Το «Ill Wind» είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής. 

Οι Radiohead, που για πολλούς θεωρούνται η μεγαλύτερη alternative rock μπάντα στον πλανήτη, επιστρέφουν στην επικαιρότητα.

Μετά την επετειακή και συλλεκτική κυκλοφορία του «ΟΚΝΟΤΟΚ», παρουσιάζουν ένα single – έκπληξη με τίτλο «Ill Wind».

Το «ΟΚΝΟΤΟΚ» σηματοδότησε την εικοστή επέτειο από την κυκλοφορία του δίσκου «OK Computer» και περιείχε το άλμπουμ που υποβλήθηκε εκ νέου σε mastering, οκτώ B-Sides, καθώς και τρία ακυκλοφόρητα τραγούδια, το «I Promise», το «Man of War» και το «Lift».

To «Ill Wind» περιλαμβάνεται σε μία σπάνια έκδοση του «A Moon Shaped Pool», το ένατο άλμπουμ του συγκροτήματος, που κυκλοφόρησε σε διπλό CD και διπλό βινύλιο το 2016.

Το «Ill Wind» ήταν ένα bonus track μαζί με το εξαιρετικό «Spectre», που είχε γραφτεί για την τελευταία και ομότιτλη ταινία του James Bond, αλλά τελικά δεν κυκλοφόρησε.

Παρ’ όλα αυτά, οι Radiohead μοιράστηκαν επίσημα στις ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής το «Ill Wind» πριν από μερικές μέρες και είναι απολαυστικό.

Οι Radiohead δημιουργήθηκαν το 1986, με ακριβώς την ίδια σύνθεση που έχουν μέχρι σήμερα.

Αποτελούνται από πέντε μέλη, τους Thom Yorke (φωνητικά, κιθάρα, πιάνο), Jonny Greenwood (κιθάρα, πλήκτρα, διάφορα), Ed O’Brien (κιθάρα, δεύτερα φωνητικά, κρουστά), Colin Greenwood (μπάσο και πλήκτρα), Phil Selway (ντραμς και κρουστά) και όλοι τους ήταν σχολικοί φίλοι.

Οι Radiohead έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και έχουν βραβευθεί, μεταξύ άλλων, με τρία Grammy και τέσσερα Ivor Novello Awards.

Το 2019 θα εισαχθούν στο Rock and Roll Hall of Fame.

 

Αφήστε το σχόλιό σας