέαμα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση για να δείξει την αλληλεγγύη της στον πιο αμφιλεγόμενο παίκτη του NFL, του πρωταθλήματος του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην 30χρονη τραγουδίστρια προτάθηκε να τραγουδήσει στο ημίχρονο του «Super Bowl» για το 2019. Η Rihanna φέρεται να απέρριψε την πρόταση για να αποδείξει ότι «υποστηρίζει τον Colin Kaepernic».

«Η NFL (διοργανώτρια αρχή του ομώνυμου πρωταθλήματος του αμερικανικού ποδοσφαίρου των ΗΠΑ) και το τηλεοπτικό δίκτυο CBS ήθελαν πραγματικά τη Rihanna να είναι η ερμηνεύτρια την επόμενη χρονιά στην Ατλάντα», ανέφερε μία πηγή.

«Είπε όχι, λόγω της διαμάχης με το γονάτισμα», σημείωσε. «Δε συμφωνεί με τη στάση του NFL». Εκπρόσωπος της τραγουδίστριας κλήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά αρνήθηκε.

Οι Maroon 5 τελικά είναι αυτοί που προσεγγίστηκαν για το 53o «Super Bowl», με την Carbi B να φημολογείται ότι θα εμφανιστεί στο πλευρό του Adam Levine. Ωστόσο, το NFL δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τον ερμηνευτή για το «Super Bowl» του επόμενου έτους, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019.

Colin Kaepernic - Hit Channel
Ο Colin Kaepernic (δεξιά).

Ο 30χρονος Colin Kaepernic την τελευταία διετία βρίσκεται χωρίς ομάδα στο NFL, λόγω της πολιτικής στάσης του. Η τελευταία ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε ήταν η San Francisco 49ers.

Αιτία της απομάκρυνσής του ήταν η κίνησή του να γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, στον αγώνα των 49ers εναντίον των Green Bay Packers, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία κατά Αφροαμερικανών και τις φυλετικές και ταξικές διακρίσεις.

Ο πρώην συμπαίκτης του Kaepernic, Eric Reid, εξήγησε τους λόγους της διαμαρτυρίας σε άρθρο γνώμης που έγραψε για τους «New York Times».

Υπενθύμισε ότι συζήτησαν πώς θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα τους ως επαγγελματίες αθλητές για να «προκαλέσουν πιο ισχυρό και θετικό αντίκτυπο στο κίνημα κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ήθελαν να θίξουν πολλά από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητά τους, συμπεριλαμβανομένης της συστημικής καταπίεσης ενάντια στους ανθρώπους του χρώματος, της αστυνομικής βιαιότητας και του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης.

Τελικά, αποφάσισαν να γονατίσουν επειδή «ήθελαν να κάνουν μία συμβολική χειρονομία και όχι να καθίσουν… κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου ως μια ειρηνική διαμαρτυρία. «Επιλέξαμε να γονατίσουμε γιατί είναι μια χειρονομία με σεβασμό. Θυμάμαι ότι η στάση μας ήταν σαν μια σημαία που κυμάτιζε μεσίστια για να σημάνει μια τραγωδία».

Εν τω μεταξύ, ο Colin Kaepernic έγινε στόχος ακόμη μεγαλύτερης κριτικής το Σεπτέμβριο, όταν συνεργάστηκε με τη Nike για τη νέα καμπάνια «Just Do It», την οποία ξεκίνησε στο Twitter με μία κοντινή φωτογραφία του προσώπου του και το μήνυμα: «Πιστέψτε σε κάτι. Ακόμη και αν σημαίνει ότι θυσιάζετε τα πάντα.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας