Η Ραλλία Χρηστίδου κυκλοφορεί τη νέα δισκογραφική δουλειά της, σε παραγωγή που επιμελήθηκε ο Γιάννης Κότσιρας…

Η Ραλλία Χρηστίδου μουσικός ,τραγουδίστρια και τραγουδοποιός οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι ξεκίνησε τη καριέρα της από το τηλεοπτικό Fame story , αν και η ίδια από την ηλικία των 7 ετών διδάχθηκε κλασσική κιθάρα και στη συνέχεια ανώτερα θεωρητικά αποφοιτώντας από το Ωδείο Αθηνών με αριστείο.

«Πρώτη φορά έπιασα στα χέρια μου κιθάρα όταν ήμουν 3 χρόνων, το χειροποίητο κιθαρόνι του παππού μου. Βλέποντας το παππού Ματθαίο να παίζει και να τραγουδά, ερωτεύτηκα τον ήχο της κιθάρας ,το σχήμα της ,τον τρόπο που πάλλονταν οι χορδές της, ερωτεύτηκα την bell canto φωνή του , και αργότερα όταν η γιαγιά Ραλλία με πήγε στο Ωδείο για να μην μείνω αυτοδίδακτη ,μας θυμάμαι να τραγουδάμε στη κουζίνα. Για τους Μικρασιάτες όπως εμείς, η κουζίνα είναι το σπουδαιότερο δωμάτιο ,η εστία της οικογένειας, όλα εκεί στο τραπέζι εξομολογούνται.»

Εξαιτίας της τηλεοπτικής συμμετοχής της κέρδισε γρήγορα αναγνωσιμότητα, επιτυχία, και πολύ καλές συνεργασίες, παράλληλα όμως, όπως συμβαίνει στις περισσότερες αντίστοιχες περιπτώσεις η υπέρ έκθεση της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έφερε και σχόλια αρνητικά

Ποτέ όμως δεν αμφισβητήθηκε η φωνή της, η χροιά της και η μουσικότητα της.

Σήμερα μετά από δύο χρόνια αναζήτηση και προβληματισμό εντός και εκτός μουσικής, σε νέα δισκογραφική εταιρεία τη MINOS-ΕΜΙ ξεκινάει λίγο από την αρχή. Όχι αρχή καριέρας βέβαια, αλλά εξωτερικεύει μέσα από τα τραγούδια της μια ισχυρή, ειλικρινή και έντονη προσωπικότητα για πρώτη φορά, συνεργάζεται με νέους δημιουργούς, πειραματίζεται στην Ισπανική γλώσσα ,αλλά και σε νέους έντεχνους μουσικούς δρόμους. Σε αυτή της την περιπέτεια συναντιέται δημιουργικά με ένα φίλο από τα παλιά τον εξαίρετο Γιάννη Κότσιρα.

Ο Γιάννης Κότσιρας είναι παραγωγός του δίσκου που κυκλοφορεί από την MINOS-ΕΜΙ έχει συνθέσει τη μουσική σε ένα τραγούδι ,καθώς επίσης στίχους και μουσική σε άλλα δύο. Η Ραλλία Χρηστίδου υπογράφει τη μουσική σε επτά τραγούδια και σε δύο έχει συμβάλει και στιχουργικά. Στο άλμπουμ αυτό συμμετέχουν επίσης οι δημιουργοί Στάθης Δρογώσης, Ανδρέας Λάμπρου, Σταύρος Σταύρου, Κωνσταντίνος Χανιώτης, Διονύσης Κοτσάκης.

Για πρώτη φορά επίσης συναντιέται δισκογραφικά σε ένα ζεϊμπέκικο με την ξεχωριστή Ρίτα Αντωνοπούλου. Τέλος ένα Ισπανικό ποίημα μελοποιήθηκε από την ίδια σε ένα υπέροχο tango που ακούγεται Ισπανικά και Ελληνικά . Ήδη το πρώτο single ακούγεται στα ραδιόφωνα και έχει πολύ συγκινητική αποδοχή.

«Δικιά σου» ο τίτλος του, μουσική Γιάννης Κότσιρας, στίχοι Σταύρος Σταύρου, και παρότι γράφτηκε από ανδρική πένα είναι ένας σπάνιος γυναικείος μονόλογος.

«Που μια ζωή θα γίνομαι αυτό που θες καρδιά μου, στο κόσμο δυνατή, δικιά σου, αληθινή, ποτέ δικιά μου…»

Αφήστε το σχόλιό σας