Για την έμπνευση πίσω από την επινόηση αλλά και τα πραγματικά στοιχεία που διατηρεί η «Σούλη Ανατολή», μίλησε η Ρένα Μόρφη.

Η Ρένα Μόρφη, η γυναικεία φωνή των Imam Baildi, έχει συστήσει το alter ego της, τη φανταχτερή περσόνα Σούλη Ανατολή, κυκλοφορώντας και τον πρώτο προσωπικό τους δίσκο.

Ποια είναι όμως η έμπνευση πίσω από τη… ζαργάνα του Παγασητικού, τη «Σούλη Ανατολή»;

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» και τη Γιώτα Συκκά, η Ρένα Μόρφη αποκάλυψε όσα θα θέλαμε να μάθουμε.

«Σούλη Ανατολή» είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε η γιαγιά της, Κερασία Σακελαροπούλου, όταν τραγουδούσε στο Βόλο της δεκαετίας του ’50:

«Εκείνη ασχολήθηκε με το τραγούδι από τα 17 έως τα 21 της χρόνια και πάντα με την εποπτεία της οικογένειάς της. Την είχε ζητήσει μάλιστα ο Θίασος Κοτοπούλη, αλλά δεν της επέτρεψε η μαμά της να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή. Εν τέλει, αντάλλαξε το όνειρο με την οικογένεια.»

Με το άλμπουμ «Σούλη Ανατολή» που κυκλοφορεί εδώ και μερικούς μήνες από τη Minos EMI, η Ρένα Μόρφη τιμά λοιπόν τη γιαγιά της:

«Είναι μία ταλαντούχα γυναίκα που μου έδειχνε πώς να έχω χάρη και μπρίο στη σκηνή, μου εξηγούσε πώς έραβε τις τουαλέτες που φορούσε, με έπαιρνε μαζί της σε χορωδίες. Όπως βλέπετε, είναι γονιδιακό. Της χρωστάω πολλά και θέλω να πιστεύω ότι εκπληρώνεται το όνειρό της. Όταν έρχεται σε συναυλίες μας, είναι συγκινητική στιγμή και για τις δυο μας. Άλλωστε, της εγγονής ο δίσκος είναι τρεις φορές δίσκος της.»

Ποιες διαφορές έχουν η «Σούλη Ανατολή» και οι Imam Baildi;

«Είναι τραγούδια που εκπνέουν γλύκα και νοσταλγία και τα αγαπώ πολύ. {…} Αντίθετα, με τους Imam Baildi που ξεκίνησαν το 2007 διαλέγοντας παλιά κομμάτια και δίνοντάς τους νέο ήχο από την πλευρά της ενορχήστρωσης, η “Σούλη Ανατολή” στηρίζεται σε καινούριο υλικό με μία πιο αναλογική ματιά, με λιτή ενορχήστρωση και προσέγγιση που θυμίζει την αισθητική των λαϊκών τραγουδιών της δεκαετίας ’50 – ’60.»

Δείτε επίσης:
Η Ρένα Μόρφη συστήνει τη Σούλη Ανατολή και τον πρώτο δίσκο τους

Σούλη Ανατολή - Ρένα Μόρφη (2016) - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας