Δύο μεγαλειώδεις συναυλίες των Rammstein στο Παρίσι οδηγούν σε ένα καταιγιστικό φιλμ.

Η αποτύπωση μίας συναυλίας των Rammstein στη μεγάλη οθόνη είναι ομολογουμένως δύσκολη υπόθεση.

Ο ισχυρός ήχος, η γκάμα των οπτικών εφέ, η παραμικρή λεπτομέρεια και οι εκρηκτικές χειρονομίες – κινήσεις επάνω στη σκηνή πρέπει να καταγραφούν έτσι ώστε οι θεατές στον κινηματογράφο να μπορέσουν να αποκτήσουν αίσθηση της ζωντανής εμπειρίας των Rammstein.

Για να πραγματωθεί μία απόπειρα σαν και αυτή, χρειάζεται κάποιος να προσδώσει μία αίσθηση οικειότητας σε ό,τι συμβαίνει στο stage.

Δεύτερον, χρειάζεται κάποιος να αποτυπώσει την οπτική της εμπειρίας όπως ακριβώς μοιάζει όταν την αισθάνεσαι ανάμεσα στο τεράστιο πλήθος. Τρίτον, χρειάζεται κάποιος να επικοινωνήσει και να μεταφέρει τον ενθουσιασμό που έχει κανείς όταν βρίσκεται εκεί, δια ζώσης. Εξυπακούεται ότι είναι απαραίτητο να ακούγεται εξωφρενικά καλή και η μουσική.

Rammstein - Paris (movie poster) - Hit Channel

Το «RAMMSTEIN: PARIS» θέτει νέα δεδομένα και standards για τις ταινίες συναυλιών.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας «Made in Germany» του βερολινέζικου συγκροτήματος της industrial metal, ο βραβευμένος Σουηδός σκηνοθέτης Jonas Åkerlund κινηματογράφησε δύο συναυλίες των Rammstein που απέσπασαν την αναγνώριση και το θαυμασμό, δηλώνοντας σχετικά:

«Βιντεοσκοπήσαμε δύο νύχτες στο Παρίσι έχοντας 30 κάμερες, οπότε αυτό σου δίνει 60 γωνίες. Επιπλέον, «τραβήξαμε» και μία γενική πρόβα για τα κοντινά. Αυτό σου δίνει ογκώδη ποσότητα υλικού. Είναι ένα ολόκληρο Rammsteinshow όπου πήρα το υλικό και το μόνταρα με την ακρίβεια που θα έκανα και για ένα μουσικό βίντεο 3-4 λεπτών.

Ακόμα και με μία μεγάλη ομάδα από μοντέρ, μας πήρε πάνω από ένα χρόνο ολοκληρώσουμε την επεξεργασία. Κοιτάζοντάς το τώρα, αυτή είναι η δύναμη του project. Ζωντανεύει πραγματικά το show και δείχνει ποιοι είναι οι Rammstein. Οι Rammstein είναι ένα διαχρονικό έργο τέχνης. Ακόμα και εάν ηχήσει ίσως κάπως επιδεικτικό, θα ήθελα να πω ότι δε νομίζω πως αυτό το επίπεδο ακρίβειας θα επιτευχθεί ποτέ σε άλλο συναυλιακό φιλμ. Αυτή η ταινία είναι μοναδική.»

Οι δύο μουσικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα το Μάρτιο του 2012 στο «Bercy Arena» στο Παρίσι, μπροστά σε 17.000 κοινού η καθεμία.

Το φιλμ που προέκυψε (με 16 τραγούδια από όσα παίχτηκαν) δεν είναι απλά το πιο θεαματικό κινηματογραφικό ντοκουμέντο που θα συναντήσετε για την μπάντα, το μεγαλύτερο ροκ σχήμα στη Γερμανία αυτή τη στιγμή.

Είναι ένα αριστούργημα του μουσικού κινηματογράφου που αποτυπώνει την ενέργεια των Rammstein σε μία μοναδική οπτική και ηχητική εμπειρία.

Το «RAMMSTEIN: PARIS» διάρκειας 98 λεπτών θα προβληθεί στην Ελλάδα, σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνα και της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 23 Μαρτίου.

Τους Rammstein αποτελούν οι Till Lindemann (φωνή), Paul Landers (κιθάρα), Christian «Flake» Lorenz (πλήκτρα), Richard Z. Kruspe (κιθάρα), Olivier «Ollie» Riedel (μπάσο) και Christoph «Doom» Scneider (ντραμς).

Tracklist

 1. Sonne
 2. Wollt Ihr Das Bett In Flammen Sehen
 3. Keine Lust
 4. Asche Zu Asche
 5. Feuer Frei!
 6. Mutter
 7. Mein Teil
 8. Du Riechst So Gut
 9. Du Hast
 10. Buck D***
 11. Mann Gegen Mann
 12. Ohne Dich
 13. Mein Herz Brennt
 14. Engel
 15. Pus**
 16. Fruhling In Paris

Αφήστε το σχόλιό σας