Η μητέρα όλων των μαχών! Το πιο αγαπημένα καλοκαιρινά τραγούδια αναμετριούνται με φόντο τον απόλυτο νικητή που θα αναδειχθεί με την ψήφο σας.

Το καλοκαίρι, η εποχή του χρόνου που αδημονούσαμε όλοι (τέλος πάντων οι περισσότεροι, γούστα είναι αυτά) να έρθει, έχει φτάσει ξανά, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στα ύψη και μαζί τη διάθεση.

Το πολυτραγουδισμένο καλοκαίρι, το καυτό καλοκαιράκι έχει γεμίσει τη ζωή μας με όμορφες εικόνες: Ασφυκτικά γεμάτες παραλίες, ρακέτες, γεμάτα πλοία, αεροπλάνα, τρένα, πλανόδιοι πωλητές που πωλούν την καλοκαιρινή πραμάτια τους και δε σε αφήνουν ούτε να κοιμηθείς και άλλα… όμορφα σκηνικά.

Ας μην είμαστε υπερβολικοί, αγαπάμε λίγο περισσότερο το καλοκαίρι από τις υπόλοιπες εποχές και ας δοκιμάζει τις αντοχές μας. Δεν είναι μόνο οι διακοπές, τα νησιά, οι παραλίες, η θάλασσα και η άμμος. Είναι οι αχτίδες του ζεστού ήλιου που αναζωογονούν, που ευφραίνουν την ψυχή μας. Είναι εκείνη η έμφυτη αισιοδοξία του καλοκαιριού που την ενστερνιζόμαστε αμέσως. Είναι ο αέναος κύκλος της ζωής που «ανοίγει» την όρεξη για έρωτα και χαρά.

Όλοι οι παραπάνω, είναι οι λόγοι για τους οποίους έχουν αφιερωθεί πάρα πολλά τραγούδια στο καλοκαίρι. Όμως λίγα από αυτά ξεχώρισαν και πέρασαν στο πάνθεον της διαχρονικότητας ώστε τέτοιο καιρό κάθε χρόνο να κατακλύζουν τα ραδιόφωνα και να τα ακούμε ξανά και ξανά με την ίδια ευχαρίστηση (ή και όχι, γούστα είναι αυτά ξαναλέμε). Λίγα από αυτά κατόρθωσαν να περάσουν στην αθανασία και να μετατραπούν ατάκες.

Ποιο είναι ΤΟ απόλυτο soundtrack του καλοκαιριού;

Ήρθε η στιγμή για τη μητέρα όλων των μαχών που θα εκτοξεύσει πραγματικά την ένδειξη στο θερμόμετρο και θα προκαλέσει αληθινό καύσωνα.

Φορέστε αντηλιακό, μαγιό, μάσκα, βατραχοπέδιλα, μπρατσάκια και ό,τι άλλο θέλετε και ετοιμαστείτε για την πιο απολαυστική βουτιά στα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά anthems.

Εμείς επιλέξαμε τα δέκα χαρακτηριστικότερα καλοκαιρινά τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και έχουν αφήσει το σημάδι τους, δίνοντας σε εσάς το λόγο προκειμένου να αναδείξετε τον ένα και μοναδικό μεγάλο νικητή!

Ψηφίστε παρακάτω!

 

Αφήστε το σχόλιό σας