Με μια διασκεδαστική, αλλά ταυτόχρονα συγκινητική ομιλία, η ποπ σταρ πήγε στο Χάρβαρντ για να παραστεί στην επίσημη τελετή. Δείτε το βίντεο.

Η Rihanna πήγε στο Sanders Theatre για να παραλάβει το βραβείο ως «Φιλάνθρωπος της Χρονιάς» που της απονεμήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπως σας είχαμε πει εδώ.

Η ποπ σταρ ξεκίνησε την ομιλία του (στο παρακάτω βίντεο, από 1:14:00), αστειευόμενη λέγοντας : «Έτσι κατάφερα να φτάσω στο Χάρβαρντ», πριν ξεκινήσει να μιλάει για τις ρίζες του ανθρωπιστικού της έργου. Η Rihanna θυμήθηκε όταν ήταν παιδί και παρακολουθούσε στην τηλεόραση τις διαφημίσεις που καλούσαν να δωρίσεις 25 σεντς για να βοηθήσεις άπορα παιδιά. «Μου έλεγα, «όταν μεγαλώσω και να γίνουν πλούσια, θα σώσω όλα τα παιδιά του κόσμου». Εκείνη την εποχή δεν ήξερα ότι θα ήμουν σε θέση να κάνω κάτι το συγκεκριμένο».

Ανάμεσα στα διάφορα παραδείγματα που ώθησαν την Rihanna να ακολουθήσει αυτή την πορεία, είναι η ιστορία ενός κοριτσιού που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 6 ετών και αυτη της γιαγιά της, της οποίας η μάχη με τον καρκίνο, την οδήγησε στην ενασχόλησή της με το «Clara Lionel Foundation» με σκοπό να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη, είτε υγείας, είτε μάθησης στην περιοχή της Καραϊβικής.

View this post on Instagram

Humanitarian of The Year! Congratulations RiRi!!!

A post shared by The Hype Salad (@thehypesalad) on

Μεταξύ άλλων, η RiRi στον λόγο της είπε: «Το μόνο που χρειάζεται είναι να βοηθήσεις κάποιον συνάνθρωπο σου,χωρίς να περιμένεις αντίδοτο! Για μένα αυτό είναι ανθρωπισμός! Βέβαια οι άνθρωποι το κάνουν να φαίνεται τόσο δύσκολο.»

Συνέχισε λέγοντας: «Η αλήθεια είναι ότι θέλω ένα μικρό παιδί να ξέρει ότι δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για είσαι φιλάνθρωπος ή για να βοηθάς κάποιον. Δεν χρειάζεται να είσαι γνωστός.»

Πριν σας αφήσουμε να δείτε την ομιλία της, να σας πούμε πως η pop star έχει ανοίξει ένα κέντρο για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού στο «Queen Elizabeth Hospital» στα Μπαρμπάντος. Είναι πρεσβευτής του Global Citizen, αφού τραγούδησε στο Global Citizen Festival στη Νέα Υόρκη και συμμετείχε σε καμπάνιες για την προώθηση των ίσων δικαιωμάτων στην εκπαίδευση. Επίσης τον περασμένο Σεπτέμβρη, κατάφερε να εξασφαλίσει την δέσμευση του προέδρου της Γαλλίας, Francois Hollande, ότι θα προσφέρει $2 εκατομμύρια στο πρόγραμμα Education Cannot Wait.

Αφήστε το σχόλιό σας