Το ντεμπούτο του Stan στη δισκογραφία έρχεται με ένα άλμπουμ 11 τραγουδιών, πολλά από τα οποία έχουμε γνωρίσει και έχουν αγαπηθεί από το κοινό. Η κυκλοφορία ενός ολοκληρωμένου δίσκου για ένα νέο καλλιτέχνη είναι κάτι σπάνιο και για το μουσικό είδος του Stan ίσως και κάτι μοναδικό. Θα τολμούσαμε να πούμε πως αυτή η κίνηση συμβάλει στο προφίλ του Στράτου Αντιπαριώτη ως ολοκληρωμένου καλλιτέχνη, καθώς η προσφορά του στα τραγούδια δεν περιορίζεται στην ερμηνεία αλλά στην πλειοψηφία τους έχουν στίχους και μουσική γραμμένη από τον ίδιο. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι επιτυχίες που έχει συνθέσει για άλλους καλλιτέχνες όπως τα «Last Summer», «Φιλί» κ.α.

Όπως αναμενόταν λοιπόν το «STAN» έχει ως βάση το R’n’B ύφος και ξεκινάει με το τραγούδι που γνωρίσαμε το πρωτοεμφανιζόμενο τότε μέλος του Family the Label, «Αν μου φτάναν τα λεφτά» με την συμμετοχή του Nίκου Βουρλιώτη. Μεγάλη επιτυχία και θα λέγαμε χρονολογικά πως έχουμε και την εμφάνιση των πρώτων haters! Σίγουρα εν έτη 2011 να κατηγορείς κάποιον γιατί κάνει R’n’B ακούγεται κάπως, αλλά… στην Ελλάδα ζούμε! Το τραγούδι έχει και το δικό του κλιπ, σκηνοθεσίας Sherif Francis. Συνέχεια με το «Ταξίδεψε με» ένα τραγούδι που εκφράζει απόλυτα το στυλ του Stan και παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο τα silk φωνητικά του. Ίσως σε αυτό το άλμπουμ ακούμε και τα πρώτα καθαρά r’n’b τραγούδια που έγιναν γνωστά στην χώρα μας. Το καθαρά αναφέρεται με σκοπό να διαφοροποιήσει τις δουλειές του νεαρού καλλιτέχνη με όποιες προσπάθειες ανάμιξης παραγωγών με λαϊκά φωνητικά ή άλλες κυκλοφορίες προσαρμοσμένες στην ελληνική pop σκηνή.

Το τρίτο τραγούδι του «STAN» είναι το «Καμία Γυναίκα» με τη συμμετοχή του Diamond. Αφού μας ενημερώνει πως «καμιά γυναίκα δεν θα τον αλλάξει» ακούμε ένα ερωτικό τραγούδι που απευθύνεται στην σύντροφο που απορρίπτει τον έρωτα του! Θα μπορούσαμε να ενώσουμε τα τραγούδια σε μια ενιαία ιστορία και να πούμε πως μουσικά περνάμε σε μια μπαλάντα, με το συναίσθημα του «Καμία Γυναίκα» να περνάει στο «‘Οτι πιο Όμορφο έχω Δει«. Ένα πιάνο συνοδεύει την γεμάτη συγκίνηση φωνή του Stan που τραγουδάει τους μελαγχολικούς στίχους με ένταση στο ρεφραίν που απογειώνει το τραγούδι στο σύνολο του. Στο ίδιο μοτίβο κινείται το «Στου Κορμιού σου τ’ Ανοιχτά» με μια περισσότερη αισιοδοξία και μελλοντικές υποσχέσεις!

Ήρθε η ώρα του ξεσηκωτικού Stan! «Ένα βράδυ» παραγωγής Diveno και με το ομώνυμο βίντεο κλιπ με την σκηνοθεσία να είναι και πάλι του Sherif Francis. Μουσικά είναι ένα τραγούδι που θα μπορούσε με αγγλόφωνο στίχο να ακολουθήσει και μια αξιόλογη πορεία στο εξωτερικό. Το τραγούδι του φετινού καλοκαιριού δίνει την δική του «Καλοκαιρινή Δροσιά» στα αυτιά μας με το χορευτικό ρυθμό του να παίζει ασταμάτητα στα clubs. Αυτό είναι και το τελευταίο κλιπ που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα και η σκηνοθεσία ανήκει στο δίδυμο Γιάννη Παπαδάκου – Δημήτρη Πλατανιά. Επειδή ξέρουμε ότι έχετε αφεθεί στον ρυθμό δεν χωρούν περισσότερα σχόλια!

Στη συνέχεια ακούμε ακόμη μια συνεργασία με τον Diamond για το τραγούδι «Αν το Θέλεις» που φέρνει αρκετά στο στυλ των αμερικανών rappers, με χορευτική μουσική και στίχους που απευθύνονται στην γυναίκα που κάθεται εκεί απέναντι… Το επόμενο τραγούδι είναι το αγγλόφωνο στοιχείο του «STAN». Η μουσική είναι των Playmen και ο τίτλος του τραγουδιού «Kiss Of An Angel«. Σίγουρα μία από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του Στράτου με ένα καταπληκτικό τραγούδι, αντάξιο των κυκλοφοριών του εξωτερικού.

Λίγο πριν το τέλος, ακόμη μια μεγάλη επιτυχία κάνει την εμφάνιση της. Stan και NEBMA «Στο Μυαλό μου» σε ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε πριν από σχεδόν ένα χρόνο και επιβεβαίωσε πως ο Stan ήρθε για να εδραιωθεί στην μουσική σκηνή. «Φέτος τα Χριστούγεννα» και Stan για όλες τις εποχές! Καλοκαίρι, Χριστούγεννα, πάντα!

Η τελική γεύση του «STAN» αφήνει μια καλοδουλέμενη και πρωτοπωριακή δουλειά για τα ελληνικά δεδομένα αφήνοντας στον καλλιτέχνη ένα άρωμα υπόσχεσης για ένα λαμπρό μέλλον. Σε αυτό συμβάλει όπως είναι λογικό ότι ο ίδιος επιμελείται την μουσική και τους στίχους των περισσότερων τραγουδιών του, απαλάσσοντας τον από τον συνηθισμένο νεαρό που απλά ερμηνεύει με χάρη κάποια τραγούδια που του δίνει η εταιρία. Κοινώς, περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα και ευχόμαστε στο επόμενο άλμπουμ αυτό το review να δείχνει πως το «STAN» είναι μόνο η αρχή!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε το σχόλιό σας