Ονομαστές για τις ακτιβιστική δράση τους, οι Pussy Riot «χτύπησαν» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το συγκρότημα των Pussy Riot ανέλαβε την ευθύνη για τα τέσσερα άτομα που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και διέκοψαν τον τελικό του Μουντιάλ ανάμεσα στη Γαλλία και στην Κροατία, τον οποίο παρακολουθούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλη την υφήλιο.

Η Γαλλία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου επικρατώντας με 4-2 της Κροατίας, ωστόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, τέσσερα άτομα έστρεψαν επάνω τους τις κάμερες και τα φλας όταν εισέβαλαν στο χορτάρι του Σταδίου Luzhniki της Μόσχας για να «συλληφθούν» αμέσως από τους άνδρες ασφαλείας.

«Πριν λίγα λεπτά τέσσερα μέλη των Pussy Riot εμφανίστηκαν στον αγώνα για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA», έγραψε στο Twitter η ρωσική φεμινιστική punk – rock μπάντα και ακτιβιστική ομάδα διαμαρτυρίας.

«Οι αστυνομικοί μπαίνουν στον αγώνα», είναι η ονομασία που δόθηκε στην ενέργεια των Pussy Riot, καθότι οι εισβολείς ήταν ντυμένοι με ρούχα που παρέπεμπαν σε Ρώσους αστυνομικούς.

«Σήμερα συμπληρώνονται έντεκα χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Ρώσου ποιητή, Dmitriy Prigov. Ο Privog δημιούργησε την εικόνα του αστυνομικού, του φορέα του ουράνιου έθνους, στο ρωσικό πολιτισμό», εξήγησαν για το μήνυμα που ήθελαν να προσδώσουν στην εισβολή.

«Ο ουράνιος αστυνομικός, σύμφωνα με τον Prigov, μιλά αμφίδρομα με τον ίδιο το Θεό. Ο επίγειος αστυνομικός ετοιμάζεται να διαλύσει τις συναθροίσεις. Ο ουράνιος αστυνομικός αγγίζει απαλά ένα λουλούδι σε ένα χωράφι και απολαμβάνει τις νίκες της ρωσικής ομάδας ποδοσφαίρου, ενώ ο επίγειος αστυνομικός αδιαφορεί για την απεργία πείνας του Oleg Sentsov», συνέχισαν οι Pussy Riot στην ανακοίνωσή τους.

«Ο ουράνιος αστυνομικός ξεχωρίζει ως παράδειγμα του έθνους, ο επίγειος αστυνομικός τους βλάπτει όλους.»

 

Αφήστε το σχόλιό σας