“Το μυστικό κλειδί” της Πηνελόπης Δέλτα για πρώτη φορά στο θέατρο με έναν εξαιρετικό θίασο

 

“Το μυστικό κλειδί” θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα ώστε να συναντήσει από κοντά όλους εσάς. Εδώ θα δείτε το πρόγραμμα του Ιουλίου, ενώ στο παρακάτω video και στην περιγραφή του, υπάρχουν όλες οι στάσεις της περιοδείας.

7 Ιουλίου Σάββατο Άγιοι Θεόδωροι Θέατρο  Νότης Περγιάλης Οικισμός Μπεσκάκι

8 Ιουλίου Κυριακή Νίκαια Κηποθέατρο  (Κύπρου και Προύσης) στις 21:00

18 Ιουλίου Τετάρτη Ηλιούπολη Δημοτικό Θέατρο Δημήτρης Κιντής οδός Γαρδίκη και Σμόλικα στις 21:15

26 Ιουλίου Πέμπτη  Έδεσσα Θέατρο Γαβαλιώτισσας στις 21:00

28 Ιουλίου Σάββατο Πτολεμαίδα ανοιχτό Θέατρο στο πάρκο εκτάκτων αναγκών  στις 21:00

30 Ιουλίου Δευτέρα Καστοριά Θέατρο Βουνού στις 21:00

31 Ιουλίου Τρίτη  Καρδίτσα Ανοιχτό Θέατρο Μητρόπολης στις 21:00

Ακροβατώντας ανάμεσα στην αγάπη για το παιδί και την αγάπη για το θέατρο σας παρουσιάζουμε την θεατρική παράσταση με τίτλο “Το Μυστικό Κλειδί”, που είναι βασισμένη στο διήγημα της Πηνελόπης Δέλτα “Η καρδιά της Βασιλοπούλας”.

Πρόκειται για ένα υπέροχο έργο, της συγγραφέως που σημάδεψε με την πένα της την Ελλάδα του 20ου αιώνα και όχι μόνο. Με σεβασμό, αγάπη, σύγχρονη ματιά και μεράκι μεταφέρουν αυτό το μοναδικό διήγημα στη σκηνή, πλαισιώνοντάς το με ζωντανή μουσική, ευρηματικά σκηνικά – κοστούμια και μαγικούς φωτισμούς…

Είναι ένα κλασσικό έργο που προσεγγίζει την σύγχρονη πραγματικότητα της έλλειψης συναισθημάτων. Μια ατμοσφαιρική παράσταση γεμάτη έντονες στιγμές, γρήγορες εναλλαγές και όμορφη μουσική που θα αγγίξει τη ψυχή όλων…

Οι ηθοποιοί ζωντανεύοντας τους ρόλους με μαεστρία, προκαλούν μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στο παραμύθι και να αναζητήσουν το νόημα της ζωής… την αγάπη.

Σε αυτό το έργο θα δείτε αρκετούς νέους ηθοποιούς, ενώ παράλληλα μέσα σε αυτή την ομάδα, βλέπουμε και το όνομα του Φώτη Σπύρου, αλλά και της Φιλίτσας Καλογεράκου, που οι δύο τους βρίσκονται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια επί σκηνής, μιας κι η τελευταία φορά ήταν στη τηλεοπτική σειρά του Mega, “Μαρία η άσχημη”.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓO

Μια φορά κι έναν καιρό σ ένα μεγάλο νησί ήταν ένας Βασιλιάς καλός που είχε φροντίσει να έχει δουλειά όλος ο λαός. Έτσι, όλοι ζούσαν ήρεμοι κι αγαπημένοι και κανένας δεν γύρευε ν’ αφήσει την πατρίδα του για να βρει πλούτη έξω. Ένα πρωί λοιπόν, έμαθε με χαρά ο λαός όλος πως γεννήθηκε στο παλάτι μια Βασιλοπούλα. Όλοι εύχονταν στην μικρή. Πρώτη ήρθε η Μοίρα και ευχήθηκε στην μικρή να μην έχει καρδιά, να μην νιώθει. Όλοι λυπήθηκαν,   όμως μετά ήρθε η ζωή συμπληρώνοντας πως αν η Βασιλοπούλα ήθελε, μπορούσε να βρει ξανά την καρδιά της. Και της έδωσε ένα κλειδί. Μεγαλώνοντας και μη νιώθοντας ακόμα χαρά, λύπη ή αγάπη, παίρνει την απόφαση ακολουθώντας αυτό το κλειδάκι, να αναζητήσει την καρδιά της. Ένα ταξίδι γεμάτο δοκιμασίες ξεκινά κι η δικαίωση δεν αργεί να έρθει.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Φώτης Σπύρος – Φιλίτσα Καλογεράκου,

Μελίνα Σπετσιέρη – Νίκη Λειβαδάρη

Γιάννης Παπαθανασίου – Νίκος Χρηστίδης

 

Τιμές εισιτήριου

8ευρώ (γενική είσοδος)

6ευρώ (Ανέργων –Α.Μ.Ε.Α.-Πολυτέκνων)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6942555031

Αφήστε το σχόλιό σας