Υπάρχουν ακυκλοφόρητα τραγούδια που ηχογράφησαν μαζί Queen και David Bowie

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,983ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
849ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Το «Under Pressure» δεν είναι το μόνο κοινό τραγούδι των Queen και του David Bowie.

Όπως αποκαλύπτεται, υπάρχει επιπλέον ηχογραφημένο και ακυκλοφόρητο υλικό μεταξύ των Queen και του David Bowie, πέρα από το τραγούδι «Under Pressure» που κυκλοφόρησαν μαζί το 1981.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κιθαρίστα του βρετανικού συγκροτήματος, Brian May, είχαν ηχογραφήσει διάφορα τραγούδια μαζί με τον «Ziggy Stardust». Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο παλιός συνεργάτης του γκρουπ, Peter Hince, ο οποίος περιόδευε μαζί τους την περίοδο όπου διατέθηκε το «Under Pressure». Υπάρχει και άλλη μουσική που έχει ηχογραφηθεί από τους Queen και τον David Bowie και δεν έχει δει ποτέ το “φως” της δημοσιότητας.

Οι αποκαλύψεις αποτελούν μέρος ενός νέου βιβλίου για τον David Bowie, με συγγραφέα τον Neill Cossar:

“Έπαιξαν μερικά από τα τραγούδια που έκαναν μαζί και επίσης άλλες εκδόσεις. Ήταν στο στούντιο και τα πάντα ηχογραφήθηκαν”, δήλωσε ο Peter Hince. Τα τραγούδια που έφεραν μαζί τις φωνές του Freddie Mercury και του David Bowie περιγράφονται ως “ακατέργαστα, αλλά καλά”, όπως θυμάται ο ντράμερ των Queen, Roger Taylor, ένας από τους μεγαλύτερους οπαδούς του David Bowie. “Υπήρχε αμοιβαίος θαυμασμός εκεί”, λέει.

«Ξεκίνησαν να παίζουν μερικά πράγματα. Εκδοχές, θέματα δικά τους. Την επόμενη ημέρα επέστρεψαν και ηχογράφησαν αυτό που ήταν να γίνει το “Under Pressure”», εξηγεί και προσθέτει ότι «υπήρχαν άλλα πράγματα που ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που ποτέ δεν τελείωσαν ή δεν έγινε μίξη. Υπάρχει ένα αρχείο κρυμμένο κάπου.»

Οι αιτίες για τους οποίους δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ τα συγκεκριμένα τραγούδια, πιθανώς να αφορούν ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων. «Ανήκουν στους κληρονόμους του David Bowie ή στους Queen; Η έλλειψη απάντηση είναι ίσως ένας λόγος που εκείνα τα τραγούδια δεν κυκλοφόρησαν ποτέ.», σχολιάζει ο Roger Taylor.

Οι ηχογραφήσεις προέκυψαν από μία τυχαία συνάντηση των δύο πλευρών στο Μοντρέ της Ελβετίας.

 

Αφήστε το σχόλιό σας